کد خبر:۵۵۱۷۷۶
رئیس ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی:

بیان آمار طلاق در رسانه‌ها منجر به ایجاد ترس از ازدواج می‌شود/ دوران دانشجویی بهترین زمان ازدواج است

رئیس ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی گفت: آنچه که ما در دهه اخیر در مبحث خانواده از سوی رسانه‌ها شاهد بودیم پر رنگ کردن مسئله طلاق است که این امر سبب ایجاد ترس مخاطبین از ازدواج شده به همین دلیل در سال ۹۵ هیچ آمار طلاقی بر روی سایت قرار نگرفته است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام طباطبایی امروز در نشست هم اندیشی مدیران رسانه‌ای و مسئولان ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی که در تالار شهید پندی بیمارستان قائم مشهد برگزار شد، گفت: از اولین اهداف دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها، توسعه علایق اسلامی دانشجویان و دانشگاهیان و ایجاد و گسترش فضاهای معنوی در دانشگاه‌های کشور است.

 

وی یکی از دغدغه‌های عمده دانشجویان را ازدواج خواند و ادامه داد: ما در فضای دانشگاهی کل کشور حدود پنج میلیون دانشجو داریم که 80 درصد آنان در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و در بازده سنی 18 تا 24 سال است که همین امر توجه به مقوله ازدواج را مطالبه‌ای طبیعی نشان می‌دهد.

 

رئیس ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی با اشاره به این‌که عمده مشکلات فرهنگی ما ناشی از عدم توجه به امر ازدواج است، بیان داشت: پیامبر (ص) فرموده اند فردی که ازدواج کند نیمی از دین خود را حفظ کرده و این یعنی بیش از نیمی از معضلات ما ناشی از مشکلات جنسی است.

 

حجت الاسلام طباطبایی تصریح کرد: چنانچه این ازدواج آگاهانه، بهنگام و آسان رخ دهد به طور حتم می‌تواند، سکون و آرامشی را که قرآن بر آن تاکید دارد را محقق کند.

 

وی ضمن بیان این مطلب که خداوند می‌گوید مسئله زوجیت ناشی از نوع آفریشن انسان است و به طور کلی انسان زوج آفریده شده است، تصریح کرد: نیازهای انسان تقسیم بندی می‌شود و توجه به مسائل جنسی در صدر این نیازها قرار دارد که چنانچه به آن توجه شود بسیاری از مشکلات حل خواهند شد.

 

رئیس ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: آنچه موضوع ازدواج را بیشتر مورد اهمیت قرار می‌دهد، سیاست‌های کلی خانواده است که رهبری در 13 شهریور ماه امسال ابلاغ کردند و در دو بند از مجموع 16 بند، به نقش رسانه و نهاد رهبری توجه شده است.

 

حجت الاسلام طباطبایی با بیان این موضوع که در بند چهارم از این سیاست به ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج و تسهیل ازدواج موفق و آسان برای هم دختران و پسران و تشکیل خانواده و نفی تجدد در جامعه سخن گفته شده است، ابراز داشـت: آنچه که ما در دهه اخیر در مبحث خانواده از سوی رسانه‌ها شاهد بودیم پر رنگ کردن مسئله طلاق است که این امر سبب ایجاد ترس مخاطبین از ازدواج شده به همین دلیل در سال 95 هیچ آمار طلاقی بر روی سایت قرار نگرفته است.

 

وی با بیان این‌که سالانه 800 تا 900 هزار ازدواج صورت می‌گیرد که حدود 100 هزار مورد از آنان به طلاق می‌انجامد، به تغییر جهت‌گیری رسانه‌ها تاکید و تصریح کرد: چنانچه از وجود 11 میلیون دختر و پسر در سن ازدواج سخن می‌گوییم به این دلیل است که نتوانسته‌ایم فرهنگ ازدواج بهنگام، آگاهانه و آسان را ترویج کنیم.

 

رئیس ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی تاکید کرد: چنانچه سمت و سوی رسانه‌های خود را به سمت ترویج ازدواج ببریم، می‌توانیم آمار طلاق را نیز کاهش دهیم بدون این‌که بخواهیم حس ترس را در مخاطب ایجاد کنیم.

 

حجت الاسلام طباطبایی با اعلام این خبر که علی‌رغم آمار بالای طلاق در کشور، حدود سه درصد ازدواج‌های دانشجویی به طلاق می‌انجامد.، گفت: ما معتقدیم علی رغم این‌که دغدغه بحران‌های خانوادگی در کشور وجود دارد؛ اما حرکت‌هایی که صورت می‌گیرد کمتر رنگ و بوی اسلامی دارد؛ اما در ستاد ازدواج دانشجویی قطعا دغدغه‌های دینی و مذهبی مد نظر است و دوره‌های مهارت افزایی با رعایت نکات دینی در حال پیگیری می‌باشد.

 

وی در پایان ضمن ابراز امیدورای از ایجاد تعامل بین رسانه‌ها و ستاد ازدواج دانشجویی یادآور شد: چنانچه مساعدت رسانه‌ها در خصوص ترویج ازدواج افزایش یابد به طور حتم شاهد اتفاقات مثبت در خصوص ازدواج خواهیم بود.

 

اظهار نظر غیر کارشناسانه برخی در خصوص ازدواج دانشجویی

 

در ادامه غلامی، مدیر اجرایی نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص تاریخچه تشکیل ازوداج دانشجویی در خراسان رضوی و کشور گفت: در سال 76 به ابتکار مسئول نهاد رهبری دانشگاه شهید بهشتی تهران مراسمی برای 60 زوج دانشجو برگزار شد و در سال 77 در شهر تهران برای 1000 زوج دانشجو این مراسم برگزار شد و همین مراسمات منجر به ایجاد توجه در میان دانشگاه‌های کل کشور در خصوص ازدواج دانشجویی بود.

 

وی یکی از عوامل ایجاد شوق ازدواج در جوانان را برگزاری مراسمات ازدواج‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها دانست و بیان داشت: این جشن‌ها در تشویق دانشجویان به سمت ازدواج تاثیرات مثبتی داشته است و باعث می‌شود ذهن دانشجویان را از سمت دوست یابی به سمت همسر یابی سوق دهد.

 

غلامی افزود: از ابتدای برگزاری این جشن‌ها از جانب رهبری سکه‌هایی به عنوان هدیه به زوجین داده می‌شد که از سال 85 تبدیل به سفر مشهد شد به طوری که هر ساله زوجین دانشجو از سراسر کشور به مشهد می‌آیند و زوجین مشهدی به شمال کشور سفر می‌کنند.

 

مدیر اجرایی نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد سالانه بین 30 تا 60 هزار زوج در سایت ازدواج دانشجویی ثبت نام می‌کنند و از سال 91 در خراسان رضوی جشنواره مسیر خوشبختی برگزار شد و در سال 93 و 94 حدود 25 هزار دانشجو در این جشنواره شرکت کردند.

 

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که عمده جامعه هدف ما در این جشنواره دانشجویان در آستانه ازدواج، زوجین و والدین دانشجویان هستند، بیان داشت: از ابتدی طرح ملی همسفر تا بهشت 1300 تا 2000 زوج خراسان رضوی را به شمال اعزام کردیم.

 

غلامی بر تاثیرگذاری برنامه‌های آموزشی ازدواج‌های دانشجویی تاکید کرد و افزود: بهترین زمان برای ازدواج دوران پرشور و نشاط دوران دانشجویی است و با توجه به اینکه دانشجویان ضریب هوشی بالاتری نسبت به دیگر اقشار جامعه دارد باعث می شود ازدواج ها آگاهانه باشد.

 

مدیر اجرایی نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که خوشبختانه اکثر دانشجویان شرکت کننده در این مراسمات از نحوه برگزاری کلاس‌ها و آموزش‌ها ابراز رضایت کرده اند، گفت: متاسفانه برخی به نادرست می‌گویند آمار طلاق در ازدواج‌های دانشجویی بسیار بالا است و این در حالی است که اظهارات آنان غیر کارشناسانه است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار