اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اولین نشست سلسله کرسی های آزاد اندیشی با حضور نمایندگان (بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی دانشجویی و دانشجویان مستقل) دانشگاه شهید چمران اهواز روز گذشته در سالن اجتماعات شهید آوینی دانشکده ی مهندسی برگزار شد.
در ابتدای این نشست سیدمحمد آل عمران، نماینده بسیج دانشجویی با اشاره ای مختصر به تاریخچه ی خصوصی سازی دانشگاه ها در سخنانی اظهار کرد: در بحث سنواتی شدن دانشجویان که امروزه در دانشگاه ها مطرح است، به شرایط و عوامل بیرونی که ممکن است برای دانشجو پیش بیاید و به هر دلیلی نتواند واحد درسی را در تقویم آموزشی پیشنهادی بگیرد و در نهایت سنواتی شود توجهی نشده است.
وی با طرح این سئوال که افزایش هزینه دانشجویان شبانه از سال ۹۳ به بعد به چه دلیل انجام گرفته است، افزود: این افزایش در حالی صورت گرفته است که خدمات ارائه شده به این دانشجویان با دانشجویان شبانه ی سالیان قبل تفاوتی نداشته است.
آل عمران تاکید کرد: فرصت دو ساعته جهت پرداخت شهریه به دانشجویان شبانه در زمان انتخاب واحد نوعی توهین به دانشجو است.
نماینده بسیج دانشجویی در ادامه گفت: مشکل کمبود بودجه در وزارت علوم نباید با دریافت مستقیم پول از دانشجو حل شود.
این فعال دانشجو در پایان خاطرنشان کرد: مسئولین رابطه ی دانشگاه با صنعت را به جدیت پیگیری کنند و استفاده از دانشجویان خصوصاً در صنایع بومی هر منطقه را تقویت کنند.
در ادامه صدیقه جلالی، نماینده انجمن اسلامی دانشجویی نیز در خصوص اثرگذاری مطالبه گری از مسئولان با وجود نشست های مشترک تشکل ها عنوان کرد: حرکت آموزش عالی به سمت پولی شدن و سیاست گذاری های سالیان اخیر در این راستا، با اصل ۳۰ قانون اساسی که حق تحصیل دانشجوها می باشد در تعارض آشکار است.
وی در نقد سخن عده ای که می گویند ذهن دانشجوی دانشگاه ها خصوصاً دولتی نباید مشغول نحوه ی تأمین هزینه های تحصیل در دانشگاه شود، گفت: اگر کمی عاقلانه به این موضوع بیاندیشیم شاید این فکر بتواند توان علمی کشور را بالا ببرد.
همچنین سید بهزاد موسوی، نماینده دانشجویان مستقل در ادامه با بیان اینکه در اجرای قوانین مربوط به خصوصی سازی دانشگاه از سوی وزارت علوم بیشتر از دید سرمایه داری نگاه شده است اظهار کرد: تنها ۱۶٪ دانشجویان کشور دولتی هستند که طبق قانون ملزم به پرداخت شهریه نیستند، اما وزارت علوم از پس پرداخت هزینه ی این ۱۶درصد هم بر نمی آید و به صورت های مختلف از این دانشجویان هزینه دریافت می کند.
گفتنی است در پایان این برنامه با حضور دانشجویان حاضر در جلسه، تریبون آزاد با موضوعیت برنامه “خصوصی سازی آموزش عالی” صورت گرفت.
لازم به توضیح است که در این نشست از انجمن اسلامی پیرو خط امام جهت حضور در برنامه دعوت بعمل آمده بود که علی رغم اعلام آمادگی، در این برنامه حضور پیدا نکرد همچنین معاونین آموزشی و دانشجویی دانشگاه نیز ضمن پذیرش دعوت قبلی؛ به علت جلسه ی کاری! حضور نیافتند.
جلسات بعدی این سلسله نشست ها با موضوعات مختلف و با حضور نمایندگان تشکل های دانشجویی و مسئولان دانشگاه در آینده برگزار خواهد شد که خبر آن به اطلاع مخاطبان گرامی خواهد رسید.