اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در این جلسه گزارشي از وضعيت علمي كشور با توجه به اسناد منتشر شده توسط برخي از پايگاه هاي علمسنجي بينالمللي ارائه شد.
در اين گزارش با اشاره به جايگاه دانشگاههاي كشورمان در رتبهبندي دانشگاههاي معتبر جهان و اقدامات برخي از كشورها در ارتقاء رتبه علمي خود، لزوم مقابله با اقداماتي كه وجهه علمي كشور را مخدوش مي كنند، مورد تاكيد قرار رفت.
در ادامه جلسه، موضوع نقش وقف در حوزه علم و فناوري در دستور كار قرار گرفت و حجت الاسلام و المسلين محمدي، رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه گزارشي پيرامون اين موضوع ارائه كرد.
در اين گزارش با اشاره به ظرفيت و قابليت نهاد وقف و امور خيريه در زمينه سازي براي پيشرفت علمي، برخي از مصاديق اين ظرفيت نيز مورد اشاره قرار گرفته است.
در بخش ديگري از اين گزارش، با تاكيد بر اعتمادسازي در ميان واقفين نسبت به اجراي دقيق موضوع وقف، نظارت جدي بر اين موضوع توسط سازمان اوقاف و امور خيريه نیز مورد تاكيد قرار گرفته است.
در ادامه گزارش فوق الذكر، با اشاره به ورود واقفين كشور به حوزه بهداشت و درمان، فراهم كردن ساختارهاي قانوني و حقوقي لازم به منظور ورود اين ظرفيت به ساير حوزه ها با توجه به نياز جامعه نيز مورد اشاره قرار گرفته است.
در پايان اين گزارش نيز با اشاره به برخي از سياستهاي مندرج در نقشه جامعه علمي كشور پيرامون موضوع وقف و امور خيريه سياستگذاري و برنامهريزي به منظور اجراي اين سياست ها مورد تاكيد قرار گرفته است.
پس از ارائه اين گزارش اعضاء به بيان نظرات و پيشنهادهاي خود پرداختند، كه اهم آن به شرح ذيل است: بازتعريف نقش وقف در اقتصاد علم ودانش، توجه به جايگاه وقف در اقتصاد مقاومتي، تعيين دقيق و نحوه استفاده از ظرفيتهاي نوين در وقف علم و فناوري، مستندسازي و تاريخ نگاری وقف در علم و فناوري كشور، تعيين اولويت ها و نيازهاي بخش علم وفناوري به منظور جهت دهي به عملكرد واقفين، لزوم اختصار در تدوين سياستها و ورود دانشگاهيان و حوزويان در اين بخش.
در پایان جلسه و با توجه به نا تمام ماندن بحث مقرر شد تا در جلسه آینده نیز بررسی این موضوع ادامه پیدا کند.