اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کرسی آزاد اندیشی «علم طب»به همت واحد علمی جامعه اسلامی دانشجویان علوم پزشکی کاشان در این دانشگاه برگزار شد.
در این برنامه رضی، فوق تخصص ریه و عضو هیات علمی دانشگاه به عنوان نماینده طب کلاسیک؛ منتظر، پزشک عمومی و متخصص طب سنتی به عنوان نماینده طب سنتی و فرخی به عنوان نماینده مکتب خام گیاهخواری پای میز مناظره حاضر شدند.
این برنامه با هدف تبیین صریح، اصولی و علمی دیدگاه های مختلف طبی در یک فضای آزاد اندیشانه در میان دانشجویان و برخی از اساتید دانشگاه برگزار شد.
برنامه با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد. در ابتدای برنامه مجری جلسه حسن توکلی پس از تبیین هدف برگزاری برنامه و معرفی طرفین مناظره به قرائت سین جلسه پرداختند. پس از آن نوبت به معرفی مکتب های طبی مذکور توسط اساتید رسید.
در ابتدا فرخی در مدت ۱۰دقیقه به تبیین مواضع مکتب گیاهخواری و فلسفه شکل گیری این نحله پرداختند. سپس دلایل خود را در جهت توجیه عدم مصرف گوشت توسط پیروان این مکتب بیان کرد.
در ادامه منتظر صحبت های خود را آغاز کرد و در ابتدا از برگزاری کرسی آزاد اندیشی در این زمینه برای اولین بار در فضای دانشگاهی کشور علی رغم تاکیدات فراوان مقام معظم رهبری نسبت به وجوب این امر، ابراز خشنودی کرد.
در ابتدا وجه تسمیه طب سنتی و طب کلاسیک را بیان کرد و اضافه کردند صفات سنتی و کلاسیک برای این مکتب ها وارداتی هستند؛ چرا که وقتی می گوییم سنتی این برداشت می شود که یک چیزی در قدیم بوده و الان دیگر نیست و چون علم پیشرفت کرده از آن سنت به این اینجا رسیده ایم و بازگشت ما به طب سنتی کاری متحجرانه خواهد بود و وقتی می گوییم کلاسیک اینطور برداشت می شود که فقط این طب است که ساختار منظم و مدونی دارد و طب سنتی این گونه نیست. اما چون در این چند دهه اخیر استفاده از آن مرسوم شده ما هم مجبوریم برای فهم بهتر مطالب به ناچار از همین مفاهیم استفاده کنیم.
وی افزود: «سازمان جهانی بهداشت خود بیان کرده که طب سنتی در جوامع مجددا پیشرفت کرده و سه علت را برای وقوع این پدیده برشمرده است: دلیل اول این که طب سنتی هر کشوری ریشه در تاریخ آن ملت دارد پس با زیست بوم و فرهنگ مردم آن مملکت قرابت خاصی دارد که همین امر موجب اقبال عمومی به این طب در هر کشوری در جهان شده است. دلیل دوم کل نگر بودن طب سنتی است که علت بیماری را بر هم خوردن تعادل کل سیستم انسان می داند و دلیل سوم هم قابل اجرا بودن آن است؛ از این جهت که ارزان، امن و در دسترس است.
وی علت مهجور شدن طب سنتی ایرانی در ۲۰۰ سال اخیر را کودتای طب مدرن علیه طب بومی ایرانیان توسط بیگانگان عنوان کردند که از طریق نفوذ در دربار ایران موجب تعطیل شدن این طب در مهد خود شدند.
در پایان دور اول رضی هم به مدت ۱۰ دقیقه صحبت کرد، وی علت فراگیر شدن طب مدرن را تحقیقات گسترده مدون و نتایج انکار نشدنی در حوزه طب مدرن دانست و علت ماندگاری آن را استمرار تحقیقات آزمایشگاهی در طول سالیان دراز عنوان کرد. در دور دوم، مناظره کنندگان به ادعاهای یکدیگر در دوره اول صحبت ها پاسخ داد و مستندات و ادله خود را مطرح کرد.
پس از اتمام فرصت یک ساعته اساتید برای ارائه صحبت های خود نوبت به پرسش های حضار در جلسه رسید. این جلسه دو ساعت و نیمه پس از حدود یک ساعت پرسش و پاسخ بین حضار و اساتید به پایان رسید. در انتها پس از پذیرایی از میهمانان و حاضرین در جلسه، مدعوین به همراه کادر اجرایی برنامه عکس یادگاری گرفتند.