اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، همزمان با دیدار محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان با استفانیا جانینی وزیر آموزش و پرورش، دانشگاه و تحقیقات ایتالیا در رم کمیسیون مشترکی برای پیگیری مفاد توافقنامه دو کشور در زمینه گسترش همکاریهای علمی، دانشگاهی و فناوری تشکیل شد.
در این دیدار که در ساختمان وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه و تحقیقات ایتالیا برگزار شد، دو طرف بر توسعه مناسبات علمی میان ایران و ایتالیا، گسترش روابط میان دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و فعالیتها و تحقیقات مشترک پیرامون توافقنامه ای در زمینه علمی و فنی که فروردین گذشته در تهران به امضا رسیده بود، تاکید کردند.
دکتر فرهادی پس از این دیدار در خصوص موارد مطرح شده دراین نشست اظهار داشت : در این دیدارکمیسیون مشترکی درخصوص توافقنامه به امضارسیده پارسال در تهران در زمینه همکاری های علمی، دانشگاهی و فناوری تشکیل شد که پس از آن بسیاری از دانشجویان ایرانی دوره دکترا برای گذراندن دورههای مطالعاتی ۶ تا ۹ ماهه راهی دانشگاههای ایتالیایی شدند و تعداد زیادی از هیئتهای ایتالیایی نیز برای گذران دورههای مختلفی به خصوص هنر، باستان شناسی، معماری و یادگیری زبان فارسی به ایران سفر کردند.
وزیر علوم کشورمان در ادامه افزود: در این دیدار طرحهای تحقیقاتی مورد تفاهم نیز مشخص و تعریف شدند و دو پروژه به اجرا گذاشته شد و سایر طرحها نیز به زودی اجرا میشوند.
فرهادی همچنین به مذاکرات درباره تاسیس صندوق حمایت مالی از تحقیقات علمی مشترک و شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: از هر دو طرف نمایندگانی مشخص شدند تا این گونه امور را پیگیری کنند.
جانینی وزیر آموزش و پرورش، دانشگاه و تحقیقات ایتالیا نیز در سخنانی با اشاره به سفر دکتر روحانی به رم و همچنین سفر متئو رنتزی نخست وزیر ایتالیا به همراه هیئت اقتصادی به تهران، گفت: ما با ایران فعالیتها و همکاریهای بسیار مهمی در زمینه های مختلف از فیزیک تا پزشکی و میراث فرهنگی و مرمت آثار باستانی داریم و اراده ما توسعه و تشدید مناسبات، تحرک و همکاریهای علمی جوانان است همانطور که روحانی و رنتزی در رم به آن اشاره کردند.
گفتنی است موضوع تفاهم نامه ای که در فروردین گذشته در تهران به امضای فرهادی و جانینی رسید، همکاری در زمینه تحقیقات علمی و فنی با بودجه مشترک و تبادل محققان و متخصصان در بخشهای مختلف است.