استانداران برنامه آمایش عالی استان را به دانشگاهها واگذار کنند
اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالرضا باقری در نشست معاونان اداری، مالی و مسئولان دبیرخانه هیئت امنای دانشگاهها و موسسات آموزشی و پژوهشی که در محل دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد بر به کارگیری افراد اثرگذار و مسلط به مسائل دانشگاهی در ترکیب اعضای هیات امنا تأکید کرد.
وی هیات امنا را مهمترین رکن سیاستگذاری دانشگاهها، موسسات آموزش عالی و نظام آموزش عالی کشور دانست و افزود: خوشبختانه با تلاشهایی که در سال گذشته از طریق رایزنی با مجلس و دولت انجام شد، قانون هیات امنا به عنوان قانون دائمی در برنامه تصویب شد و امیدواریم به زودی از سوی شورای نگهبان ابلاغ شود.
مشاور وزیر علوم با تأکید بر اهمیت به کارگیری افراد اثرگذار و مسلط به مسائل دانشگاه در ترکیب اعضای هیات امنا تصریح کرد: اگر اعضای هیات امنا به مسائل اجرایی استانها، صنعت و سایر بخشهای استان اشراف کامل داشته باشند، میتوانند کمک شایانی کنند تا هیات امنا به نقش و جایگاه واقعی خود که همانا سیاستگذاری است بپردازد.
وی نقش واقعی هیات امنا را سیاستگذاری کلان در دانشگاهها و موسسات آموزشی برشمرد و نقش حمایتی و نظارتی را از دیگر نقشهای هیات امنا دانست.
باقری درخصوص سیاستهای کلان در هیات امنای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، بر تدوین برنامه راهبردی، تهیه برنامه جامع نیروی انسانی (هیات علمی و غیرهیات علمی)، تدوین طرح جامع عمرانی بر اساس برنامه راهبردی (بخصوص دانشگاههای تازه تاسیس) و استقرار نظام نظارت و ارزیابی به منظور پایش مداوم فعالیتها تأکید کرد.
وی با بیان اینکه در هیات امنا مأموریتگرایی موسسات دنبال میشود، تصریح کرد: در این خصوص باید از موازیکاری بین دانشگاههای دولتی استان پرهیز شود و برنامهریزیها با محوریت دانشگاه مادر استان انجام شود. همچنین بازنگری در فعالیتهای موجود و ایجاد تناسب بین رشتههای فعلی با زمینههای اشتغال و ارتباط بیشتر و منسجمتر با دستگاههای اجرایی استان نیز مدنظر قرار گیرد.
باقری با بیان اینکه باید استانداران برنامه آمایش آموزش عالی استان را به دانشگاهها واگذار کنند اظهار داشت: تعدادی از استانها این کار را انجام دادهاند و امیدوارم در سایر استانها نیز این امر محقق شود.
رئیس مرکز هیاتهای امنا و هیتهای ممیزه مرکزی درخصوص اصلاح ساختار اداری، تشکیلاتی و منابع انسانی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، بر چابک سازی با استفاده از توسعه فناوری اطلاعات تأکید کرد.
باقری فراهم کردن زیرساختهای لازم برای ایجاد مراکز رشد، شرکتهای دانش بنیان و فعالیتهای کارآفرینی و نوآوری را از ضرورتهای جدید دانست و گفت: همچنین باید تقویت کارهای عملی و مهارتآموزی دانشجویان، جذب دانشجویان خارجی، اجرایی شدن برنامههای سلامت جسم و روان دانشجویان و توسعه زمینههای لازم برای مشارکت دانشجویان در انجام برخی از فعالیتهای موسسات را دنبال کنیم.
گفتنی است در این نشست نرم افزار سامانه هیات امنا (سامان ها) معرفی و ارائه شد.