به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حمیدیه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در برنامه پرسش و پاسخ با دانشجویان در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پرشگی مشهد مقدس با تاکید بر اینکه جامعهای که از شادابی برخوردار نباشد، دچار یاس خواهد شد و مملکت خود را رها میکند و به دیگر کشورهای دنیا مهاجرت خواهد کرد، گفت: در چنین شرایطی شاهد جهش علمی نخواهیم بود.
وی تصریح کرد: چرا امروز اندیشمندان و دانشمندان برخی از کشورها مانند هند، ژاپن و ایران به آمریکا مهاجرت میکنند و در آنجا زندگی میکنند؟ مگر در آن کشور چه خبر است؟
رئیس ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خطاب به دانشجویان بیان داشت: باید این معضل که چرا دانشجویان کشور علاقه به قبولی در رشته پزشکی دارند را مورد بررسی قرار دهیم، در تمام دنیا اینگونه نیستند و یک خانواده آمریکایی برعکس خانواده ایرانی اینگونه فکر نمیکند.
حمیدیه با طرح این سوال که چرا ما اینقدر به خود سخت میگیریم و از یکسری قالبهای سنتی بیرون نمیآیم؟ در ادامه سخنان خود با اشاره به این نکته که ایران فقط پیشرفت داشته است، افزود: کشور جهشی نداشته و در صورت اتفاق این مسئله باید شرایط را تغییر دهیم.
ریئس ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادین معاونت علمی ریاست جمهوری با تاکید بر این موضوع که این مملکت را چه زمانی باید بسازیم؟ گفت: نسل ما سعی خود را به منظور ساخت مملکت کرد و کشور ترقی کرده است؛ اما آنچه که باب میل جوانان باشد، هنوز اتفاق نیفتاده است.
وی تصریح کرد: جوانان امروز توانایی تغییر شرایط را دارند، همانگونه که دانشجویان ایرانی در خارج کشور در مباحث علمی کارهای زیادی انجام میدهند میتوانند که در داخل هم آن امور را انجام دهند.
وی با اشاره به این نکته که نباید در خصوص مشکلات این وآن را مقصر بدانیم، خاطرنشان کرد: این مشکلات را تک تک افراد جامعه باید حل کنند و هیچ کس نمیتواند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند. زمانی که فردی مسئول جایی شد، دیگران باید به او کمک کنند.
رئیس ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان داشت: یکی از معضلات کشور این است که افراد کار تیمی انجام نمیدهند که این باعث میشود در چنین شرایطی معضلات کشور حل نشود.
حمیدیه افزود: چناچه کشوری پیشرو میخواهیم باید کار تیمی را یاد بگیریم، در غیر اینصورت فقط پیشرفت میکنیم و آن جهشی مورد نظر که ایران را در شمار کشورهای درجه یک قرار میدهد، اتفاق نخواهد افتاد.
وی در ادامه سخنان خود با انتقاد از افرادی که جوانان امروز را افرادی ناتوان میدانند، خاطرنشان کرد: اعتقاد من این است که جوانان فعلی فوقالعاده میباشند و از بیرون این سخنان را به جامعه ما تلقین میکنند تا میان نسلها و نژادها تفرقه ایجاد کنند و افراد را از یکدیگر دور نمایند.
این پژوهشگر تاکید کرد: چنانچه افراد جامعه با هم دوست نباشند مسئله درست نخواهد شد، باید ابتدا دوستی با یکدیگر را در خود تقویت کنیم.
رئیس ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص وضعیت داروسازی در کشور گفت: متاسفانه در این زمینه ما از روی دیگر کشورها فقط کپی برداری میکنیم و آنقدر از روی دست دیگران نگاه کردهایم که برای ما یک عادت شده است.
حمیدیه با طرح این سوال که چرا در بخش داروسازی ما کپی میکنیم؟ گفت: در کشور استعداد در زمینه ساخت دارو وجود دارد که باید به آنها بها داده شود.
وی با بیان این موضوع که علوم در دنیا در حال تغییر میباشد، خاطرنشان کرد: بنابراین بهتر است سیاستگذاری صورت بگیرد که جوانان را به سمت آینده خوبی پیش ببرد.
رئیس ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ایرانیان در انجام کارهای ظریف استعداد دارند و به این دلیل در زمینه سلولها و مهندسی بافت فوقالعاده میباشند.
وی با یادآوری این مطلب که در ایران پزشک بسیاری تربیت شده است؛ اما کیفیت آنان تعریف چندانی ندارد، افزود: استادان این پزشکان خوب تربیت نشدهاند پس باید تغییراتی ایجاد شود تا از این بنبست خارج شویم.
حمیدیه بیان داشت: دانشجویان ما بیشتر بدنبال تحصیلات تکمیلی و گرفتن دکترا میباشند این در صورتی است که کشور باید به سمت تولید محصولات پیش برود. افرادی که محصولی میسازند حرمت بیشتری در جامعه دارند تا کسانی که فقط پزشک است.
رئیس ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: پزشکانی که فوقتخصص دارند تصور استادی دانشگاه و یا عضو هیئت علمی شدن را دارند، در حالی که در کشورهای غربی اینگونه افراد بدنبال تاسیس شرکت میباشند.
وی با انتقاد از اینکه مگر دولت چقدر باید بزرگ شود،گفت: عادت به پول نفت کردهایم و در زیر زمین دنبال ثروت میگردیم و سرمایههای روی زمین را فراموش کردهایم.
این پژوهشگر تاکید کرد: آیا واقعا ثروت ایران در زیر زمین قرار دارد؟ افتخار به چنین داریهایی در دنیا مایه خنده و تمسخره است. باید از عقل خود ثروت تولید کنیم و بهتر آن است که علم به ثروت ختم شود و ثروت در خدمت علم باشد.
حمیدیه خاطرنشان کرد: تفکر جوانان و سیستم کشور باید تغییر کنند و باید به دنبال تولید محصول باشیم و آنها را بفروشیم.
رئیس ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: جوانان امروز باید احساس مسئولیت کنند، چنانچه به فکر منافع شخصی باشید شما و مملکت به جای نمیرسید و شاهد رشد نامتناوب خواهیم بود.
وی با بیان این مطلب که در هفته پژوهش به سر میبریم، گفت: از پژوهشهای کشور ما تاکنون چه مطلب مهمی خارج شده است، متاسفانه مقالات که نوشته میشوند در کنج طاقچهها جای میگیرند. نفت را استخراج میکنیم و بعد پولش را بین وزارتخانهها تقسیم میکنیم.
وی بیان داشت: قوانین هم ایراتی دارد، مثلا دانشگاه یک استاد را به گونهای تربیت کرده که فقط مقاله مینویسد و محصول نمیسازد، باید قانونی مصوب کنند که هر کس یک محصول ایجاد کنند برابر با ۴۰ مقاله محسوب خواهد شد.
حمیدیه تاکیدکرد: اگر مسئولان کشور سیاست درست ایجاد کنند، مملکت در مسیر صحیح قرار خواهد گفت و نسل جوان قادر است که ایران را تکان بدهد و چند پله بالا ببرد.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ضمن سخنان خود با اشاره به این نکته که آینده ایران در زمینه سلولهای بنیادی از شانس خوبی برخوردار است، گفت: دانشمندان را نباید محدود به طبابت کرد، بهتر است که آنان محصول تولید کنند و مردم را از بیماری نجات دهند.
رئیس ستاد توسعه علوم و فناوری سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص اقدامات این ستاد، یادآور شد: در ۱۰ نقطه کشور پژوهشسرای سلولهای بنیادی راه اندازی میکنیم که در این پژوهش سراها در خصوص سلولهای بنیادی به دانشجویان آموزش داده میشود.
وی در پایان سخنان خود یادآورشد: دانشجویان همچنین در این پژوهشسراها به دانش آموزان در زمینه سلولهای بنیادی آموزش میدهند.