به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، امیر خانی در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جمع مسئولان این دانشگاه و دانشجویان در تمجید از شبکه دانشجویی مشهد که توانسته از تمامی رشتهها در این شبکه عضو بگیرد، گفت: طب و پزشکی به خوبی قادرند که از سایر رشتهها بهره ببرند و این روابط بین رشتهای در درمان بیماریها موثر است.
وی در ضمن سخنان خود با بیان ایننکته که عمر طب در کشور ما طولانی است، گفت: طب امروز ایران آمریکایی است و سایر رشتههای پزشکی بر مبنای این سبک است.
امیرخانی تصریح کرد: طب ایرانی و اسلامی جریان مفصلی در مقطع دکترا دارد؛ اما واقعیت این است که این طب به تنهایی پاسخ گویی نیازهای درمانی و سلامت امروز جامعه نیست و در حال حاضر علوم و فنون جدیدی در اختیار اطباع ایرانی قرار داده شده و این امر جایگاه آنان را در حوزه طب پررنگتر میکند.
مسئول شورای راهبردی ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی با اشاره به این موضوع که فاصله بین دانشگاه و توانمندی دانشآموختگان با نیازهای جامعه زیاد میباشد، خاطرنشان کرد: محصولاتی که در دانشگاه تولید میشود منطبق با نیازهای درمانی کشور نیست، همچنین پایانامهها و تحقیقات در کتابخانهها جای میگیرند و از آنها استفاده نمیشود.
وی تاکیدکرد: معاونت ستاد علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی در تلاش است که تربیت دانشآموختگان دانشگاه را به سمت نیازهای اجتماع سوق دهد.
امیرخانی بیان داشت: این اقدام برای جامعه مزیتهایی مانند حل مشکلات کشور، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی را در پی خواهد داشت.
مسئول شورای راهبردی ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادینپ با تاکید بر اینکه باید به برخی از حیطههای علم و فناوری که منطبق با نیاز جامعه است، توجه بیشتری صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: معاونت علمی ریاتس جمهوری به این منظور ۱۴ ستاد در کشور ایجاد کرده است که یکی از آنها ستاد علوم و فناوری سلولهای بنیادی میباشد.
وی گفت: کشور در حال حاضر در زمینه دانش سلولهای بنیادی در مرز قرار دارد و این بخش از اهمیت زیادی برخودار است که باید به آن توجه شود؛ اما محصول این دانش نیازمند حضور سایر رشتهها است.
امیرخانی خاطرنشان کرد: طب در سالهای آتی از محصولات این فناوری استفاده خواهد کرد.
مسئول شورای راهبردی ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی در ادامه سخنان خود از تشکیل کمیته دانشجویی در سطح ملی خبر داد و تصریح کرد: از هر استان یک فرد به این کمیته میآید و برنامههای این شبکه را تدوین میکنند. یکی از این برنامههایی که در آن مطرح شده این است که در سطح کشوری نیز کمیته تشکیل بدهیم.
وی تاکید کرد: وجود شبکه دانشجویی قادر است که کشورهای اسلامی را در زمینه دانش سلولهای بنیادی تقویت کنند و با توجه به شرایطی که خراسان دارد، فرصت بیشتری در جهت جدب دانشجویان خارجی در خصوص آمورش و تقویت سلولهای بنیادی دارد.
امیرخانی با اشاره به این نکته که ایران در بخش سلولهای بنیادی ظرفیت های خوبی دارد و قادر است که دستاوردهایی نیز در این زمینه داشته باشد، گفت: دنیا در این زمینه به سرعت در حال حرکت است، چنانچه کشور کوتاهی از خود نشان دهد، از دنیا عقب خواهد ماند و جبران این عقبماندگی بسیار سخت است.
مسئول شورای راهبردی ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی افزود: ایران باید در این رقابت فشرده خود را به پیش ببرد، آنگاه در حوزه طب و سلولهای بنیادی حرفی برای گفتن خواهیم داشت.
وی با بیان این موضوع که کشور ما در زمینه دانش سلولی در مرحله بلوغ این دانش قرار دارد، خاطرنشان کرد: در پنج سال آینده ما شاهد شکوفایی علم و فناوری سلولهای بنیادی خواهیم بود و تا ۳۰ سال دیگر بخش درمان این حوزه را به خود اختصاص میدهد.
امیرخانی بیان داشت: باید مدیران در سطح ارشد و مسئولان دانشگاهی را توجیه کنیم که از این بخش حمایت کنند و همچنین از دانشجویان بخواهیم که وقت خود را صرف این دانش کنند.
مسئول شورای راهبردی ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی خاطرنشان کرد: بهتر که این دانش را به دانشآموزان نیز امورش دهیم، در این صورت در سالهای اتی حرفی برای گفتن خواهیم داشت.