اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه خبری دانشجو سلام، گروه جهادی وحدت متشکل از دانشجویان شیعه و سنی در تابستان امسال جهت انجام برنامه های فرهنگی و آموزشی و غیره به روستای گوگ تپه۲ از اعزام شده بودند.
گوگ تپه ۲، بالغ بر۴۰۰ نفر جمعیت دارد که ۷۰ درصد آن شیعه و مابقی از اهل سنت هستند. در مسیر کاروان های شتر را مشاهده کردیم که با نظم خاصی وارد روستا می شدند، ابتدا با مشاهده شترها اینطور به نظرم آمد که شاید مردم آن از وضعیت زندگی به نسبت مطلوبی برخوردار باشند؛ اما فقط چهار یا پنج نفر شتر سهم اهالی بود و مابقی متعلق به روستای مجاور بود.
هنگام ورود به اتفاق سمیه اسلانی و راحله فریدی از اعضای گروه جهادی به سراغ اهالی روستا رفتیم دانش آموزان روستا که تازه از مدرسه روستای یلمه سالیان، آمده بودند از دیدن دوستان جهادی که مربی دانش آموزان در دوره طرح هجرت بودند بسیار خوشحال شدند.
دانش آموزانی که باید هر روز صبح به صورت دسته جمعی با پای پیاده از پل نیمه خراب روستا بگذرند و پس طی مسیر یک ساعته به روستای یلمه سالیان برسند و اگر دانش آموزی از گروه جا بماند مجبور است در خانه باشد، چرا که امکان تنها رفتن خصوصا در زمستان برای آنها وجود ندارد!
اهالی که، دوربین گروه را مشاهده کردند احساس کردند شاید این لنز دوربین می تواند صدای آنها را به گوش مسئولین برساند و مشتاق بودند تا مشکلات خود را برایمان مطرح کنند.
یکی از نکات قابل توجه این بود که از ۱۰۰ خانوار روستا که با مشکل فقر روبرو بودند، تنها هفت یا هشت خانواده آن تحت پوشش کمیته امداد و نهادهای حمایتی هستند.
ماه بی بی اربابی، پیرزن روستا که تنها درآمد زندگیش یارانه ای بود که با بی مهری نزدیکانش بدست او نمی رسید! از من خواست تا از وضعیت زندگی وی عکسی بگیرم، به امید اینکه مشکلش حل شود، ماه بی بی، ابتدا حمام خانه خود را نشانم داد و گفت با آبی که از طریق هیزم حیاط گرم می کنم در حمام نیمه کاره خانه، شست و شو می کنم.
سمیه اسلانی از فاطمه شاگرد کلاس های جهادیش در مورد درس و وضعیت مدرسه اش سئوال کرد، این دختر نوجوان بانگاهی خجالت آمیز سعی می کرد از دادن جواب طفره برود که مادرش جلو آمد و گفت: فاطمه امسال ترک تحصیل کرده است، مریم اربابی، مادر فاطمه که به علت فوت همسرش سرپرست خانواده نیز بود گفت: دخترم به علت مشکل مادی و بیماریم مجبور شد ترک تحصیل کند و برای کمک خرج زندگی کار کند.
مادر فاطمه به ما گفت: کدخترش به علت استرس زیاد دچار ریزش موی شدید و تیک های عصبی شده؛ اما به علت فقر مالی نمی تواند برای معالجه اش اقدام کند!
مریم اربابی که به علت ریزش قسمتهای از سقف منزلش مجبور شد اسباب و اساسیه اش را به ساختمان نیم ساخته روبروی خانه اش ببرد از ما خواست تا به گوش مسئولین برسانیم که برای ترمیم منزلش کمک کنند.
وی گفت: چند باری به کمیته امداد شهرستان مراجعه کرده است؛ اما آنها تنها با پرداخت وام موافقت کرده اند.
وی ادامه داد: من با وضعیتی که دارم حتی نمی توانم ضامن برای وام هایم فراهم کنم چطور می توانم قسطهای آن را پرداخت نمایم؟!!
وضعیت زندگی مریم اربابی آنقدر سخت و نامطلوب بود که باید کمک های بلاعوض دریافت کند نه اینکه وامی که که حتی شهروندان عادی هم با گرفتن آن مشکل دارند به وی پیشنهاد شود!!
در حال گفتگو با خانم اربابی بودم که خانم دیگری، چندین بار به اصرار از من خواست تا از منزل و وضع زندگی او هم عکس بگیرم به امید آنکه مشکلش حل شود و این شرمندگیم را از روی این مردم شریف بیشتر می کرد! چرا که آنها به ما و دوربین در دست مابرای حل مشکلاتشان امید بسته بودند!!
اما زمانی که متوجه شد وقت ما اجازه بیشتر از این را نمی دهد اصرار کرد حداقل مشکلش را باز گو کند؛ بلکه مسئولین بشنود و آنرا حل نمایند!
خانم زیبا ایباد، می گفت که در خانه حمام ندارد و تنها در آمدش هم یارانه ای است که دریافت می کند، و تحت پوشش هیچ ارگانی هم نیست و چندین بار به کمیته امداد مراجعه کرده؛ اما تحت پوشش قرار نگرفت و با این وضعیت نمی تواند مخارج تحصیل فرزندانش را پرداخت کند.
یکی دیگر از اهالی می گفت که به تازگی سکته کرده است و برای ادامه درمان مجبور است که فیزیوتراپی کند؛ اما هزینه درمان ندارد و با وجودی که پرونده پزشکی خود را به کمیته امداد هم تحویل داده؛ اما برای کمک مالی جهت فیزیو تراپی موافقت نکردند!!
به هرحال مسئولان باید بدانند که این مردم ولی نعمتان این انقلابند و در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب بهتر است با مراجعه به وصیت نامه سیاسی الهی امام که در آن صاحبان این نظام و انقلاب را همین کوخ نشینان دانستند با جدیت به حل مشکل این مردم عزیز اقدام کنند و تنها راه حل این مشکلات هم کار جهادی و انقلابی است که این دانشجویان جهادگر با روحیه جهادی در آن مسیر گام برداشتند و باید الگو و سرمشقی برای مسئولین شود.