اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کبگانیان در پایان جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران گفت: کشورمان در سال 94 رتبه پنجم گردشگری در منطقه داشته است که با پیشنهاد مطرح شده در سند ملی نوآوری صنایع و محصولات فرهنگی و فناوری های نرم، این سهم ضمن افزایش سهم پذیرش گردشگر به ۲۰ میلیون نفر، به رتبه چهارم ارتقا می یابد.
وی افزود: افزایش سهم گردشگری ایران با اولویت گردشگری سلامت و گردشگری زیارت با توجه به ناامنی هایی که در منطقه وجود دارد، انجام می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بحث اسباب بازی ها از دیگر مواردی بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت، تصریح کرد: در حال حاضر موانع زیادی در حوزه اسباب بازی در کشورمان وجود دارد، چرا که امروز اسباب بازی های خارجی در کشور نهادینه شده و باید بگوییم که وضع موجود از این حیث خوب نیست.
کبگانیان بیان کرد: در سال 94، تنها 5 درصد بازار اسباب بازی کشور در اختیار تولیدات داخلی بوده که براساس پیشنهاد مطرح شده در سند ملی نوآوری، صنایع و محصولات فرهنگی و فناوری های نرم این سهم با یک جهش به 25 درصد افزایش خواهد یافت؛ البته این سهم با توجه به ظرفیت بازار ایران باز هم قابل دفاع نیست.
وی با اشاره به اینکه افزایش سهم 30 درصدی ایران از بازی های رایانه ای از دیگر مصوبات این جلسه بود، تصریح کرد: در حال حاضر تنها 10 درصد از بازی های رایانه ای مربوط به تولید داخل است و متاسفانه 90 درصد بازی ها از خارج از کشور وارد می شوند؛ که براساس مصوبه امروز، سهم تولید بازی های رایانه ای در داخل به 30 درصد افزایش یافت. البته این سهم سنگین است که امیدواریم با کمک معاونت علمی و فناوری محقق شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سهم بازار سینما در سال 94 یک دهم درصد بوده که براساس پیشنهاد مطرح شده در سند ملی نوآوری، صنایع و محصولات فرهنگی و فناوری های نرم این سهم به دو دهم درصد یعنی دو برابر افزایش خواهد یافت.
کبگانیان خاطرنشان کرد: بخش هایی از سند ملی نوآوری صنایع و محصولات فرهنگی و فناوری های نرم در جلسات قبل به تصویب رسیده بود که در حوزه اهداف کمی این سند سوالات و تردیدهایی در خصوص پیشنهادات مطرح شده مدنظر اعضا بود که در جلسه امروز با توضیحات ارائه شده استدلال های بیشتری در خصوص این سوالات و تردیدها مواجه شدند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اعضای شورا پیش از وارد شدن به دستور کارهای جلسه، بار دیگر نگرانی خود را نسبت به سند 2030 اعلام کردند، افزود: بنا بر تصمیم گیری صورت گرفته بنا شده که یک بحث اولیه در رابطه با این سند انجام شود، چون ما این سند را به عنوان یک سند رسمی نمی شناسیم؛ چرا که اسناد الزام آور در جمهوری اسلامی ایران برای تثبیت شدن باید مراحل مشخصی را طی کنند که این سند این مراحل را طی نکرده است.
کبگانیان با بیان اینکه نگرانی هایی در خصوص سند 2030 وجود دارد چرا که این سند می تواند برای نظام تعهد ایجاد کند، تصریح کرد: در هر حال در جلسه امروز مقرر شد که با مستندات کارشناسان حوزه مربوطه در آموزش و پرورش وزارت علوم و تحلیلی که توسط ستاد نقشه جامع علمی ارائه خواهد شد، بررسی این سند در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در این جلسه گزارش علم و فناوری نیز ارائه شد، تصریح کرد: برای گزارش شاخص هایی از علم و فناوری و جایگاه و رقبای کشورمان در حوزه های تولید علم و فناوری ارائه شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همچنین در این جلسه در بخش تخصصی به دستاوردهای حوزه نانو پرداخته شد و یک فناوری نو که یک پرینتر چهار بعدی بود، ارائه شد. البته گزارش ارائه شده از این وسیله یک گزارش اولیه بود و هنوز مورد صحه گذاری دقیق قرار نگرفته است.