اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، تفقدی امروز همزمان با سومین روز دهه فجر در حاشیه افتتاح چند پروژه پژوهشی در پژوهشکده بوعلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور مسئولین دانشگاهی و استانی با اشاره به این که دانشگاه علوم پزشکی مشهد چندین سال است که چند پروژه مهم را در دستور کار خود قرار داده که امروز دو پروژه با عنوان LC-MS2 و خطوط تولید داروی نیمه صنعتی به مرحله بهربرداری رسیده است، گفت: پنج پروژه دیگر در زمینه اتاق تمیز، تولید داروهای زیست فناور، ساخت فضاهای کارگاهی، کانکس لبها و مکان استقرار شرکتهای دانش بنیان میباشد که پیشرفتهای محسوسی در جهت بهره برداری آنها داشته ایم و امیدواریم که در سال آینده افتتاح کنیم.
وی بیان داشت: ساخت و تکمیل این پروژها 10 میلیارد تومان هزینه در بر داشته است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر این که حرکت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به سوی ایجاد دانشگاه کارآفرین بوده است، تصریح کرد: امروز تعداد زیادی دانش آموخته و فارغ التحصیل در مقطع دکترا جویایی کار داریم و این درصورتی است که این افراد بزرگترین فرصتهای کشور هستند که با مدیریت درست میتوانیم استعدادهای جهشی در جامعه ایجاد کنیم.
تفقدی در ادامه اقتصاد دانش بنیان را، مسیر نجات کشور دانست و افزود: به نظر من بهتر است که در جهت احیای این امر تلاش کنیم و دانشگاهها بهترین رکن به منظور فعال کردن، اقتصاد دانش بنیان میباشد.
وی به این موضوع که دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه فناوری سلامت قابلیتهای بسیاری دارد، اشاره و خاطرنشان کرد: این دانشگاه شش سال است که حرکت به سمت فناوری را به طور جدی پیگیری میکند و در صورت ایجاد زمینه مساعد قادر است که با سرعت بیشتری در این زمینه حرکت کند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد: فناوری سلامت بازار بسیار وسیعی در دنیا و کشورهای جهان دارد که این خود فرصت خوبی محسوب میشود.
تفقدی با بیان اینکه در ایجاد شرکتهای دانش بنیان بهتر است که بیشتر دانشجویان تحصیلات تکمیلی را درگیر کنیم، ابراز داشت: در صورتی که اعضای هیات علمی دانشگاه بیش از حد درگیر این شرکتها شوند، حتما دانشگاه لطمه خواهد دید.
وی در ضمن سخنان خود در خصوص اقدامات دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص ایجاد شرکتهای دانش بنیان گفت: این دانشگاه تاکنون به خاطر تلاشهایی در زمینه فناوری سلامت داشته، روند سعودی را طی کرده و توانسته زیر ساخت های نرم افزاری و سخت افزاری در این زمینه ایجاد کند و همچنین از سه سال قبل قانونی وضع کرده، مبنی بر اینکه پژوهش و پایانامههای دانشجویان دکترا در راستای اقتصاد دانش بنیان باشد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی در ادامه سخنان خود به مشکلات دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره داشت و افزود: یکی از مشکلات خراسان رضوی کمبود صنعت دارویی است که دانشگاه برای جبران این کمبود از سال 91 شروع به تاسیس خطوط تولید داروی نیمه صنعتی جامد و غیر جامد کرده است که امروز این پروژه واحد صنعتی فناوری و تولید فراورده های دارویی به منظور تولید قرص، شربت و پماد در فضایی بالغ بر ۷۰۰ متر مربع با هزینه ای بیش از پنج میلیارد ریال به مرحله بهره برداری رسید.
تفقدی ابراز داشت: دانشگاه برای ایجاد اتاق تمیز از سال 89 وارد عمل شده که امروز 90درصد کار را تکمیل کرده است و اردبیهشت ماه سال 96 به مرحله بهره برداری خواهد رسید.
وی متذکر شد: در این پژوهشکده همچنین آزمایشگاه تحقیقاتی شرق کشور را تاسیس کردهایم که مجهز به سه دستگاه قیمتی است وLC-MS2 یک نمونه از آنها میباشد که این دستگاه با یک و نیم میلیارد تومان خریداری شده است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی در پایان سخنان خود یادآور شد: برای اینکه پژوهشکده بوعلی تبدیل به پردیس فناور سلامت شود، بهتر است که پژوهشگاههای دانشگاه را به این مکان منتقل کنیم.
لازم به ذکر است، دستگاه های LC-MS2 و NMR در راستای خودکفایی در زمینه های مختلف علوم پزشکی با هزینه ای بیش از ۲۶ میلیارد ریال و خط تولید دارو نیمه صنعتی جامد و نیمه جامد با حضور استادار خراسان رضوی و ملک زاده، معاون وزیر بهداشت به بهره برداری رسید.
استاندار خراسان رضوی به همراه ملک زاده و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی همچنین از اتاق تمیز، کانکس لبها، بیو بانک و نمایشگاه تخصصی سلامت و فن بازار پژوهشکده بوعلی بازدید کردند.