اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
مهدی خاکیان، عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره درباره شی نورانی دیده شده در آسمان دزفول و فراهان گفت: براساس عکس و فیلم های مشاهده شده از این شی نورانی و با توجه به اطلاعاتی که در زمینه اندازه و مشخصات ماهواره وجود دارد، این شی ماهواره نیست. شی دیده شده دارای نور زیادی است و از خود ماده ای ترشح می کند.
وی افزود: با وجود اینکه پهپادهای جاسوسی به آسمان ایران کم فرستاده نمی شوند، اما با این حال به نظر می رسد که این شی از خود نور ساطع می کند، در حالیکه پهپادها قابلیت انتشار نور را ندارند. چون پهپادها برای کارهایی نظیر جاسوسی استفاده می شوند، بیشتر دارای سطوح خاکستری هستند که در صورت برخورد نور با آنها دیده نشوند و به رنگی هم رنگ با آسمان باشند تا توجه جلب نکنند.
خاکیان در ادامه تصریح کرد: اگر پهپادها دارای سطح مشکی رنگ باشند، در روز و در آسمان دیده می شوند؛ حال آنکه پهپادها برای گرفتن اطلاعات در روز به آسمان فرستاده می شوند تا بتوانند به صورت شفاف، اطلاعات را دریافت کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر در خصوص شایعاتی مبنی بر اینکه این شی نورانی از پرتابی در فلوریدا به آسمان ایران رسیده است، گفت: اگر قرار باشد این شی نورانی مسافتی طولانی از فلوریدا تا ایران را طی کند، با سرعت 600 مایل بر ساعت (سرعت هواپیما) چیزی در حدود 13 ساعت در مسیر قرار داشته است؛ که احتمال این قضیه ضعیف است.
وی تاکید کرد: به نظر می رسد این شی نورانی سرعت زیادی ندارد و در ارتفاع پایین و نزدیک به زمین قرار دارد. به همین دلیل فرضیه سفر این شی از فلوریدا تا ایران غلط است.
خاکیان در ادامه بیان داشت: به احتمال زیاد این شی از آسمان کشورهای همسایه به ایران وارد شده و چون پهنای زاویه ای زیادی دارد، نمی تواند ماهواره باشد؛ چون ماهواره دارای پهنای زاویه ای کم است و این از خصوصیات غیرقابل تغییر ماهواره ها می باشد.
وی در پاسخ به شایعاتی مبنی بر اینکه این شی نورانی ناشی از تخلیه سوخت یک موشک بوده است گفت: معمولا موشک از دو پایه مخزن سوخت استفاده می کند که در زمانی که سوخت این مخزن ها به اتمام می رسد برای اینکه این موشک وزن اضافه را تحمل نکند باک ها در آسمان رها می شود اما این مسئله تا زمانی که در مخزن سوخت وجود دارد انجام نمی گیرد و باز بدون سوخت مسلما از خود روشنایی ندارد.
خاکیان در ادامه تاکید کرد: آنچه در تصاویر دیده می شود عدم سرعت و ساکن بودن این شی نورانی است همین امر این معنی را دارد که اگر باک با سوخت در آسمان رها شده بود باید دارای سرعت و شتاب باشد در حالی که این شی نورانی به صورت ساکن و با حرکاتی آرام در آسمان دیده می شود.