اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی امروز در همایش استکبارستیزی در تراز انقلاب اسلامی که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: اگر دچار تحلیل ها و تجویزهای اشتباه شویم، همانگونه که در علم پزشکی سلامت بیمار به خطر می افتد و مسیر سلامت به درستی طی نمی شود، در حوزه های دیگر هم هزینه های زیادی به کشور تحمیل شده و زمان را از دست می دهیم.
وی افزود: در نظام سلامت، عوامل اجتماعی نقش به سزایی در سلامت فرد دارند؛ به گونه ای که سلامت فرد ۷۵ درصد به عوامل اجتماعی برمی گردد. با این توصیف می توان گفت عواملی هم از بیرون می آیند و بر مناسبات سیاسی و اجتماعی اثر می گذارند و اخلال ایجاد می کنند.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با بیان این که زمانی که برای سلامت یک فرد باید زحمات زیادی متحمل شویم طبیعی است که برای سلامت جامعه به تضمین های بیشتری نیاز داریم افزود: اگر تشخیص بیماری به درستی انجام نشود راه حل های درمان نیز نمی تواند منجر به سلامت بیمار شود با این توفیق در مباحث اجتماعی، سیاسی و اقتصادی یکی از ضرورت ها این است که مسائل را به درستی تشخیص دهیم و به مانند یک پزشک تجویز مناسب را بنویسیم.
جلیلی با اشاره به این که اگر در مسائل اجتماعی سیاسی و اقتصادی نیز تحلیل ها و تشخیص ها اشتباه باشد ممکن است مسیری را برویم که تبعات سنگینی برای جامعه داشته باشد تصریح کرد: به عنوان نمونه اگر تحلیل در مسائل امنیتی اشتباه باشد امنیت کشور به خطر می افتد بنابراین ضرورت دارد که در مسائل امنیتی تحلیل درستی داشته باشیم و دوست و دشمن را بشناسیم.
وی با بیان این که اگر دوست و دشمن خود را نشناسیم دچار خطا می شویم اظهار کرد: امام خمینی (ره) فرمودند که ما دوست و دشمن خود را در جنگ شناختیم واقعیت این است که در مناسبات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی چه در داخل و چه در خارج از کشور باید به گونه ای عمل کنیم که دچار تشخیص های غلط نشویم.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با بیان این که اگر ظرفیت ها و داشته های خود را نشناسیم آن گاه ممکن است که بگوییم دشمن می تواند در ظرف 5 دقیقه با یک دکمه ما را روی هوا بفرستد و یا این که بگویم باید برویم آبگوشت بزباش بپزیم تصریح کرد: برخی ها هم در دنباله تحلیل های اشتباه خود تصور می کنند اگر منابع قدرت خود را تخلیه کنیم یا مثلاً کنار بزنیم مشکلات ما حل می شود اما شاهدیم که بعد از آن که قلب راکتور درآوریم نه مشکلات حل شدند و نه چرخ ها شروع به چرخیدن کردند .
جلیلی افزود: بیماری طرف مقابل را نشناسیم و به مشکلات او پی نبریم آن گاه است که می گوییم که مشکل از خود ما است .
وی بیان کرد: عدم شناخت بیماری طرف مقابل باعث می شود که بگوییم یک مریض و بیمار خطرناک خیلی هم سالم و خوب است و متاثر از این اشتباهات است که تصور می کنیم یک نجومی بگیر ذخیره انقلاب است و یا این که تصور می کنیم اگر برویم و به دشمن لبخند بزنیم مشکلات حل می شود.
وی با تاکید بر این که با یک تشخیص و تحلیل غلط هم منابع قدرت و هم زمان را از دست می دهیم و این جا است که دشمن از فرصت استفاده کرده و خود را موجه جلوه می دهد بیان کرد: یکی از تشخیص های غلط این است که مدام بگوییم باید ایزوله شویم و هیچ تنشی نداشته باشیم و در واقع خود را در لایه های استریل بپیچانیم.
جلیلی اضافه کرد: قرار نیست که ما در یک اتاق استریل زندگی کنیم چرا که این گونه زندگی کردن با واقعیت ها و تهدیداتی که در اطراف ما وجود دارد همخوان نیست واقعیت این است که این گونه عمل کردن می تواند به عنوان یک اهرم فشار در دست دشمن تبدیل شود.
وی با تاکید بر این که در اندیشه اسلامی همه باید در کارهای ویژه دولت مشارکت کنند تصریح کرد: بنابراین این اندیشه هم دولت و هم ملت باید در برابر مشکلات قیام کنند .
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در ادامه با تاکید بر این که باید در دانشگاه ها یک حرکتی برای برجام خوانی شکل بگیرد افزود: کل برجام 150 صفحه بیشتر نیست و دانشجویان ما می توانند با مطالعه این متن از آن به عنوان یک راهنما برای تعامل با طرف مقابل استفاده کنند .
وی با بیان این که خواندن برجام وقتی از دانشجویان را حدر نمی دهد تصریح کرد: برجام سندی است که دارای روزنه هایی است.
جلیلی با اشاره به این که رهبر معظم انقلاب اجرای برجام را مشروط به افزودن 28 بند که در این توافق به آن ها پرداخته نشده کردند و این به دلیل روزنه هایی است که در برجام وجود دارد افزود: در واقع اگر این 28 بند اجرایی شوند برجام مانع تهدیدی برای کشور می شود .
وی با اشاره به این که مقامات سابق آمریکا می گفتند که با برجام حتی بدون این که یک گلوله شلیک شود به اهدافی که خواسته اند رسیده اند افزود: فرد جدیدی هم که در آمریکا روی کار آمده پس از آن که توجیه شد می گوید که برجام باید حفظ شود اما او چیزهای اضافه تری از توافق صورت گرفته می خواهد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: آمریکایی ها فصلی را که دنبال می کنند این است که می گویند برجام را باید داشته باشیم اما چیزهایی دیگری را هم بگیریم واقعیت این است که با روی کار آمدن ترامپ آن تهدیدات مبنی بر آتش زدن های برجام و کنار گذاشتن آن فراموش شده است.
جلیلی با اشاره به این که در برجام توازنی که باید وجود داشته باشد نیست خاطر نشان کرد: فعالیت های هسته ای کشورمان در چارچوب ام پی تی دنبال می شد بنابراین ما در این چارچوب دارای حق غنی سازی بودیم البته فعالیت های خود را باید به صورت صلح آمیز و زیر نظر آژانس انجام می دادیم که این گونه هم بود .
وی با بیان این که در چارچوب برجام امروز ما به مرحله ای رسیده ایم که 17 هزار سانتریوفیوژ به 5 هزار سانتریفیوژ کاهش یافته است و در قلب رآکتور هم سیمان ریخته ایم تصریح کرد: ما همه این کارها را انجام داده ایم و آژانس هم تایید کرده است که ایران به تمام تعهدات خود عمل کرده است اما از سوی دیگر شاهدیم که طرف مقابل در عمل به تعهدات خود دچار تعلل و کوتاهی و نقص است.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با بیان این که طرف مقابل از برجام نه تنها ضرری ندیده است بلکه امروز از وجود این توافق نیز بهره می برد تصریح کرد: ما نیز باید طرف مقابل را ملزم کنیم حداقل تعهداتی که در برجام داده عملی کند.
جلیلی با اشاره به این که متن برجام به صورت شفاف منتشر شده و در اختیار همه نیز هست تصریح کرد: بر اساس توافق صورت گرفته با وضع قانون داماتو و ممنوعیت ورود اتباع ایرانی به آمریکا برجام نقض شده است و حتی دوستان دولت و رئیس جمهور نیز به این موضوع اذعان کرده اند و این را به صراحت گفته اند.
وی با بیان این که دولت سابق آمریکا همان موقع که ما داشتیم در قلب رآکتور بتن می ریختیم در حال وضع این قوانین بود افزود: با تمدید قانون داماتو در زمان اوباما همان موقع برجام نقض شد .
وی تصریح کرد: در شرایطی که می گویند ایران به تمام تعهدات خود عمل کرده است الان وقت آن رسیده است که ما از طرف مقابل مطالبه کنیم که به تعهدات خود عمل کنیم و این حکیمانه ترین کار است.
جلیلی با اشاره به این که برای راه اندازی رآکتور اراک 15 سال تلاش کرده ایم و الان در آن بتن ریخته ایم برای تولید ده هزار کیلو مواد با استفاده از سانتریفوژهایی که با توان داخلی تولید شده بودند ده سال زحمت کشیده بودیم اما همه آن ها را از کشور خارج کردیم و از طرفی تمام اورانیوم 20 درصد را نیز داده ایم و رفته است .
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به این سوال که با توجه به رویکرد عراقچی در مذاکرات هسته ای علت حضور او در تیم مذاکره کننده سابق کشورمان چه بوده بیان کرد عراقچی از طرف صالحی که آن زمان وزیر امور خارجه کشورمان بود به عنوان نماینده این وزارت خانه معرفی شده بود و در جلسات هم نگاه فعالی نداشت و اگر الان این گونه شده است باید از خودش بپرسیم.
جلیلی با بیان این که قدرت دیپلماسی ما باید به گونه ای باشد که طرف مقابل را به انجام تعهدات خود ملزم کنیم تصریح کرد: آقایان می گویند که دیپلماسی فقط بیانیه خواندن نیست و با این حال در شرایط کنونی سوال ما این است که غیر از بیانیه خواندن می خواهند چه کاری انجام دهند تا طرف مقابل ملزم به تعهدات خود شود.
وی با اشاره به بند 37 برجام که از آن به عنوان مکانیزم ماشه یاد می شود تصریح کرد: این بند از برجام شگفت آور است چون بر اساس آن اگر ایران از یکی از طرف های مذاکره شکایت کند به محض طرح شکایت شورای امنیت ظرف 30 روز می تواند قطعنامه ای صادر کند که آیا موارد مطرح شده در برجام ادامه یابند یا نه و این جا است که یکی از کشورهای 1+5 بر اساس حق وتویی که ما در برجام به آن ها داده ایم می تواند قطعنامه را وتو کند که در نتیجه تمام 5 قطعنامه قبلی که علیه کشورمان صادر شده به حالت قبل برمی گردند و اگر هم اعتراض کنیم می گویند که خودتان پذیرفته اید.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: وندیشرمن نیز گفته اند که بند 37 برجام یا همان مکانیسم ماشه یکی از شاهکارهایی است که توانسته اند آن را در برجام بگنجانند و حق وتو را برای خودشان قائل شوند
وی با تاکید بر این که دشمن نباید احساس کند که در برجام چنین اهرمی دارد برخی ها تحریم هراسی را در کشور راه انداخته اند و حتی آب خوردن مردم را هم به تحریم ها گره زدند واقعیت این است که اگر دشمن احساس کند که اهرمی به نام تحریم بر سر ما دارد این جا است که فشارهای خود را بیشتر می کند.
جلیلی تاکید کرد: دشمن باید بفهمد که با ملتی روبر است که از تحریم ها نمی ترسد و باید بفهمد که تحریم ها دیگر اهرم موثری در دست او نیست واقعیت این است که ما باید برای بی اثر کردن تحریم ها و فشارهای دشمن به توان و نیروهای داخلی خود تکیه کنیم .
وی با اشاره به وجود دو تفکر در زمان انتخابات سال 92 در کشور بیان کرد: یک تفکر متعلق به آقای روحانی و ولایتی بود که می گفتند ما می توانستیم هم هسته ای شویم و هم قطعنامه ای علیه ما صادر نشود و یک تفکر هم متعلق به من بود اما در نهایت آن چه که مورد اقبال مردم قرار گرفت تفکر آقای روحانی بود .
وی خاطر نشان رهبر معظم انقلاب پس از انتخاب آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور در 12 آبان سال 92 فرمودند که این نوع رویکرد ( رویکرد روحانی) و به تعبیر من فرجامی ندارد و فرمودند که من به آمریکا بی اعتماد هستم اما جریانی آمده و گفته این گونه می خواهد مشکلات را حل کند. در هر حال امروز با گذشت 3 و نیم سال از عمر دولت می بینیم کسانی که می گفتند حتی آب خوردن مردم هم با برجام حل می شود نتیجه ای عایدشان نشده است
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با بیان این که اگر رهبر معظم انقلاب برجام را قبول داشت 28 شرط برای آن تعیین نمی کردند تصریح کرد: برجام روزنه هایی دارد که باید با این 28 بند مسدود شوند
وی با بیان این که ساز و کار توافق هسته ای به گونه ای است که حتی با شکایت ایران در صورت نقض برجام توسط یکی از طرف های 1+5 نتیجه ای عاید ما نمی شود تصریح کرد: به دنبال نقض برجام توسط آمریکا ایران شکایت خود را تسلیم کرده اما نتیجه این شکایت چه شده است.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به این که مذاکرات هسته ای باید به گونه ای صورت بگیرد که نتیجه اش به نفع کشور باشد نه این بخواهیم به هر قیمتی مذاکره کنیم افزود: آن زمان ما را متهم به این می کردند که در مذاکرات هسته ای انشاء می خوانیم و فلسفه می خواهیم اما واقعیت این گونه نبود به عنوان نمونه در مذاکرات هسته ای در کشور ترکیه شرایط به گونه ای پیش رفت که اشتون در مصاحبه خبری خود اعلام کرد چون طرف ایرانی پیش شرط می گذارد ما مذاکرات را قطع می کنیم و این گونه هم شد و زمانی که می خواستند بروند به ما گفتند که شماره تلفن ما را دارید و هر موقع از پیش شرط گذاشتن دست کشیدید با ما تماس بگیرید و ما هم در پاسخ به آن ها گفتیم که شما هم شماره تماس ما را دارید و هر موقع خواستید برای ادامه مذاکرات تماس بگیرید .
جلیلی تصریح کرد: یک ماه پس از مذاکرات ترکیه اشتون نه تنها تلفن زد بلکه نامه هم فرستاد و گفت که بیایید مذاکره کنیم .
وی با اشاره به این که در تابستان 87 و زمانی که ایران را یک دولت یاغی نام نهادند آمریکا آمد و پای میز مذاکره نشست و این مربوط به سال 92 نبوده است تصریح کرد: در مذاکرات آلماآتی 2 طرف های مذاکره از غنی سازی 3 و نیم درصد فارغ شدند و گفتند بیایید و روی غنی سازی 20 درصد مذاکره کنیم این نتیجه نیست؟ .
وی خاطر نشان کرد: در جریان مذاکرات می گفتند که ما تحریم صادرات محصولات پتروشیمی ایران به اروپا را برمی داریم و گفتیم که ما اصلاً چنین صادراتی به اروپا نداریم اما دولت آمدند و گفتند که تحریم های صادرات پتروشیمی کشورمان به اروپا را برداشتند و بعد گفتند که تحریم ها ترک خورد واقعتی این است که ما به ملت خیانت نکردیم .
جلیلی با تاکید بر این که در جریان مذاکرات هسته ای باید قانون چرخه دلار و داماتو تعیین تکلیف می شدند تصریح کرد: اکنون هیچ یک از اتباع ایرانی به واسطه قانون چرخه دلار حتی نمی توانند یک حساب دلاری باز کنند البته سفارتخانه های ما نیز برای دریافت حقوق ماهیانه خود نیز نمی توانند این حساب ها را داشته باشند
وی با اشاره به این که تمام مواردی که مربوط به ایران است در 5 صفحه توضیح داده شده اند و هیچ ابهامی ندارند تصریح کرد: اما تعهدات طرف مقابل خیلی مبهم و کلی هستند به عنوان نمونه در یکی از تعهدات آمده است که بعد از 8 سال دولت آمریکا بحث لغو تحریم ها را در کنگره دنبال خواهد کرد و این در حالی است که با آمدن ترامپ معلوم نیست که چه اتفاقی بیفتد .
وی تصریح کرد: 200 سال پیش و در جریان معاهده ای که بین انگلستان و دولت قاجار منعقد شد انگلیسی ها در متن این معاهده خیلی دقیق و ریز تعهدات ایران را ثبت کرده اند اما مواردی که مربوط به آن ها می شده که اصلاً مشخص نیست که چه هستند .
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: در مذاکرات آلماتی دو ما تاکید می کردیم که باید به مباحث به صورت خیلی ریز پرداخته شود.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به بحران خوزستان تصریح کرد: باید این گفتمان در کشور حاکم شود که همه ایران سرای من است و ایران تنها یک شهر خاص نیست. باید همه توان و استعدادهایی را که داریم را در همه جا توزیع کنیم به عنوان نمونه اگر می گوییم نظام سلامت برقرار شود باید ببینیم که نظام سلامت باید بر اساس توزیع عادلانه باشد و یا بر اساس پرداخت که اگر بر اساس پرداخت باشد خطرناک است خدمات سلامت و دیگر خدمات باید در جایی ارائه شود که نیاز بیشتری وجود دارد.
وی با بیان این که اگر توجه لازم صورت می گرفت امروز شاهد بروز ریزگردها در خوزستان و جاری شدن سیل در سیستان نبودیم اضافه کرد: با مدیریت می توانستیم این بحران ها را می توانستیم به شکل بهتری مدیریت کنیم
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: در سیستان بحثی با دانشجویان داشتیم و آن ها می گفتند که این استان با مشکل کم آبی مواجه است اما من در حد فهم خودم به آن ها گفتم که نظر شما درست است اما با مدیریت آب می توانیم این مشکل را حل کنیم.
جلیلی بیان کرد: اگر مدیریت آب در سیستان به درستی انجام می شد در جریان سیل اخیر میلیون ها متر مکعب آب به دریای عمان نمی ریخت نظر من این است که اگر ریزگردها در خوزستان که هم منشاء داخلی و هم خارجی دارند مدیریت شود این مشکل قابل حل است .
وی بیان کرد: در مدیریت بحران اصل اساسی این است که از آن حادثه ای که قرار است پیش بیاید پیشگیری کنیم و این مستلزم این است که با جدیت به مسائل نگاه کنیم.
نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: همین تدابیری را که امروز دولت از آن دم می زند می توانستندزودتر انجام دهند نه الان که حادثه روی داده و بر روی آن ها متمرکز شده اند.
جلیلی همچنین در ادامه با اشاره به این که نقدهایی به طرح نظام سلامت وارد است افزود: لزوماً نیاز نیست که وزیر بهداشت، پزشک باشد و در برخی از کشورها نیز شاهد هستیم که متولی سلامت مردم کسی است که بر مسائل اشراف دارد و می تواند مشکلات را حل کند.
وی تصریح کرد: اخیراً از آقای دانش جعفری که مشاور اقتصادی وزیر بهداشت است دعوت کردیم و از ایشان خواستیم که حرف ها و نقدهای ما در مورد نظام سلامت بشنوند.
وی بر هم افزایی هر چه بیشتر نیروهای انقلاب تاکید کرد و افزود: من یک نگاه و آرمان دارم که فکر می کنم حق و حقیقت است و تصورم نیز این است که اگر آرمان هایی که دارم در عرصه اجرا هم عملی شود جامعه رو به بهبود و تعالی می رود .
جلیلی با بیان این که هر حرکتی که کمک کند تا تصورات و آرمان های من از حالت فردی خارج شده و جبهه ای شود این حتماً مطلوب است تصریح کرد: من نمی خواهم که یک نگاه جناحی داشته باشم درباره جبهه مردمی انقلاب اسلامی حرف من این است که اگر جبهه ای شکل می گیرد باید شاخصه هایی در زمینه ساده زیستی ، مبارزه با فساد و استکبار ستیزی داشته باشد.
جلیلی تصریح کرد: ما هم به لحاظ نگاه انقلابی که مدعی آن هستیم معتقد هستیم که برخی از نقاط کشور از اروپا بهتر و برخی از نقاط از برخی نقاط آفریقا بدتر باشند.
تازه نفر امریکایی که میخواسته جزییات محرمانه این قرارداد رو افشا کنه بلافاصله عزلش کردن
ببین چه فاجعه ایی عین کوه یخ که فقط بیست درصدش روی ابه تو این قرارداده