اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمد نوربالا، دبیر علمی هفتمین همایش سلامت روان و رسانه در نشست خبری که ظهر امروز در مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی برگزار شد، با اشاره به زمان برگزاری این همایش گفت: این همایش 8 تا 9 اسفند ماه سال جاری با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی تهران، انجمن علمی روانپزشکان ایران، انجمن علمی جامعهشناسی و پرستاران ایران، همچنین وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات روانپزشکی و روانشناسی و مرکز تحقیقات ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران برگزار می شود. آگاهی رسانی و ارتقاع سطح سواد جامعه، برداشتن انگ از بیماریهای مربوط به روان و ارائه آموزش ها و اطلاع رسانی جهت پیشگیری از اختلالات روان شناختی از اهداف برگزاری این همایش است.
وی افزود: طی تحقیقات به عمل آمده در 15 سال گذشته اضطراب در جامعه افزایش و پررنگ شده و جسمانی سازی این علائم نیز بیشتر شده است. مثلا سردردهای تنشی از نمونه های تظاهرات جسمی ناشی از اختلالات روان شناختی به شمار می رود . مسئولیت سلامت روان مربوط به یک دستگاه نیست، بلکه همه قانون گذاران، مردم و مسئولین در این زمینه مسئولیت دارند و یک قانون گذار باید بداند هر تصمیم او همچون انداختن سنگ در آب است که ارتعاشات زیادی دارد. این مسئله برای تریبون های معنوی، سیاسی، اجتماعی و رسانه ها نیز وجود دارد.
دبیر علمی همایش سلامت روان و رسانه با تاکید بر اقدامات دستگاه های مختلف و تاثیر آن در سلامت روان مردم گفت: فعالیت دستگاه های اطلاعاتی، امنیتی، انتظامی، رسانه ها و حتی ابلاغ حکم از روسای سازمان ها می تواند در سلامت روان مردم دخیل باشد. بنابراین باید موضوع سلامت روان مدنظر همه مسئولین باشد. برخی رفتارها در جامعه برای سلامت روان مخرب است، به طور مثال اشاعه هیجان خشم و غم از تریبونهای مذهبی چه صداوسیما و چه سایر دستگاه ها، مخرب بوده و اثرات سو دارد.
وی اظهار داشت: اشاعه رفتارهای ضداجتماعی از دروغ تا اختلاف اثرات مخرب بر سلامت و روان مردم دارد. برخی از کلمات همچون دیوانه، روانی و تیمارستان در برخی از فیلم ها و سریال ها بیان می شود که این واژه ها باید انگ زدایی شود تا جامعه به وضعیت آرام دست یابد. حتی در برخی از خانواده ها زمانی که همسری تحت درمان افسردگی است و دارو مصرف می کند، شریک زندگی به او انگ روانی می زند، در حالی که اگر همین فرد داروی فشار خون مصرف کند، چنین انگی وجود ندارد. این مسئله سبب می شود فرد بسیاری از مواقع از ادامه درمان بیماری های مربوط به روان خود خودداری کند.
نوربالا با تاکید براینکه هرگونه تزریق ناامیدی در خانواده، مدرسه و اجتماع، اثر منفی دارد، ادامه داد: برخی از برنامه های صداوسیما نیز ناامیدی را به جامعه پمپاژ می کند. همچنین برخی افراد در کشور مصالح سیاسی را در اولویت خود قرار داده و سلامت عمومی و روان مورد غفلت قرار می گیرد.
وی از پخش زنده حادثه پلاسکو طی بیش از 10 روز از شبکه خبر انتقاد کرد و افزود: این مسئله سبب آزار روح و روان تعداد قابل توجهی از افراد جامعه و بیماران شد؛ در حالی که نمی دانم چقدر این موضوع ضرورت داشت. این در حالی است که بسیاری معتقدند پخش این برنامه اصلا برای افراد زیر 18 سال مناسب نیست. مسائل سلامت عمومی جامعه نباید فدای مسائل سیاسی شود، تا اثرات مخرب ناشی از آن در جامعه ایجاد نشود و بتوانیم جامعه سالم تری از لحاظ روانی داشته باشیم.