به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه بوستون دریافته اند ریسک ابتلا به زوال عقل در افراد سالمندی که اخیرا نیاز به خواب بیشتری دارند در حدود ۲.۵ برابر بیشتر است. همچنین طبق نتایج این مطالعات، احتمال ابتلا به زوال عقل یا دمانس در افراد فاقد مدرک دبیرستان که به ناگاه به خواب بیش از ۹ ساعت نیاز دارند، تا ۶ برابر افزایش می یابد.
به گفته محققان، این یافته ها نشان می دهد که تحصیلات ممکن است تا حدودی نقش بازدارنده در ابتلا به زوال عقل داشته باشد.
متیو پیس، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «افراد مبتلا به زوال عقل غالبا از اختلال در خواب رنج می برند. کنترل عادات خواب می تواند ایده خوبی در برخی مواقع باشد.»
وی در ادامه می افزاید: «اگر فردی گزارش کند که اخیرا پرخواب شده است می توان او را در معرض ارزیابی حافظه قرار داد.»
در این تحقیق، محققان ۲۵۰۰ فرد با میانگین سنی ۷۲ سال را در دو بازه زمانی از سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۰ و از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۱ مورد بررسی قرار دادند.
در طول بالغ بر ۱۰ سال، ۱۰ درصد شرکت کنندگان مبتلا به زوال عقل، و عمدتاً بیماری آلزایمر، تشخیص داده شدند. محققان در مورد افرادی که به طور میانگین بیش از ۱۳ سال دچار پرخوابی شده بودند، افزایش ریسک زوال عقل را مشاهده نکردند.
اما در افرادی که به تازگی و به ناگاه دچار پرخوابی شده بودند دریافتند ریسک ابتلا به زوال عقل در آنان دو برابر دیگران است و ۲۰ درصد آنها مبتلا به زوال عقل تشخیص داده شدند.
به گفته پیس، این افراد دارای حجم کوچک تر مغز هم بودند.
وی عنوان می کند که خواب اضافی علت مستقیم زوال عقل نیست و علامت چیز دیگری است. پرخوابی می تواند نشانه تغییرات شیمیایی ایجادشده در مغز باشد که همان تغییرات منجر به زوال عقل می شود.