اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی وزارت علوم در نشست خبری راهیان نور که امروز در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: براساس دستورالعملی که سال 94 تصویب شد، قرارگاه راهیان نور دانشجویی با نام علم الهدی تشکیل شد و با تایید وزیر علوم این دستورالعمل به دستگاه های آموزش عالی ابلاغ شد.
وی با اشاره به برگزاری اردوهای راهیان نور دانشجویی گفت: این اردوها با هدف تحکیم هویت ملی و دینی و تقویت روحیه خودباوری برای تحقق آرمان های انقلابی، گسترش فرهنگ ایثار و شهادت در بین جوانان، معرفی شهدا به عنوان الگوی نسل جوان دانشجویان و افزایش معرفت دانشجویی برگزار می شود.
هاشمی با اشاره به اینکه مسئولیت اصلی قرارگاه شهید علم الهدی برعهده وزارت علوم است، گفت: این قرارگاه با مسئولیت وزیر علوم و جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین فعالیت خود را آغاز کرد و وزارت بهداشت، نهاد رهبری، جهاد دانشگاهی، دانشگاه آزاد، پیام نور، فنی حرفه ای و سایر دستگاه های آموزش عالی اعضای این قرارگاه را تشکیل می دهند.
معاون فرهنگی وزارت علوم ادامه داد: با تشکیل این قرارگاه یک نگاه جامع فرهنگی و بنیادی به اردوهای راهیان نور شده و نگاهی جدید مجموعه ها را درگیر خود کرده است. همچنین مسئولیت اردوهای راهیان نور را بین دستگاه ها تقسیم کرده است؛ با این نگاه که راهیان نور یک برنامه فرهنگی، دانشگاهی و انقلابی است و هیچ گونه محدودیتی در برگزاری آن وجود ندارد.
وی یادآور شد: در ماده پنج آئین نامه اردوهای راهیان نور سیاست های حاکم بر اردوها در برگزاری این اردوها آمده است ؛که جلب مشارکت به دانشجویان، ایجاد زمینه سازی برگزاری اردوها توسط همه دانشجویان جزو اهداف اصلی آن است.
ضیاء هاشمی افزود: براساس این دستورالعمل تا پایان برنامه ششم باید به اعزام 10 درصد از دانشجویان به اردوهای راهیان نور برسیم و حتی به این تعداد هم افزوده شود. اولویت و تاکید ما به دانشجویان غیرایرانی، متاهل و کسانی است که تاکنون فرصت نشده است در این اردوها شرکت کنند و با فرهنگ دفاع مقدس آشنا شوند.
معاون فرهنگی وزارت علوم با اشاره به تقویت زمینه های علمی و فرهنگی گفت: در این اردوها، مینه های علمی و فرهنگی تقویت شده و بازدید از مراکز علمی مدنظر است.
وی اظهار داشت: اوج اردوهای راهیان نور دانشجویی اسفند ماه است، اما تاکید ما این است که این اردوها در طول سال برگزار شود؛ که امسال در تابستان و اردیبهشت ماه اردوهای راهیان نور شمال غرب و غرب کشور را داشتیم و در پایان سال نیز اردوهای راهیان نور جنوب از بهمن ماه آغاز شده است.
معاون فرهنگی وزیر علوموی همچنین از گسترش اردوهای راهیان نور شمال و شمال غرب خبر داد و گفت: به فراخور امکانات، ویژه برنامه های آموزشی در استان های ایلام، کرمانشاه و آذربایجان غربی و همچنین استان های بوشهر و هرمزگان که مرز دریایی دارند، داریم؛ که زمینه حضور دانشجویان را نیز در این فضاها ایجاد کنیم.
ضیاء هاشمی ادامه داد: امسال دو دوره جشنواره ملی هنر و ادبیات دفاع مقدس را با موضوع دفاع مقدس در ابتدا و انتهای سال برگزار کردیم. همچنین تجلیل از شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم از ویژه برنامه های دیگر سال 95 و گرامیداشت دفاع مقدس در دانشگاه ها است. هدف ما شناسایی سیره شهداست تا راهیان نور را به عنوان یک جریان فرهنگی و ملی بتوانیم در کشور هدایت کنیم.
وی از اعزام سالیانه دو تا سه درصد جمعیت دانشجویان کشور به راهیان نور خبر داد و گفت: امیدواریم این رقم به ۱۰ درصد برسد.
ضیاء هاشمی در خصوص استفاده دانشجویان از وسایل حمل و نقل در اردوهای راهیان نور گفت: استفاده از قطار در اولویت است و تاکید ما این است که از اتوبوس هایی که استانداردهای لازم دارند، استفاده شود؛ تا امنیت دانشجویان حفظ شود. اگرچه هزینه های زیادی در این مسیر تحمیل می شود، ولی تاکید ما در استانداردهای حمل و نقل است.
وی در خصوص تامین هزینه های اردوهای راهیان نور گفت: توصیه شده که نصف هزینه این اردوها توسط دانشگاه ها تامین شود. همچنین 30 درصد هزینه توسط بسیج دانشجویی با تامین تغذیه و اسکان رایگان دانشجویان صورت می گیرد و 20 درصد هزینه ها نیز توسط دانشجویان تامین می شود.