به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، دراین مراسم سفیران و نمایندگان کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، آذربایجان، قزاقستان، ترکیه ،دکتر کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی و 'پرتی سرنا' یکی از مقامات عالیرتبه وزارت خارجه هند حضور داشتند.
'سمر گل ' سفیر قرقیزستان که امسال میزبان جشن نوروز را به عهده داشت در سخنانی با اشاره به تاریخ بیش از سه هزار ساله برگزار جشن نوروز بر همکاری فرهنگی کشورهای حوزه تمدنی نوروز تاکید کرد.
وی اظهار کرد همکاری فرهنگی می تواند گامی برای گسترش روابط اقتصادی و سیاسی باشد.
هتل’امرو’دهلی بعد ازظهر دوشنبه شاهد به نمایش گذاشتن انواع غذاها،شیرینی ها و اجرای موسیقی 10 کشور عضو حوزه تمدنی نوروز در دهلی نو بود.
در این مراسم تعدادی از کشورهای حوزه تمدنی نوروز مانند افغانستان ،ترکمنستان ،تاجیکستان ، قرقیزستان و آذربایجان موسیقی محلی را اجرا کردند.
دراین جشن از شرکت کنندگان با انواع غذاها از چلوکباب ایرانی گرفته تا دلمه آذربایجان ،انواع پلو ترکمنی،منتو افغانی،بریانی و قورمه پذیرایی شد.
همچنین درکنار این غذاهای رنگارنگ و خوشمزه انواع شیرینی های سنتی کشورهای حوزه تمدنی نوروز کام بازدید کنندگان را شیرین می کرد.
یکی از نکات جالب توجه،رسوم،فرهنگ ها و لباس های مختلف این حوزه تمدنی بود که بازدید کنندگان را بر سر ذوق آورده بود به گونه ای که بازار عکس یادگاری گرم بود.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ سه شنبه چهارم اسفند 1388 برابر با 22 فوریه 2010 با تصویب قطعنامه ای روز 21 مارس برابر با یکم فروردین را درچارچوب ماده 49 و تحت عنوان فرهنگ صلح به عنوان روز جهانی نوروز به تصویب رساند و درتقویم خود جای داد.
هم اکنون بیش از 300 میلیون نفر در کشورهای حوزه تمدنی نوروز سنت باستانی را با تاکیدی بر هماهنگی با طبیعت جشن می گیرند.
نوروز جشنی با ریشه ایرانی قدمتی بیش از سه هزار سال دارد.