اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،۳۰ دفتر از دفاتر انجمنهای اسلامی دانشجویان سراسر کشور در نامهای سرگشاده از رئیس جمهور و وزرای اقتصادی دولت درخواست کردند برای پاسخگویی به دانشگاه بیایند. متن کامل نامه به این شرح است:
جناب حجت الاسلام روحانی
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
همانطور که مستحضرید، متأسفانه تجربه نشان داده دانشگاه عمدتاً از سوی دولتمردان صرفاً آنگاه محل توجه و آمد و شد شخصیتها و گروههای سیاسی کشور بوده و به رسمیت شناخته شده که انتخابات یا میدانی برای رقابت قدرت پیش رو بوده است. عموم سیاسیون –و البته نه همه آنها- در این مقاطع با آمدن میان دانشگاهیان، طبق رویه اسلاف خود با ایجاد فضای احساسی و دوقطبی های کاذب میان دانشجویان پروژههای تبلیغاتی و بهرهبردارانه انتخاباتی خود را در فضای دانشگاه کلید میزنند و با پایان یافتن این موسم تا دوره بعدی آنچنان که باید وقتی به دانشگاهیان نمینهند.
همانند حضرتعالی، برخی رؤسای جمهور پیشین نیز در سالهای ابتدایی دولت خود که تب وعدههای انتخاباتی و ژستهای آزاداندیشانه و نفی دولتهای ماضی هنوز داغ است، یک یا دو جلسه سالانه با اساتید یا دانشجویان برگزار میکردند؛ اما این روند در سالهای بعدی که زمان پاسخگویی دولتها فرا رسیده بود به راحتی با تحریم دانشگاه یا برگزاری جلسات فرمایشی جایگزین میشد. در دو سال گذشته که فضای دانشگاه به دور از هیجانات انتخابات ۹۲ یا انتخابات پیش رو مستعد برگزاری جلسات آزادمنشانه، علمی و منطقی در موضوعات متعدد بود، به رغم دعوت های مکرر دانشگاهیان کمتر شاهد حضور مسئولان دولتی در صحن دانشگاه بودیم و یا اگر حضوری صورت پذیرفت بیشتر به چند شوی تبلیغاتی و ساختگی شباهت داشت تا جلسهای جدی و مطالبهگرانه درباره خواستههای مردم ایران.
آقای روحانی
مدت زیادی تا پایان عمر دولت یازدهم باقی نمانده و سوالات و ابهامات بی شمار بی پاسخی در میان دانشگاهیان درباره کارنامه و عملکرد دولت وجود دارد؛ اما تصور عمومی این است که حضرتعالی و کابینه متبوعتان اساساً دأب و دغدغهای حتی برای شنیدن ابهامات و مطالبات هم ندارید.
فارغ از تمام جناحبندیها و گروهبندیهای سیاسی و مشاجرات و منازعات ملازم با آن که امروز بازارش داغِ داغ است، حضرتعالی بهتر از ما بر این مسأله واقف هستید که مشکلات اقتصادی و آسیبهای اجتماعی که امروز خیلی جدیتر از گذشته گریبان زندگی و معیشت مردم ایران را گرفته، بسیار واقعیتر از بازیهای رسانهای و حاشیه سازیهایی است که جریانات خاص هوادار دولت مدعی آن هستند. ابهامات و شبهات بسیاری در رابطه با مدیریت کلان اقتصاد کشور، حل معضلهای بیکاری، گرانی، رکود و... وجود دارد و وعدههای عمل نشده مردم را لحظه به لحظه نسبت به دولت یازدهم بدگمانتر میکند و البته نکته مهمتر این است که آن چیزی که حکم نمک پاشیدن بر زخم مشکلات اقتصادی را دارد، بی عملی دولت یازدهم و همچنین عبور نه بی تفاوت؛ بلکه با شوخی و تمسخر حضرتعالی از کنار این مسائل است.
حتماً به سمع شما هم رسیده است که به جز آن «تقریباً هیچ» که از زبان جناب سیف رئیس کل بانک مرکزی شنیده شده، دیگر آمارهای اقتصادی که از لسان شما یا بخشهای دیگر دولت درباره گشایش فضای اقتصادی اعلام میشود مورد تایید قاطبه اصحاب علم، اقتصاددانان و اساتید برجسته دانشگاه نیست و اکثر گزاره هایی که در آماردهیهای اقتصادی مطرح میشود، برای افکار عمومی باورپذیر نبوده و به راحتی با این اتهام مواجه میشود که بیشتر عددسازی است تا واقعیت.
متاسفانه این یک دریافت واقعی از کف جامعه است که دولت یازدهم برخلاف وعدههای ۱۰۰ روزه و به رقص درآوردن کلید نمادین حل مشکلات، نه تنها آورده اقتصادی برای مردم و خصوصاً قشر مستضعف و محروم کشور نداشته؛ بلکه عملکرد آن باعث شده که جیب مردم هر روز خالیتر از گذشته شود و شاید به همین سبب است که مراکز نظرسنجی میزان نارضایتی از دولت یازدهم را در بالاترین رتبه در مقایسه با تمامی دولتهای تاریخ جمهوری اسلامی برآورد میکنند.
جناب رئیس جمهور
به گوش رسیدن اخباری از فسادهای اقتصادی و پروندههای ویژه خواری و رانتخواری که بخشی از آن به تعدادی از دولتمردان و «نزدیکان» شما نسبت داده میشود، برخلاف شعار «امید» دولت یازدهم موجی از ناراحتی و ناامیدی را در جامعه گسترش میدهد و این ماجرا آن هنگام تأسف بارتر میشود که بی عملی دستگاههای مربوطه برای برخورد با متخلفان این گمانه را در اذهان عمومی شکل داده که هر چند فساد است؛ اما انگار «تدبیر» و ارادهای برای برخورد و مواجهه موثر مصونیتساز با فساد و مفسدان نیست و عواقب این ارزیابی به مراتب بسیار بدتر از نفس وجود فساد بوده و فسادی فراتر از هر فساد دیگر است و در تغییر دیدگاه ها نسبت به دولت و مسئولان دیگر دستگاهها به شدت مؤثر افتاده است.
مسائل طرح شده پیرامون برادر گرامی شما، جناب حسین فریدون یا آنچه درباره فساد چند هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان و... طرح میشود و عموماً بیجواب رها شده است بیشتر از اینکه نیازمند افشاگری متقابلانه دولتمردان درباره رقبای سیاسیشان باشد، نیازمند پاسخگویی در برابر افکار عمومی است. متاسفانه زمانی این مسائل بیش از قبل مشمئزکننده میشود که برخی از این مفسدان، بجای مجازات، از سوی دولتمردان شما «ذخیره نظام» نیز معرفی میشوند.
اگر بنا را بر این بگذاریم که در ارزیابی عملکرد دولت یازدهم جانب انصاف رعایت شود، باید به این مسأله هم اشاره کرد که با وجود همه بی عملیها و ناکارآمدی هایی که بخش گسترده کارنامه دولت یازدهم را شامل میشود الحق و الانصاف دولت در عرصه رسانه قدرتمندتر از دیگر عرصهها حاضر شده است. هر چند این استراتژی رسانهای آن هنگام که حضرتعالی با شلوار گرمکن یا چوب اسکی در مقابل لنز دوربین قرار میگیرید قدری پوپولیستی مینماید اما انصافاً به راه انداختن قدرتمندانه بازیهای فرعی و حاشیهای توانست مجال خوبی برای فرار دولت از پاسخ دادن به مسائل اصلی فراهم کند.
برنامهریزیهای هوشمندانه و به هنگام مشاوران رسانهای دولت یازدهم با مانور بر اظهارات شاذ و حاشیهساز برخی از منتقدان ساده دل دولت که آنها هم از مسائل اصلی مردم فاصله دارند، توانست جور تمام ناکارآمدیهای دولت در بهبود وضعیت معیشت مردم را بکشد و دوگانه سازیهای موسمی و جو سازیهای رسانهای در مقاطع حساس و بحرانی توانست دولت را از «موقعیت بحرانی پاسخگویی»! فراری دهد.
رئیس جمهور محترم
با وجود همه اینها و با اطلاع و آگاهی از اینکه در هفتههای آتی و تا روزهای باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری، جریانات سیاسی مختلف باز هم احساس تکلیف کرده و پس از چهار سال، دوباره قدم به دانشگاه خواهند گذاشت و احتمالاً بازار کف و سوتهای هیجانی در برخی جلسات گرم خواهد شد، اما تصور ما این است که عموم دانشگاهیان بنا را بر این گذاشتهاند که با تشکیل مجامع و نشستهای آکادمیک و علمی در فضایی واقع بینانه و عدالت طلبانه به حلاجی و بررسی مشکلات اصلی جامعه ایرانی و پیگیری خواست و مطالبات ایشان بپردازند.
به همین منظور علاقمندیم تا در این جلسات مقامات مسئول اجرایی نیز حضور پیدا کرده و به بحث و تبادل نظر کارشناسانه با دانشگاهیان بپردازند و در همین جا و به وسیله این نامه از محضر حضرتعالی و همچنین از شماری از دولتمردان یازدهم از جمله آقایان جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت، آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، طیب نیا، وزیر اقتصاد و امور دارایی، سیف، رئیس کل بانک مرکزی، زنگنه وزیر نفت، ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و سایر اعضای کابینه بصورت رسمی دعوت مینماییم تا با حضور در صحن دانشگاه، پاسخگوی شبهات دانشگاهیان کشور درباره مسائل و مشکلات جامعه ایرانی و عملکرد دولت یازدهم در عرصه اقتصادی و مبارزه با فساد گسترده باشید.
«والسلام علیکم و رحمه الله»
اسامی ۳۰ دفتر امضا کننده نامه
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شاهد تهران
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه رازی کرمانشاه
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان
انجمن اسلامی دانشجویان پردیس فارابی دانشگاه تهران (١٣۶٣)
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا همدان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آیت الله بروجردی
انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی رفسنجان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تفرش
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه اراک
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه صنعتی شیراز
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکیشیراز
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه قم
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه قم(پردیس خواهران)
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه یاسوج
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر(عضو دفتر تحکیم وحدت-تاسیس ۱۳۴۲)
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس تهران
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی
انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه هرمزگان
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل پیام نور خوراسگان
انجمن اسلامی دانشگاه مستقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل