اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چهارمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران مانند سال های گذشته با حضور تعدادی از برجسته ترین دانشمندان علوم اعصاب هان از دانشگاههای آکسفورد، لندن، پنسیلوانیا، کوپنهاگ، آرهوس، دانمارک جنوبی، ژنو، آمستردام و برلین، سوم تا پنجم آبان ماه در سالن همایش های ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
نقشه برداری مغز بکارگیری فناوری های جدید تصویربرداری، ثبت سیگنال و تحریک مغزی است که نه تنها ابزاری مفید جهت مطالعه کارکرد و ساختار مغز فراهم می آورد؛ بلکه نتایج حاصل را میتوان در درمان بیماری های مختلف با هزینه های کمتری نیز بکار بست. این که مغز ما چگونه پردازش و ارزیابی های لازم را انجام می دهد سؤال مهمی است که می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها مؤثر باشد، در این راستا فناوری های جدیدی تحت عنوان نقشه برداری از مغز وجود دارد که نه تنها با تشخیص سریع به درمان بیماری های مختلف کمک می کند؛ بلکه در کاهش هزینههای درمان نیز بسیار مؤثر است. با استفاده از این فناوری می توان ساختار عملکرد مغز را مورد مطالعه قرار داد و علاوه بر شناسایی اختلالاتی که باعث بروز بیماری می شود، سیر پیشرفت یا تحول برخی از امراض روانی و بیماری های نورولوژیک را پیش بینی کرد. از سوی دیگر این فناوری کمک می کند تا با شناخت عوامل سبب ساز برخی اختلالات، ازمیزان ابتلا به آنهاکاست.
نقشه برداری یک علم میان رشته ای از رشته هایی چون علوم پزشکی، کامپیوتر، روانشناسی، ریاضیات و سایر حوزه های مرتبط با این علم است که با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته ای همچون:
Magnetic Resonance Imaging
Optical Imaging
Positron Emission Tomography
Electroencephalography