اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشجویان انقلابی در مصاحبههایی جداگانه نسبت به دعوت گزینشی دانشجویان در ضیافت افطاری ریاست جمهوری انتقاد کردند.
دعوت دانشجویان به ضیافت افطار رئیسجمهور حذفی و گزینشی بوده است
ریحانی، معاون بررسی و تحلیل سازمان بسیج دانشجویی در انتقاد به دعوت گزینشی دانشجویان در ضیافت افطاری ریاست جمهوری گفت: یکی از برنامه های متداولی که هر ساله در ماه رمضان برگزار می شود، دیدارهای دانشجویی با مسئولان است که در راس این جلسات، دیدار دانشجویی رهبر معظم انقلاب قرار دارد. با این وجود یکی از رسم های نامتعارفی که در چند سال اخیر اتفاق افتاده است، نگاه گزینشی در برگزاری برخی از جلسات افطاری و دیدارهای دانشجویی است که نمونه آن را در جلسات رئیس جمهور شاهد بوده ایم.
وی با بیان اینکه در چند سال اخیر دیدارهای رئیس جمهور کاملا به صورت گزینشی برگزار شده و بعضا از تشکل های بزرگ و مهم دانشجویی که در قالب اتحادیه های دانشجویی به صورت رسمی در حال فعالیت هستند، دعوتی نشده، افزود: در آخرین دیدار رئیس جمهور هم نه تنها از بسیج دانشجویی به عنوان بزرگترین تشکل دانشجویی، بلکه از دیگر تشکل های دانشجویی انقلابی هم دعوتی به عمل نیامد.
عدم حضور تشکلهای انقلابی در ضیافت افطار روحانی نتیجه سیاستهای غیرصادقانه است
پیام مرادی، دبیر سیاسی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل دانشجویان با اشاره به اینکه باوجود دعوت از اتحادیه های دانشجویی برای شرکت در ضیافت افطار رئیس جمهور اما در اقدامی زشت و ناپسند، بدون ذکر هیچ دلیلی این دعوت پس گرفته شد، گفت: عدم حضور تشکل های انقلابی در ضیافت افطار روحانی نتیجه سیاست های غیرصادقانه است. رئیس جمهور در سخنرانی های خود از بالا بردن تحمل در برابر منتقدین دم می زنند، ولی در عمل به گونه دیگری اقدام می کنند.
وی با بیان اینکه روحانی در ضیافت افطاری از بالا بردن تحمل در برابر منتقدین دم زده اما تحمل حضور دانشجویان منتقد در ضیافت افطاری خود را نداشته است، افزود: این اقدام وزارت علوم و رئیس جمهور را توهین به جامعه دانشجویی می دانیم؛ البته از رئیس دولتی که به راحتی به منتقدین خود اهانت کرده و آنها را بی شناسنامه، بی سواد، متوهم، تازه به دوران رسیده و افراطی خطاب می کند، بیش از این نباید انتظار داشت.
متین منتظمی، دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: آقایان از اتحادیه های دانشجویی خواسته اند که نمایندگان خود را برای شرکت در ضیافت افطاری رئیس جمهور اعلام کنند اما پیش از برگزاری مراسم تماس گرفته و گفته اند ظرفیت پر شده است یعنی بی شرمی تا این حد.
وی با بیان اینکه دانشجویان انقلابی درمانده افطار رئیس جمهور نیستند، افزود: ما منت افطار رهبر معظم انقلاب را می کشیم و حاضریم گرسنه هم بنشینیم تا این سعادت نصیبمان شود اما قطعا درمانده افطار آقای روحانی نیستیم.
منتظمی با بیان اینکه مگر در دانشگاههای کشور چند اتحادیه دانشجویی رسمی وجود دارد که رئیس جمهور به این زشتی با آنها برخورد می کند، بیان کرد: متاسفانه در دعوت فعالان دانشجویی به ضیافت افطار رئیس جمهور به صورت گزینشی عمل شده و به گونه ای می توان گفت دعوت های صورت گرفته فرمایشی بوده است.
دولت روحانی دولت تریبونهای فرمایشی و دیدارهای گزینشی است
همچنین میرشکار، عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گفت: تفاوتی که بین دیدارهای دانشجویی رهبر معظم انقلاب با روحانی وجود دارد، این است که در دیدارهای رهبری دانشجویانی که دیدگاههای متفاوتی داشته اند هم آمده اند و نقدهای خود را نسبت به ارکان مختلف نظام بیان کرده اند؛ اما این دولت، دولت تریبون های فرمایشی و دیدارهای گزینشی است و تاکنون برای منتقدین خود جایگاهی قائل نبوده است. در هر حال توصیه ما به رئیس جمهور این است که از دیدارهای دانشجویی رهبر انقلاب درس بگیرد.
وی با بیان اینکه هر سال تشکل های دولت ساخته که با اهدافی خاص ایجاد شده اند، میهمان ضیافت افطاری رئیس جمهور هستند، افزود: نگاه موجود برای دعوت از تشکل های دانشجویی به ضیافت افطاری رئیس جمهور ، نگاه جامعی نیست و تشکل های فراجناحی مانند بسیج دانشجویی و تشکل های دانشجویی منتقد دولت به این ضیافت دعوت نمی شوند.
ترس از نقد علت عدم دعوت دانشجویان انقلابی به ضیافت افطاری روحانی است
رستمیان، عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه نخستین بار نیست که شاهد برخوردهای اهانت آمیز رئیس جمهور با تشکل های دانشجویی هستیم و در این چهار سال شاهد اینگونه اهانت ها بوده ایم، گفت: به یاد نداریم که جلسه ای ویژه دانشجویان از طرف دولت و نهادهای وابسته به آن برگزار شده باشد و بسیج دانشجویی دعوت شود.
وی با اشاره به اینکه ترس از نقد تنها دلیلی است که می تواند در عدم دعوت از بسیج دانشجویی و دیگر تشکل های انقلابی در ضیافت افطاری رئیس جمهور مطرح باشد، گفت: در واقع در دیدارهای دانشجویی رئیس جمهور تنها هدفی که دنبال می شود این است که عده ای از دانشجویان مجیزگوی دولت را دعوت کنند تا با تعریف از دولت، لبخند رضایت را بر روی لب های روحانی بنشانند.
دعوت گزینشی دانشجویان به ضیافت رئیسجمهور با هدف بهرهبرداری رسانهای صورت گرفت
رفعتی، عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور گفت: حذف تشکل های دانشجویی انقلابی و دعوت گزینشی دانشجویان به ضیافت افطار رئیس جمهور با هدف بهره برداری رسانه ای و اینکه بگویند قشر نخبگانی دانشگاه با دولت همراه و همسو است، انجام شده است.
وی با بیان اینکه از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم، وزارت علوم با ایجاد و تقویت تشکل های دانشجویی دولت ساخته، سیاست تضعیف تشکل های انقلابی را در پیش گرفته است، افزود: با این رویه طبیعی است که در دیدار دانشجویی رئیس جمهور هم، دانشجویان انقلابی حذف و به جای آنها اعضای تشکل ها و انجمن های دولت ساخته حضور پیدا می کنند؛ تا تنها حرف هایی که مدنظر دولت است در این جلسه مطرح و کسی از جایگاه نقد، برایشان مزاحمتی ایجاد نکند.
چرا رئیس جمهور از بستن دهان منتقدان و رقیبان به خدا پناه نمیبرد؟!
محسن رحمانی، مسئول بسیج دانشجویی شهرستان کازرون با انتقاد از عدم دعوت اتحادیهها و تشکلهای انقلابی به مراسم افطاری رئیس جمهور گفت: رئیس جمهور از مواجهه با دانشجویان انقلابی و منتقد گریزان است؛ این در حالی است که رهبر انقلاب هر سال در دیدار با دانشجویان، پای جدی ترین و صریح ترین نقدهای تشکل های دانشجویی به نهادهای حکومتی می نشینند و گوش فرا می دهند و پاسخ می دهند.
وی افزود: رئیس جمهور خاطره خوبی از دیدار با دانشجویان به خصوص 16 آذر سال قبل، نداشته که نمایندگان تشکل های دانشجویی نقدهای جدی و صریحی به سیاست های دولت داشته اند و شاید به همین خاطر از دعوت کردن آن ها اجتناب کرده است.
محسن اکبری پور، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ولی عصر رفسنجان در همین خصوص گفت: به نظر می رسد این رفتارهای دولت، ناشی از ترس گفتن حقیقت و عدم تحمل انتقاد است. رئیس جمهور همه مسائل را تحمل می کند تا حقیقت گفته نشود و در واقع افراد دغدغه مند وارد عرصه نشوند.
وی با اشاره به سخنان رئیس جمهور در همین دیدار مبنی بر اینکه باید افکار نسل جوانمان را بپذیریم و به رسمت بشناسیم و بر مبنای تفکر نسل جوان که آینده متعلق به آنهاست، آینده کشور را طراحی کنیم، تصریح کرد: آقای روحانی؛ آیا اینگونه باید افکار نسل جوان را بپذیریم؟! شما خودتان اجتماع نقیضین هستید؛ اول می گوئید بشنوید و بعد خودتان نمی گذارید سخنی گفته شود؛شما تکلیفتان را مشخص کنید آیا می خواهید دروغ بگویید یا حقیقتی فاش نشود؟!
دولت با برگزاری دیدار دانشجویی با مهمانان گزینشی، پرچمدار دیدار فرمایشی شد!
بهگام، دبیر تشکل جامعه اسلامی دانشگاه ارومیه در این رابطه گفت: دانشجویان قشری جوان و دارای پشتوانه علمی هستند، این موارد موجب شده این قشر امتیازاتی داشته باشند، برای مثال مطالباتشان مستدل تر و منطقی تر بوده و جوان بودن باعث می شود وابستگی به قدرت، ثروت و جریان های سیاسی نداشته باشند.
وی افزود: ارتباط با این نیروی انسانی عظیم سبب بهبودی مسائل و مشکلات می شود و در اهمیت ارتباط با این قشر همین کافی است که رهبر انقلاب هر سال دیدار دارند و نظرات آنان را استماع می کنند و جدا از درستی یا غلط بودن نقدها روحیه نقادانه را می ستایند.
اعلام وحدت ظاهری دولت با منتقدانش فقط به هنگام احساس خطر است
مهدی فدایی، دبیر جامعه اسلامی دانشگاه پردیس فارابی دانشگاه تهران در مورد دیدار ضیافت رئیس جمهور با دانشجویان از رفتار گزینشی رئیس جمهور انتقاد کرد و گفت: شهید بهشتی میفرماید دانشجو موذن جامعه است اگر خواب بماند نماز امت قضا میشود، حالا مدعیان دروغین آزادی بیان با ادعای آزادی نه تنها قلمها را میشکنند حتی دهان منتقدان بیشناسنامه و جهنمی خود را خورد میکنند ظاهرا این گفتمان تجملگرا و دنیاپرست فقط در مواقع احساس خطر جانی احساس وحدت با منقدانش را دارد ولی در مواقع عادی حتی تحمل دیدن منتقدان را در سفره افطاری خودشان هم ندارند!
دولت با منتقدان رفتار یک بام و دو هوا دارد
سجاد رئیسی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد کازرون در انتقاد به دعوت گزینشی دانشجویان در ضیافت افطاری ریاست جمهوری گفت: متاسفانه دولت با منتقدان رفتار یک بام و دو هوا دارد.
وی با انتقاد از عدم دعوت تشکل های انقلابی در ضیافت افطاری در نهاد ریاست جمهوری، اظهار داشت: متأسفانه مشاهده شد که دعوت از این دانشجویان و تشکل ها به صورت گزینشی انجام گرفته بود و به زبان ساده تر تنها از تشکل هایی دعوت به عمل آمده بود که تفکرات آنها بیشتر به دولت نزدیک بوده است.
این فعال دانشجویی گفت: حال به این موضوع که چه قصد و نیتی در پشت این انتخاب گزینشی بوده است، نمی پردازیم؛ اما جای سئوال دارد که چرا دولتی که آزادی را از شعارهای اصلی خود می داند، باید این گونه اعمال را در برابر تشکل های دانشجویی از خود نشان دهد؟!
دانشجویان مهمان رهبری، غایبان بزرگ افطاری نهاد ریاست جمهوری بودند
زهرا میرغفاری، مسئول خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون با اشاره به دعوت نکردن نمایندگان اتحادیه دانشجویی در مراسم افطاری رئیس جمهور، گفت: کسانی که مهمانان اصلی در دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب بودند، غایبان بزرگ این مراسم بودند.
وی با بیان اینکه این اقدام رئیس جمهور نشان دهنده این است که دانشجویان از منظر وی مربوط به عصر امروز نیستند، گفت: این درحالی است که همین دانشجویان چند روز پیش در محضر مقام معظم رهبری به مدت 2 ساعت به بیان مطالب و دغدغه های خود پرداختند.
شعار آزادی روحانی در انتخابات با دیدار گزینشی با دانشجویان در تناقض است
طاهری، مسئول حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه شهید مدنی تبریز در مورد جلسه ضیافت افطار رئیس جمهور با دانشجویان گفت: اصل ضیافت افطاری بسیار خوب است؛ اما نه با سانسور و به صورت گزینشی. رئیس جمهور تازه همین یک ماه پیش با شعار آزادی رای جمع کرد، حال جلسات دانشجویی را به صورت گزینشی برگزار میکند، دانشجویانی که با ضیا هاشمی تماس گرفتهاند و علت این برخورد رئیس جمهور با دانشجویان را پرسیدهاند، ایشان از کم و کیف دعوتها اعلام بیخبری کردهاند این ادعای ضیا هاشمی جای تامل دارد چرا که این چنین جلساتی توسط ایشان و معاونت فرهنگی وزارت علوم تنظیم و برگزار میشودحتی میبینیم که وزیر علوم و وزیر بهداشت، درمان و علوم پزشکی کشور در این جلسه حضور ندارند.
روحانی از شنیدن صدای منتقدان واهمه دارد
امیر الماسیه، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه کاشان در مورد ضیافت رئیس جمهور با دانشجویان گفت: کسانی دم از دیدارهای فرمایشی رهبری با دانشجویان میزنند که انگشت این اتهام به سمت خود آنها برمی گردد. اتحادیههای دانشجویی در ضیافت روحانی حضور نداشتند الآن دانشجو باید چشمش را باز کند و ببیند دولت روحانی هیچ توجهی به نگاه دیگران ندارد و خلاف ادعایش مبنی بر اینکه همه تفکرها مختلف باید پذیرفته شوند، عمل میکند.
مدل دیدار روحانی با دانشجویان، مدل گزینشی بدون نقد و نظر است
محمد جواد حیدری، دبیر جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در مورد ضیافت افطاری رئیسجمهور با دانشجویان گفت: متاسفانه شاهد بودیم که از اتحادیههای دانشجویی در این دیدار دعوت نشد و دولت بصورت گزینشی اقدام به دعوت دانشجویان کرد که باید مشخص شود این دانشجویان چه ویژگیهایی داشتند و از دفاتر کدام دانشگاهها دعوت شدند.
حیدری افزود: مدل دیدار رئیس جمهور با دانشجویان یک دیدار فرمایشی با سخنرانی یکطرفه و بدون شنیدن مطالبات دانشجویی بود در واقع ما صرفا شاهد میتینگ رئیس جمهور با دانشجویان بودیم و این جلسه جز تکرار یکسری تعریف و تمجیدها از دولت و قولهای بدون ضمانت رئیس جمهور هیچ خروجی دیگری نداشت.
ای کاش رئیس جمهور اندکی هم به تشکلهای انقلابی بها میداد
طرفی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص عدم حضور تشکل های انقلابی در ضیافت افطاری روحانی گفت: آنچه که رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان مطرح کردند این بود که تشکل ها به دو دسته تقسیم می شوند؛ انقلابی و تشکل های یک بار مصرف؛ بنابراین تشکل هایی که در دیدار با رهبری صحبت کردند همان تشکل های انقلابی هستند و از رئیس جمهور انتظار می رفت همانطور که خود گفته که رئیس جمهور همه مردم ایران است، از تشکل های انقلابی که جنبش های اصلی دانشگاه های کشور هستند، در این مراسم دعوت کند.
دیدار گزینشی رئیسجمهور با دانشجویان ناشی از روحیه نقدناپذیری اوست
محمد حسین کاظمی، دبیر جامعه اسلامی دانشگاه تبریز، در مورد دیدار رئیس جمهور با دانشجویان گفت: کلا ماهیت دیدار مسئولان با دانشجویان مثبت است و خوب است که دانشجویان با مسئولان کشور صریح حرف بزنند، اما بهتر آن است که همه تفکرها و تشکل ها حضور داشته باشند و نظر همه شنیده شود.
کاظمی افزود: دیدار رئیس جمهور با دانشجویان مانند سال گذشته تنها با حضور تشکلهای همسو برگزار شد و این مطابق با خصوصیات نقدناپذیری رئیس جمهور است که حاضر نیستند هیچگاه کاستیها را بشنوند.
عدم دعوت از تشکلهای انقلابی با هدف ایجاد انشقاق بین تشکلها صورت گرفته است
صفره، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه رازی کرمانشاه، با اشاره به اینکه ضیافت افطار روحانی با دانشجویان بدون حضور نمایندگان اتحادیههای دانشجویی انقلابی گفت: حدود یک هفته پیش از برگزاری این مراسم با نمایندگان اتحادیه های دانشجویی برای دعوت از ضیافت افطاری روحانی تماس گرفته شد؛ اما یک روز پیش از دیدار اعلام می کنند اجازه حضور به این دیدار را ندارید؛ این در حالی است که همین تشکل های انقلابی هفته گذشته در مقابل رهبری به بیان دیدگاه های خود در عرصه های مختلف پرداختند.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد این اقدام دولتی ها برای ایجاد یک نوع انشقاق و تفرقه بین تشکل هایی است که تشکل های اصیل و انقلابی و تشکل هایی که خودشان ایجاد می کنند؛ این در حالی است که آقا تذکر دادند که شما اجازه ندهید تشکل های یک بار مصرف بیایند و فعالیت کنند.
دولت از روبه روشدن با تشکلها و دانشجویان پیگیر حقوق مردم واهمه دارد
امین صفرپور، دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشگاه زنجان در انتقاد به دعوت گزینشی دانشجویان در ضیافت افطاری ریاست جمهوری گفت: به رسم سنت هرساله دانشجویان با مقام معظم رهبری دیدار کردند، این دیدار که با ضیافت افطار همراه بود محلی برای بیان دیدگاه های اتحادیه های دانشجویی با رهبر انقلاب بود.
وی افزود: نمایندگان اتحادیه های دانشجویی دیدگاه های خود را با صراحت، صمیمانه و گاهی با انتقاد جدی بیان کردند و موضوعاتی مانند سند ۲۰۳۰، حادثه تروریستی تهران، مشکل علمی دکتری رئیس جمهور و... را نقد کردند.