کد خبر:۶۱۷۹۶۱

از انحلال موسسات علمی غیردولتی تا حواشی صدور مدرک/ بلاتکلیفی دانشجویان شاخص‌پژوه اصفهان

پژوهشگاه شاخص‌پژوه اصفهان با رسانه‌ای شدن موضوع انحلال این پژوهشگاه توسط وزارت علوم، بار دیگر سوژه رسانه‌ها شد؛ این مساله در حالی اتفاق افتاد که گفته می‌شود بیش از ۴۰۰ دانشجو در این مرکز برای تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند.

 اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پژوهشگاه شاخص‌پژوه اصفهان با رسانه‌ای شدن موضوع انحلال این پژوهشگاه توسط وزارت علوم، بار دیگر سوژه رسانه‌ها شد؛ این مساله در حالی اتفاق افتاد که گفته می‌شود بیش از ۴۰۰ دانشجو در این مرکز برای تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند.

 

در همین رابطه روز گذشته بود که تعدادی از دانشجویان و مسئولان موسسه منحل شده شاخص پژوه برای پیگیری مطالبات خود به وزارت علوم مراجعه کردند تا به موضوع بلاتکلیفی خود بعد از انحلال این موسسه اعتراض کنند.

 

دانشجویان حاضر در این تجمع اظهار می‌کردند که با توجه به پژوهش محور بودن رشته خود حتی به مرحله دفاع رسیدند؛ اما با تصمیم انحلال این پژوهشگاه شرایط آنها مشخص نیست و همین مسئله موجب شده هزینه و وقت آنها برای تحصیل در این پژوهشگاه اتلاف شود.

 

 

در وزارتخانه علوم چه می‌گذرد؟/ بعد از سعی در تضعیف دانشگاه آزاد، نوبت به انحلال پژوهشگاه شاخص‌پژوه اصفهان رسید

حدود ۶۰ نفر از اعضای هیئت علمی و دانشجویان پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان از ساعت ۸:۳۰ صبح ۱۳ تیرماه ۹۶  در ساختمان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تجمع کرده‌اند.

 

به گفته یکی از افراد حاضر در این تجمع، مطالبه تجمع‌کنندگان مشخص کردن وضعیت پژوهشگاه در وزارت علوم است.

 

این معترض در ادامه گفت: هیئت علمی و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی معترض  پژوهشگاه شاخص پژوه اعلام کردند که این پژوهشگاه در سال 91 به تصویب رسمی وزارت علوم وقت و هیئت امنای دانشگاه اصفهان رسید و آغاز به کار کرد.  اما پس از آن با تعویض ریاست دانشگاه در دولت یازدهم در سال ۹۲، مشکلاتی برای پژوهشگاه ایجاد شد و وزارت علوم بدون ارسال هیچ نامه مستقیمی به پژوهشگاه در رسانه‌ها آن را منحل اعلام کرد در  حالیکه تا سال ۹۴ پزوهشگاه با مجوز رسمی وزارت علوم اقدام به جذب دانشجو می‌نمود، هم اکنون ده‌ها نفر از دانشجویان مقاطع تکمیلی ارشد و دکتری  که درسشان تمام شده است و مدارکشان آماده است توسط وزارت علوم معلق نگاه داشته شده‌اند و وزارت علوم مدرکشان را اعطا نمی‌کند، همچنین دیگر دانشجویان و هیئت علمی این دانشگاه نسبت به انحلال این پژوهشگاه معترض هستند و علاقه‌ای به درگیر شدن در مسائل سیاسی و سیاسی کاری برخی مسئولان دانشگاهی و وزارتخانه را ندارند.

 

 

انحلال پژوهشگاه شاخص‌پژوه، ظلم به ۵۰۰ خانواده است/ حاضر به مناظره با مدعیان تخلف در پژوهشگاه هستم

محمودزاده، رئیس پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان، در مورد علت انحلال پژوهشگاه توسط وزارت علوم گفت: در نامه وزارت علوم در تاریخ ۹۵/۱۲/۸ به امضای دکتر شریعتی نیاسر با استناد به گزارش مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم و گزارش سازمان بازرسی کل کشور دو مورد برای انحلال پزوهشگاه عنوان شده است: ۱. شاخص پژوه باید ساختمان‌های ساخته شده در دانشگاه اصفهان را تخلیه کند و به خارج دانشگاه برود چرا که به صورت غیر قانونی و بدون قرارداد و مصوبه هیئت امنا در دانشگاه مستقر شده است. ۲. جذب دانشجویان مشترک با دانشگاه اصفهان جذب هم غیرقانونی است که منظور دانشجویانی است که شاخص پژوه از طریق کنکور سراسری و از سهمیه دانشگاه اصفهان جذب کرده است.

 

رئیس پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان در ادامه در جواب این ادعا اعلام کرد: در این رابطه باید گفت که اولا سازمان بازرسی کشور ارائه چنین گزارشی به وزارت علوم را تکذیب کرده است و چنانچه وزارت علوم گزارشی از سازمان بازرسی در این رابطه دارد، ارائه کند. در مورد مصوبه هیئت امنا برای استقرار پژوهشگاه در دانشگاه هم باید گفت مکتوب این مصوبه وجود دارد اما متاسفانه بند مربوط به قرارداد ۳۰ ساله دانشگاه اصفهان با شاخص پژوه در مورد استقرار پژوهشگاه از مصوبه حذف شده و نیست! اسناد این مصوبه هم اکنون قابل ارائه است و بنده به جهت حمایت از حقوق پژوهشگاه در مورد این مسائل حاضر به مناظره با ریاست دانشگاه اصفهان و یا هر کس دیگری هستم. جذب غیر قانونی دانشجو توسط شاخص پژوهشگاه  کذب است و مدارک رسمی و قانونی جذب دانشجویان موجود و قابل ارائه است.

 

محمودزاده افزود: در این روزها اخبار کذب زیادی علیه پژوهشگاه شاخص پژوه مطرح گردید، ریاست دانشگاه اصفهان در صحبتی جذب اعضای هیئت علمی پژوهشگاه را غیر قانونی عنوان کرده‌اند که در پاسخ به این صحبت باید گفت: مدارک جذب ۵۱ نفر اعضای هیئت علمی پژوهشگاه موجود است و پژوهشگاه دارای ۵۱ نفر هیئت علمی مصوب با امضای خود دکتر طالبی و وزارت علوم است، و برخی اعضای هیئت علمی و معاونت‌های شاخص پژوه از چهره‌های ماندگار کشور هستند همچون پروفسور شفقی در حوزه جغرافیا، پروفسور ایران قاضی در رشته مدیریت بحران و یا دکتر حسن علی غیور در رشته اقلیم شناسی.

 

 

انحلال پژوهشگاه شاخص‌پژوه از اختیارات دانشگاه اصفهان نیست/ وزارت علوم تخلفات علمی پژوهشگاه را بررسی کند

طالبی، رئیس دانشگاه اصفهان در مورد مشکلات پژوهشگاه شاخص پژوه با دانشگاه اصفهان و وزارت علوم گفت: مباحث مربوط به نظارت کیفی و کمی بر مراکز آموزشی، جذب هیئت علمی و دانشجو و فعالیت‌های علمی، رشوه، انحلال پژوهشگاه و یا لغو پذیرش دانشجو توسط پژوهشگاه مربوط به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و دانشگاه اصفهان در آن دخالتی ندارد.

 

طالبی در ادامه افزود: مشکل دانشگاه اصفهان با پزوهشگاه خصوصی شاخص پژوه مربوط به استقرار غیر قانونی شاخص پژوه در دانشگاه اصفهان است. مسئول پژوهشگاه دکتر محمود زاده ادعا می‌کنند که استقرار پژوهشگاه در دانشگاه اصفهان طبق مصوبه هیئت امنای دانشگاه اصفهان در آبان ۹۲ بوده است، اگر چنین مصوبه‌ای دارند ارائه دهند و چنین مصوبه‌ای از هیچ هیئت امنایی به دست ما نرسیده است و وزارت علوم هم چنین مصوبه‌ای را به دانشگاه اصفهان ابلاغ نکرده است. بنده به صورت مستقیم هم از وزیر قبلی علوم فرجی دانا پرسیده‌ام که آیا شما چنین مصوبه‌ای داشته‌اید؟ ایشان تکذیب کردند. بر فرض محال که چنین مصوبه‌ای وجود داشته باشد شاخص پژوه در سال ۹۱ در دانشگاه مستقر شده و زمین دریافت کرده است، در واقع اول رفته‌اند ساخت و ساز کرده‌اند و بعد آمده‌اند سراغ مصوبه هیئت امنا دانشگاه که این غیرقانونی است. مگر می‌شود زمین را یکسال قبل واگذار کنی و یکسال بعد بیایی تصویب کنی؟ و این موضوع به رئیس وقت دانشگاه اصفهان و مسئول پژوهشگاه محمودزاده مربوط می‌شود.

 

رئیس دانشگاه اصفهان در ادامه افزود: مجموعه دانشگاه اصفهان با استقرار پژوهشکده شاخص پژوه در دانشگاه اصفهان مشکل دارند هم هیئت علمی و هم دانشجویان، ۳۰۰ نفر از هیئت علمی دانشگاه نامه زدند به  وزیر علوم و خواستار خارج شدن شاخص پژوه از دانشگاه اصفهان را داشتند به علت اینکه وجود شاخص پژوه در دانشگاه وجهه علمی دانشگاه را خدشه‌دار می‌کند و من هم این را تایید می‌کنم به همان علت که دانشجو در مصاحبه با فارس نیوز گفته در شاخص پژوه به من گفته‌اند بیا ثبت نام کن مشکلی پیش آمد دانشگاه اصفهان پاسخ می‌دهد. هم اکنون شاخص پژوه از برند و نام دانشگاه اصفهان استفاده می‌کند و تمام نامه‌های داخلی و خارجی خود را به آدرس دانشگاه اصفهان می‌فرستد لذا هر کسی فکر می‌کند این پژوهشگاه وابسته به دانشگاه اصفهان است و تخلفات علمی این پژوهشگاه هم به پای دانشگاه اصفهان و هیئت علمی آن گذاشته می‌شود. 

 

 

 ادعای تخلفات علمی پژوهشگاه را ثابت کنید/ هیچ دانشگاهی به دلیل تخلف منحل نمی‌شود

محمودزاده رئیس پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان در مورد فشارهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ریاست دانشگاه اصفهان مبنی بر انحلال این پژوهشگاه گفت: پژوهشگاه شاخص پژوه اولین پژوهشگاه خصوصی ایران است که مجوز رسمی و قطعی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۹۱ دریافت کرده است و به عنوان برترین پژوهشگاه کشور در حوزه دکتری پژوهش محور در سال ۹۲ با مجوز وزارت علوم تحقیقات و فناوری اقدام به جذب دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نموده است و در قالب یک قرارداد همکاری مشترک با دانشگاه اصفهان، در دانشگاه اصفهان طبق مجوز رسمی هیئت امنای قبلی دانشگاه اصفهان و وزارت علوم دولت قبلی مستقر است. 

 

محمودزاده در در جمع تجمع‌کنندگان امروز وزارت علوم در ادامه افزود: حوزه فعالیت‌های پژوهشگاه در راستای بند ۷-۵ سیاست‌های سند ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه علم و فناوری و تاکید بر حضور بخش خصوصی در عرصه پژوهش می‌باشد که در همین راستا خدماتی مانند تجاری سازی علوم و صادرات محصولات دانش‌بنیان، اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش‌بنیان در سرلوحه فعالیت‌های پژوهشگاه بوده است.

 

وی تصریح کرد: پژوهشگاه در ۱۳رشته در مقاطع ارشد و دکتری پذیرش دانشجو دارد و از چهار روش جذب دانشجو می‌کند. روش  اول از طریق آزمون سراسری و معرفی از طرف سازمان سنجش آموزش کشور است که علیرغم مصوبه قانونی جهت اخذ شهریه پژوهشگاه به صورت رایگان دانشجو می‌پذیرد و برای خانواده معظم شهدا و ایثارگران و مناطق محروم نیز تسهیلاتی قرار داده است مورد دوم از طریق بدون آزمون و جذب دانشجویان استعداد درخشان و نخبگان کشوری طبق ضوابط و آئین نامه‌های وزارت علوم است که آن هم به صورت رایگان است، مورد سوم مربوط به دانشجویان انتقال از خارج به داخل می‌شود، به دلیل نوسانات ارزی سال ۹۱ و ۹۰ که وزارت علوم نتوانست برای دانشجویان ایرانی خارج از کشور همچون دانشجویان در تاجیکستان و ارمنستان ارز تهیه کند برخی از این دانشجویان با تایید وزارت علوم وقت در پژوهشگاه شاخص پژوه جذب شدند. مورد چهارم هم روش پذیرش به صورت مشترک با دانشگاه اصفهان طبق مصوبه هیئت امنای دانشگاه و سهمیه تخصیص داده شده به پژوهشگاه شاخص پژوه در قالب قراردادهای منعقده فیمابین است.

 

 

اختلاف پژوهشگاه شاخص‌پژوه با دانشگاه اصفهان اختلاف مالک و مستأجری است

ولی الله میرخانی، معاون اداری مالی دانشگاه اصفهان در جمع خبرنگاران پیرامون وضعیت ساختمان‌های پژوهشگاه شاخص پژوه گفت: تاکنون دانشگاه اصفهان به دنبال تعامل با پژوهشگاه شاخص‌پژوه بوده است؛ ما حتی از ورود کارکنان پژوهشگاه شاخص پژوه ممانعت نکردیم، اما زمانی که این پژوهشگاه فعالیت علمی ندارد اجازه ورود به دانشگاه را نخواهیم داد.

 

وی افزود: پژوهشگاه شاخص پژوه یک مؤسسه خصوصی بوده و از سالهای گذشته فعالیت‌هایی انجام داده است و از سال ۹۱ در زمینه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و اجاره‌ای قراردادهایی با دانشگاه اصفهان داشته است.

 

معاون اداری مالی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه ارتباط پژوهشگاه با دانشگاه اصفهان ارتباط مالک و مستأجری بوده است، ادامه داد: بر مبنای قراردادهای منعقد شده بین این پژوهشگاه با رییس وقت دانشگاه، شاخص پژوه باید چهار بلوک ساختمانی به مساحت حدود ۷ هزار متر مربع احداث می‌کرد و از این میان دو بلوک ساختمانی را در اختیار بگیرد و دو بلوک دیگر را به دانشگاه اصفهان تحویل دهد.

 

میرخانی اضافه کرد: تاکنون دو بلوک را احداث کردند که یکی را خودشان بهره‌برداری و یکی را تحویل دانشگاه اصفهان دادند، از دو بلوک باقی مانده نیز تنها یک بلوک را تکمیل و خودشان استفاده کردند.

 

 

 ذی‌نفعان پژوهشگاه منحله شاخص‌پژوه، مدارک خود را به وزارت علوم دهند!

پس از تجمع دیروز اساتید و دانشجویان پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان در مقابل وزارت علوم و عدم پاسخگویی مسئولین به این تجمع کنندگان، روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن منحله خواندن این پژوهشگاه با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با عنایت به انقضای مهلت اعلام شده قبلی مبنی بر تحویل مدارک ثبت نام شدگان در پژوهشگاه ( منحله ) شاخص پژوه و با توجه به اینکه تعدادی از افراد نسبت به لزوم تحویل مدارک اظهار بی اطلاعی کرده یا فرصت تحویل را نیافته‌اند بدینوسیله به اطلاع عموم ذی نفعان که تاکنون موفق به تحویل مدارک نشده‌اند می‌رساند که تا پایان تیر ماه فرصت دارند مدارک خواسته شده را (مبتنی بر اطلاعیه قبلی منتشر شده به تاریخ ۰۴/‏۰۲/‏۹۶‬ در سایت معاونت آموزشی) به دبیرخانه مرکزی (بخش آموزش) وزارت علوم تحویل دهند یا با پست پیشتاز به نشانی تهران شهرک قدس – میدان صنعت – بلوار خوردین – خیابان پیروزان – نبش خیابان هرمزان – وزارت علوم – طبقه همکف – دبیرخانه مرکزی ارسال کنند و پس از انقضای این مدت مستندات تحویل شده بررسی و تعیین تکلیف خواهد شد و بدیهی است این مهلت قابل تکرار نخواهد بود.

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۳
با سلام. واقعیت این است و جز این انتظاری هم نباید داشت و متأسفانه آنهایی هم که باید در دانشگاه در برابر اقدامات تبعیض آمیز تیم جدید بایستند یا ساکت هستند و یا به دلیل منفعت طلبی با این تیم نرد عشق می بازند.واقعا جای تأسف داره. به قول امام حسین الناس عبید الدنیا.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار