به گزارش خبرنگار
خبرگزاری دانشجو از مشهد، صدرالسادات در سومین همایش مدیران توسعه سازمان و تحول اداری دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابتدا به ارائه برنامه اصلاح نظام اداری مالی وزارت بهداشت پرداخت و در ادامه گفت: وزارت بهداشت بیش از دو میلیون واحد صنفی دارد که ۶۰۰ هزار و ۱۱۶ بازرس در این وزارت وجود دارد و این تعداد بازرس بهداشت تنها میتوانند ۳۰ درصد از واحدهای صنفی تحت پوشش وزارت بهداشت را بازرسی کند که این خود مشکلاتی را به دنبال دارد.
وی افزود: برای حل این مشکل در نظر داریم افرادی در قبال تشکلهای خصوصی با تشخیص صلاحیت وزارت بهداشت در امر بازرسی استخدام کنیم و در حال حاضر ۲۴ دفتر در تهران با اشتغال ۳۰۰ نفر و ۵۹ دفتر در شهرستانها ایجاد شده که این اقدام میتواند ۱۵ هزار اشتغال ایجاد کند.
صدرالسادات بیان کرد: با اجرای برنامه مشارکت خصوصی و دولتی در حوزه سلامت توانستیم ۱۰۰ هزار نیروی غیردولتی جذب کنیم و در سال ۹۵ همچنین بخشی از خدمات بیمارستانی دولتی را به بخش خصوصی واگذار کردیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامههای مشارکت خصوصی و دولتی در حوزه سلامت مشارکت بیشتر خیرین است که گام هایی در این زمینه برداشته شده است مثلا وزارت سامانه باران سلامت را با هدف تقویت مشارکت خیرین ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: در نظر داریم که بیمارستانها را هیئت امنایی کنیم هر چند که در گذشته چندین بار اقداماتی در این خصوص صورت گرفت که متاسفانه موفقیت آمیز نبود. با این اقدام بیمارستانها از دولتی بودن صرف خارج میشوند.
صدرالسادات متذکر شد: در نظر داریم که ۱۰ درصد بیمارستانهای دولتی را به سمت هیئت امنایی ببریم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد از اعتبارات وزارت بهداشت از منابع اختصاصی بیمارستانها است، گفت: وزارت به دنبال رسیدن به الگوی هیئت امنایی است و درصدد است که این الگو به صورت کامل اجرا شود و با این اقدام بیمارستانها به نوعی استقلال میرسند ضمن اینکه به دانشگاهها نیز وابسته میباشند.
وی تاکید کرد: دیگر نمیشود به روش قدیمی در حوزه سلامت کار کرد و باید طرح هایی جدید ایجاد کرد که برای رسیدن به این طرحهای جدید راه زیادی داریم و باید توجه داشت که با منابع دولتی نمیتوان به توسعه رسید.
صدرالسادات افزود: کل بودجه وزارت بهداشت ۱۲ هزار میلیارد تومان است که برای اداره امور در حوزه سلامت باید این هزینهها را کمتر کنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در برنامه اصلاح نظام اداری مالی وزارت بهداشت هدف استاندارد خدمات و اداره واحدهای اجرایی به روش قیمت تمام شده است.
وی تصریح کرد: برای اداره واحدهای اجرایی در وزارت بسترسازی هایی صورت گرفته است.
صدرالسادات با بیان اینکه وزارت بهداشت در سالهای گذشته تندیس بلورین را دریافت کرد که تمام رقبای آماری آن بانکها بودند، گفت: این امر نشان میدهد یک عده در مباحث مالی وزارت بهداشت فعالیتهای ارزندهای انجام میدهند.
وی بیان داشت: وزارت بهداشت در برنامه اصلاح نظام اداری مالی خود ۱۲ هزار نیرو از سپاه و ارتش گرفته است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در ضمن سخنان خود با بیان اینکه از دولت مجوز ۳۰ هزار استخدام پرستاران را گرفته ایم، خاطرنشان کرد: این تعداد مجوز بی سابقه است به همین خاطر شرکت کارآفرینی ایجاد کرده ایم که در بازار پرستاری تاثیرگذار باشد.
وی متذکر شد: در حال حاضر بیش از ۳۰ هزار مدیر در وزارت کشور مشغول به کارند باید برای این کار برنامههای آموزشی حرفهای داشته باشیم به همین دلیل مرکز آموزشی مدیران را راه اندازی کرده ایم که در نظر داریم از اساتید خارجی و داخلی استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: وزارت بهداشت باید نظام اداری به هم پیوسته و یکپارچه علمی داشته باشد و اسناد بالادستی در آن دیده شود.
صدرالسادات در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه اقدامات وزارت بهداشت در حوزه سلامت باعث برتری این وزارت در میان دستگاههای کشور شده است، گفت: البته این وزارت در برخی از شاخصهها هنوز ضعف دارد مثلا در حوزه دانشگاهی شاخص عمومی ۵۸ درصد است که باید این امر بررسی شود.