آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۱۱۶۹
حجت الاسلام قمی در مشهد مطرح کرد

شرط اصلی انجام کار فرهنگی امید و خوش‌بینی است

معاون امور بین‌الملل دفتر رهبری گفت: دانشجویان باید توجه داشته باشند که شرط اصلی در کارهای فرهنگی امید و خوش‌بینی به مردم است، چون که با امید حوادث غیرممکن اتفاق می‌افتد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام قمی در یازدهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور با تسلیت شهادت امام صادق (علیه السلام) در خصوص اهمیت اصول و راهبرد در زندگی انسان‌ها گفت: چنانچه انسان اصولی در زندگی خود نداشته باشد همیشه پراکنده است و استقامتی ندارد؛ بنابراین خوب است که آدمی راهبرد و خط قرمزهایی داشته باشد و از آن عبور نکند. روزی از امام صادق (علیه السلام) سوال شد که در زندگی شما چه راهبردهایی بوده است و ایشان فرمودند که چهار اصول در زندگی داشته ام که به آن‌ها پایبند بوده ام؛ اول اینکه متوجه شدم که خدا همیشه مرا می‌بیند؛ بنابراین خجالت کشیدم در محضر خدا گناه کنم و دوم اینکه فهمیدم هیچ کس غیر از من رزق مرا نمی‌تواند بخورد؛ بنابراین قانع بودم و سوم فهمیدم هیچ کس به غیر از خودم کار مرا انجام نمی‌دهد؛ بنابراین تلاش کردم و چهارم فهمیدم آخر کار من مرگ است و خود را برای آن آماده کردم.
وی افزود: مرگ یک راهبرد مهم و واقعیت زندگی انسان است، متاسفانه مورد غفلت واقع شده است به این دلیل که در قرون وسطا و تعالیم مسیحیت تحریف شده عنوان کردند زندگی متدینانه برای هر کسی امکان پذیر نیست؛ بنابراین دین داری یک امر خاص و برای یک عده خاص تعریف شد که حاضرند ریاضت بکشند. 
معاون امور بین الملل دفتر رهبری بیان کرد: در این تفکر در خصوص مرگ این گونه بحث شد که انسان‌ها بالاخره زمانی خواهند مرد پس در مدتی که زندگی می‌کنید از آن لذت ببرید.
قمی با اشاره به اینکه در دوران مدرنیزه سه تحول در زمینه مرگ ایجاد شد، تصریح کرد: اول اینکه مرگ را یک مسئله تخصصی و تنها برای افرادی که متخصص دینی هستند معرفی کردند و بنابراین مرگ یک امر خصوصی و سلیقگی شد و بعد به مردم گفتند نباید نگران مرگ باشید بلکه باید با آن کنار بیایید و همچنین تفهیم کردند که مرگ نزدیکان یک امر خصوصی است و مرگ دیگران مسئله عادی است که هر روز برای یک عده اتفاق می‌افتد؛ بنابراین مرگ ارزشی ندارد که بخواهید به آن فکر کنید و این گفته مدرنیزه در خصوص مرگ خلاف تعالیم اسلام و مکتب امام صادق (علیه السلام) است. 
وی تاکید کرد: هیچ وقت نباید مرگ را فراموش کرد بلکه باید به آن توجه کنیم انسان با مرگ وارد زندگی دیگری می‌شود؛ بنابراین نباید اجازه دهیم که تفکر مدرنیته بر ما غلبه کند، چون نسبت به این امر مهم دچار غفلت می‌شویم.
معاون امور بین الملل دفتر رهبری در ضمن سخنان خود با بیان اینکه ما در جهانی زندگی می‌کنیم که دو گروه آدم حضور دارد، یک گروه تکاثر و گروه دیگر کوثر می‌باشند در وسط این دو گروه اکثریت مردم قرار دارند، گفت: هر کدام از این دو گروه خوب فعالیت داشته باشند می‌توانند اکثریت مردم را جذب خود کنند.
وی افزود: در بخش بین المللی هم همین طور است ما یک جبهه مقاومت و یک جبهه سلطه داریم و امروز شاهدیم که مقاومت روز به روز پیروز می‌شود و جبهه سلطه رو به ضعف می‌رود.
معاون امور بین الملل دفتر رهبری در ادامه به اقداماتی که آمریکا در منطقه خلیج فارس برای شکست جبهه مقاومت انجام داد اشاره کرد و گفت: جبهه مقاومت در سه هفته اخیر سه ضربه محکم به اسرائیل زد که آنان را گیج کرده است. 
قمی بیان کرد: اولین ضربه جبهه مقاومت به اسرائیل تشکیل ارتش مقاومت در کشورهای مختلف منطقه بود و دوم ضربه هم مرز شدن این جبهه با اسرائیل است و ضربه سوم این بود که آمریکا به منظور شکست مقاومت حضور مستقیم در سوریه پیدا کرد که در نهایت جبهه مقاومت پیروز شد و آمریکایی که شعار خاورمیانه بزرگ را می‌داد امروز شاهدیم از حالت تهاجمی به حالت تدافعی درآمده است.
معاون امور بین الملل دفتر رهبری خاطرنشان کرد: آمریکا و برخی کشور‌ها روزی ایران را کشوری تروریست پرور معرفی می‌کردند، اما امروز همه می‌دانند چنانچه کشور ما نبود داعش در کشورهای عربی و پایتخت‌های اروپایی حضور جدی داشت.
قمی تصریح کرد: همه می‌دانند که ایران در صدر مبارزه با تروریسم است.
قمی در ادامه سخنان خود ضمن بیان اینکه مسئله سران جبهه استکبار با مردم کشورشان تفاوت دارد، متذکر شد: ایران معتقد است که همه انسان‌ها بنده خدا می‌باشند؛ بنابراین جمهوری اسلامی ایران با تمام مردم دنیا احساس قرابت دارد این در صورتی است که هدف نظام سلطه نابودی مردم کشور ما است. 
معاون امور بین الملل دفتر رهبری به شرایط مردم برخی از کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: بیست میلیون نفر در حال حاضر در شرایط قحطی به سر می‌برند و ۸۰ هزار کودک زیر پنج سال به خاطر گرسنگی در منطقه میانمار در معرض تلف هستند این در صورتی است که هشت نفر در دنیا ثروت شان از جمعیت مردم جهان بیشتر است.
وی تاکید کرد: تاریخ زباله دان بسیاری از تمدن هایی است که شکل گرفته و یکی از این تمدن‌ها تمدن جهان سلطه است. جهان سازی استکبار نمی‌تواند به نتیجه برسد، زیرا قادر به تامین عدالت، تساوی و کرامت نیست در نتیجه رو به زوال است. 
قمی خطاب به دانشجویان خاطرنشان کرد: باید شما در کارهای فرهنگی تان امید داشته باشید و خوش بین به مردم باشیم، زیرا که با امید حوادث غیر ممکن اتفاق می‌افتد ما قدرت معنایی داریم که این ما را بی رقیب می‌کند. فعالان فرهنگی همچنین باید در انجام کارهای فرهنگی کم توقع باشند به این دلیل که تاثیر این کار‌ها در افراد به زمان نیاز دارد.
قمی بیان کرد: اصالت جمهوری اسلامی نقش جهان را تحت تغییر فرهنگ مکتب امام جعفر صادق (علیه السلام) قرار دهد و این امر با دین شدنی است؛ بنابراین جهت تاثیرگذاری فرهنگ اسلامی در عرصه فرهنگ بین المللی باید به ۱۰ عامل موثر از جمله دین، تمدن، فناوری اطلاعات، دانشگاه، نهادهای بین المللی، تجارت فرهنگی، حوزه‌های فرهنگی، تضاد فرهنگی و توریسم فرهنگی توجه داشته باشند. 
معاون امور بین الملل دفتر رهبری تصریح کرد: دانشجویان باید در نهادهای بین المللی فرهنگی نفوذ کنند، چون که این نهاد‌ها فرهنگ بین المللی را می‌سازند، ما از طریق نفوذ می‌توانیم منطق خود را به عنوان هنجار در این نهاد‌ها قرار دهیم نه اینکه منتظر باشیم آنان برای ما تصمیم گیری کنند. 
قمی در پاسخ به این سوال که چرا نهاد مبلغان زیادی به کشورهای مختلف نمی‌فرستد؟ گفت: نهاد به اندازه تقاضا نیرو ندارد و همین طور بودجه کافی در اختیار ندارد، اما با این وجود برای برگزاری کرسی‌های اسلام شناسی و شیعه شناسی مبلغان و اساتیدی را به کشور‌ها اعزام می‌کند. 
وی در پاسخ به سوال دیگری که به دلیل پیشرفت علم، دین کارکرد خود را از دست داده است، خاطرنشان کرد: بشریت اکنون در بعد مادی به بن بست خورده است و گرایش به اخلاق، معنویت و دین رو به فزونی است.
وی افزود: امروز فهمیدند که اخلاق در پژوهش تاثیرگذار است و می‌تواند به بسیاری از سوالات انسان پاسخ دهد.
معاون امور بین الملل دفتر رهبری بیان کرد: انسان گمان می‌کرد که دین معلول جهل بشر است در صورتی که در دوران پیشرفت علم جدید دانشمندانی را می‌بینیم که متدین می‌باشند.
قمی با بیان اینکه ادیان بشریت را به علم و معرفت دعوت می‌کردند، گفت: این سخنان که دین کارکردی در زمینه علمی ندارد و بعد از ایجاد تمدن اسلامی که باعث رشد علم و دانش شد از بین رفت.
وی بیان کرد: با تکمیل جمهوری اسلامی برخی ادعا داشتند که علم هم از بین می‌رود حالا می‌بینیم که همان افراد دانشمندان هسته‌ای ما را شهید می‌کنند و از ایران می‌خواهند که سراغ نانو، هسته‌ای و لیزر نروند و نشان دادیم که علم و دانش در پرتوی حکومت اسلامی رشد می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار