دکتر زارع، دکتری اقلیم شناسی و متخصص حوزه انرژیهای نو گروه جغرافیای پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان ضمن اشاره به معلق ماندن طرحهای علمی پژوهشی پژوهشگاه با اقدامات اخیر وزارت علوم گفت: هم اکنون به گفته مسئولان وزارت علوم ۵۰ هزار دکتری بیکار در کشور داریم که با حذف بخش خصوصی، فرصتهای اشتغال جوانان متخصص و تحصیل هم از بین میرود.
دکتر زارع، دکتری اقلیم شناسی و متخصص حوزه انرژی های نو گروه جغرافیای پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در مورد مشکلات ایجاد شده توسط وزارت علوم برای پژوهشگاه شاخص پژوه گفت: توجه به یک نکته اساسی بسیار مهم است طبق گفته های مسئولان وزارت علوم هم اکنون 50 هزار دکتر بیکار در کشور داریم که حتی جهت تدریس هم امکان جذب آنها در هیچ یک از واحدهای آموزشی آموزش عالی وجود ندارد. این افراد تحصیل کرده کجا باید مشغول به کار شوند مگر اینکه بخش خصوصی در اشتغال دانشجویان ورود کند و فرصت های جدید اشتغال را در اختیار آنها قرار دهد وگرنه این همه متخصص و دکتر امکان استفاده از علم شان را تا مدت ها پیدا نمی کنند. بیکاری تحصیلکرده ها به خصوص در رشته هایی مانند جغرافیا که بازار کار خوبی برایشان وجود ندارند
زارع در مورد انحلال ناگهانی پژوهشگاه توسط وزارت علوم افزود چه طور ممکن است مجموعه ای در دل دانشگاه اصفهان ساخته شود ولی مسئولان دانشگاه متوجه حضور این پژوهشگاه نشوند چه طور ممکن است پژوهشگاه شاخص پژوه با کسب رتبه های گوناگون علمی و جشنواره ای و پروژه های ارزشمند علمی که در همین دولت هم جوایز زیادی دریافت کرده است امروز بدترین مجموعه آموزشی پژوهشی شده و باید این گونه حذف شود پس ارزیابی وزارت علوم کجاست؟ چه طور مسئولان و افراد گذشته که در مورد ایجاد پژوهشگاه تصمیم گیری کرده اند مورد مواخذه وزارت علوم قرار نمی گیرند و پژوهشگاه و اعضای آن یک طرفه مورد خطاب وزارت علوم قرار می گیرند؟
استاد اقلیم شناسی پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان تاکید کرد بازرس هایی که در گذشته به پژوهشگاه رفت و آمد داشتند امروز کجا هستند تا به وزارت علوم بگویند علت حضورشان در پژوهشگاه شاخص پژوه چه بوده است مگر غیر از این است که پژوهشگاه را به رسمیت می شناخته اند؟
وی تصریح کرد: وزارت علوم اعلام کرده است که دانشجویان پژوهشگاه در مراکز متناظر جایابی می شوند این در حالی است که اگر استاد راهنمای دانشجویی عوض شود پایان نامه فرد به هم می ریزد و نمی تواند آن را ادامه دهد این مشکلات را وزارت علوم چگونه می خواهد حل کند؟
استاد اقلیم شناسی پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان خاطرنشان کرد: فعالیت های علمی زیادی در پژوهشگاه توسط اعضای هیئت علمی و دانشجویان انجام شده است. یکی از فعالیت های علمی که بنده با چند دانشمند ایتالیایی قرار بود در پژوهشگاه انجام دهیم احداث ایستگاه هواشناسی کنار پژوهشگاه شاخص پژوه به عنوان اولین ایستگاه خودکار اندازه گیری آلودگی هوا و رطوبت سنجی و باران سنجی کشور محسوب می شد تا آزمایش کنیم که این نوع از ایستگاه های هواشناسی در ایران جواب می دهد یا نه. حتی دانشگاه های مطرح دولتی کشور هم چنین ایستگاه های هواشناسی با این امکانات را ندارند و این موارد را در اثر ارتباط گیری متعدد و با زحمت های زیاد به ایران آورده بودم.
وی در مورد دیگر فعالیتهای علمیاش گفت: راهاندازی نیروگاه تولید برق از انرژی خورشیدی با سنسورهای حساس از دیگر فعالیتهای علمی من است که رایزنیهای آن را برای نصب در اصفهان انجام دادهام همچنین میخواستیم انجمن آمایش پژوهشگاه را به اتحادیه علوم جغرافیای جهان متصل کنیم که همه این فعالیتهای علمی امروز بلاتکلیف و نیمه کاره باقی مانده است. یکی از فعالیت های بارز پژوهشگاه در حوزه علمی برگزاری کنفرانس ژئوپلتیک جنوب شرق ایران مبتنی بر خواسته های رهبر انقلاب جهت توسعه سواحل مکران در جنوب شرق کشور است. این فعالیت توسط هیچ یک از دانشگاه های مطرح کشور انجام نشده است.
استاد اقلیم شناسی پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان در پایان عنوان کرد در همه این فعالیت های علمی متخصصان و تحصیل کرده ها به کار گرفته می شوند و فرصت های شغلی جدید ایجاد می گردد. لذا با کنار زدن بخش خصوصی توسط بخش دولتی فرصت های شغلی زیادی هم از بین می رود.