کد خبر:۶۲۲۹۲۳
دکتر متقی در نشست تخصصی بررسی برجام:

برجام، مشکل ساختاری دارد/ طبق برجام، امکان اقدام متقابل نداریم!

استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: واقعیت این است که تنها اقدام متقابل ما تداوم برجام است یعنی آن‌ها ما را تحریم کنند و فقط ما بگوییم برجام نقض شده است و نتوانیم از لحاظ حقوقی آن را اثبات کنیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، متقی استاد دانشگاه تهران در نشست تخصصی خبری برجام که توسط بسیج دانشجویی دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: کسانی که حامیان برجام بودند این اعتقاد را داشتند که باید نسل دوم سانتریفیوژ‌ها و هم چنین فردو حفظ شود، اما در این توافق هسته‌ای این‌ها هم حفظ نشده اند و این نشان می‌دهد که برجام یک مشکل ساختاری در مورد منافع ملی و امنیت ملی کشورمان دارد. 

وی افزود: جامعه براساس یک نوع هیجان اجتماعی و تمایلی که نسبت به الگوی سبک زندگی دارند در یک نگرش کلی موضوعاتی را مورد پذیرش قرار می‌دهد به عنوان نمونه یک زمان احمدی نژاد می‌گفت: تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل کاغذ پاره است و به تبع آن عده‌ای برای او هلهله می‌کردند و امروز نیز عده‌ای می‌گویند تحریم‌ها سایه جنگ را از روی کشور برداشته و یا اینکه ما تحریم‌ها را برداشته ایم، این در حالی است که نه حرف احمدی نژاد راهبردی در سطح بین الملل را منعکس می‌کند و نه حرف هایی که در مورد برجام زده می‌شود.

متقی گفت: کسانی که از آذر سال ۹۲ در مذاکرات ژنو تا سال ۹۴ در مذاکرات وین بوده اند باید بگویند که چه تحولاتی براساس این مذاکرات شکل گرفته؟ چه حرف هایی زده شده و امروز نتیجه چیست؟ واقعیت این است آنچه که براساس آن برجام خود را نشان می‌دهد باید بگوییم این توافق یک توافق بی خاصیت برای امنیت ملی جمهوری اسلامی و یک نتیجه پرمعنا برای ایالات متحده است، چون براساس این توافق ما نمی‌توانیم برجام را نقض کنیم، اما برای طرف مقابل نقض یک سویه امکان پذیر است بنابراین در توافقی که به شما آن قابلیت را ندهد که دست به اقدام متقابل بزنید در واقع این جا موازنه قدرت تغییر می‌کند و وقتی هم موازنه تغییر کند امکان منازعه وجود دارد و در توافقی که امکان منازعه وجود داشته باشد امکان تحریم و تحریم فشارهای بیشتر و دیپلماسی اجبار وجود دارد. 

استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: اگر بحث ما بازی برد برد بود پس چرا الان نمی‌توانیم در مقابل اقدامات امریکا اقدام متقابلی را انجام دهیم و نمی‌توانیم اثبات کنیم که امریکا مرتکب نقض برجام شده است واقعیت این است که تنها اقدام متقابل ما تداوم برجام است یعنی آن‌ها ما را تحریم کنند و فقط ما بگوییم برجام نقض شده است و نتوانیم از لحاظ حقوقی آن را اثبات کنیم. 

وی با اشاره به اینکه نوع بازرسی‌های پیش بینی شده در توافق هسته‌ای در دنیا منحصر به فرد است و فقط در مورد برجام اجرا می‌شوند تصریح کرد: در واقع این بازرسی‌ها که با عنوان پروتکل پلاس در برجام آمده صرفا در مورد ایران اعمال می‌شوند و کشورهای دیگر ناراحتند آنچه در مورد ایران اعمال می‌شود ممکن است در رابطه با کشورهای دیگر هم اعمال شوند.

متقی با بیان اینکه ریشه آنچه که در تحریم‌های جدید امریکا تصویب شده در برجام وجود دارد افزود: شرایط کشورمان به گونه‌ای است که ما فقط می‌توانیم در مورد نقض برجام‌های امریکا خوشحال باشیم که می‌توانیم به موگرینی شکایت کنیم و این درست مانند این است که از یک وزیر کشور به یک پاسبان شکایت شود. 

استاد دانشگاه تهران با بیان این که گزینه فشار بیشتر بر ایران توسط امریکایی‌ها در حال اجرا است اضافه کرد: امروز ما در وضعیت سندرم قورباغه قرار داریم و براساس این سندرم لخت شدن و سست شدن ما موجب از دست دادن قابلیت‌ها برای انجام اقدام و کنش در مقابل امریکا می‌شود بنابراین باید تن به همکاری بیشتر با امریکا بدهیم و این خواسته آنهاست. 

وی تصریح کرد: گفته می‌شود که به واسطه برجام ما از وضعیت امنیتی خارج شده ایم، اما این با آنچه من خوانده و تبیین می‌کنم متفاوت است در واقع ما زمانی از وضعیت امنیتی خارج می‌شویم که براساس قطع نامه ۲۲۳۱ و منشور ۷ سازمان ملل برای کشورمان محدودیت ایجاد نشود. 

متقی با بیان اینکه اختصاص هزار میلیارد تومان به حوزه موشکی و هزار میلیارد تومان به سپاه قدس اقدام متقابل در مقابل نقض برجام‌های امریکا نیست بلکه حقوق طبیعی هر کشوری است تصریح کرد: امریکا ۶۹۸ میلیارد دلار بودجه نظامی تخصیص داده و در مقابل ما ۵ تا ۶ میلیارد بودجه نظامی داریم و با این حال حق هر کشوری است که براساس توانایی مالی که دارد بودجه نظامی خود را تخصیص دهد. 

استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه جابه جا کردن شهید و قاتل صرفا مربوط به فضای انتخابات نیست و در حوزه سیاست خارجی هم این مسئله وجود دارد تصریح کرد: متاسفانه آن کسی که نگاهش آن است که متن برجام با آن فرایند از ژنو تا لوزان هیچ نتیجه‌ای نداشته و تحریم‌ها پایان نمی‌یابد باید در انزوا قرار بگیرد. حرف ما این است قطع نامه ۲۲۳۱ یک نمادی است که ایران در وضعیت امنیتی قرار دارد.

وی با تاکید براینکه برجام بدترین توافقی بوده که به لحاظ راهبردی انجام شده تصریح کرد: وقتی ما توافقی را انجام می‌دهیم باید این توافق به گونه‌ای باشد که به ازای آنچه که واگذار می‌کنیم چیزی را بگیریم. بدون شک قدرت‌های جهانی اگر هم مرتکب اشتباهی شوند می‌توانند آن را اصلاح کنند، ولی یک بازیگر منطقه‌ای نمی‌تواند در مقابل قدرت‌های جهانی اشتباهات خود را اصلاح نماید. 

متقی با اشاره به بیانیه الجزایر تصریح کرد: زمانی که امریکایی‌ها هواپیمای ما را در آب‌های خلیج فارس سرنگون کردند ما نتوانستیم کاری انجام دهیم، چون حقوق دان‌های کشورمان برای پیگیری این ماجرا به عهدنامه عقد مودت سال ۱۹۵۵ ایران و امریکا استناد کرده اند، اما دیوان اعلام کرد که وضع کلی و شرایط تغییر کرده و البته حقوق دان‌های ما می‌دانستند وضع تغییر کرده، اما به این عهدنامه استناد کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
United States of America
۰۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۳
ﻗﻄﻌﻨﺎﻣﻪ ۲۲۳۱ ﺷﻮﺭﺍﯼ ﺍﻣﻨﯿﺖ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻣﻠﻞ ﻣﺘﺤﺪ وقتی ایران تحریم هست عملا یک قطعنامه بی اعتبار بوده و الزام آور نخواهد بود.
امریکا بوسیله برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ قصد دارد ایران را از دستیابی به عامل بازدارنده از حمله اتمی به تهران باز دارد.
دولت روحانی هم متوجه عمق فاجعه برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ نشده است و هنوز هم ول معطل تاثیرات مثبت برجام هستند!. برجام قادر نیست مانع از حمله اتمی امریکا به تهران شود.
برجام ضد عامل بازدارنده است
عامل بازدارنده چیز دیگری است و برجام ایران را از عامل بازدارنده از حمله اتمی به پایتخت ایران، تهران، دور نگه داشته است.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار