پیش از ظهر دیروز خبرگزاریها از درگیری نماینده یکی از حوزههای انتخابیه غرب کشور با یک مأمور راهور ناجا در فرودگاه خبر دادند. پس از آن بود که ابتدای نام او منتشر شد: «ح. ک». ساعتی بعد، نام این نماینده از حالت مخفف «ح. ک» بیرون آمد و نامش منتشر شد: «حمدالله کریمی» نماینده بیجار.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سیدمهدی حاجیآبادی؛ کوتاه و خلاصه بود؛ «یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ضربه سر بینی مامور راهور را شکست!» ماجرا از این قرار بود که پیش از ظهر دیروز خبرگزاریها از درگیری نماینده یکی از حوزههای انتخابیه غرب کشور با یک مأمور راهور ناجا در فرودگاه خبر دادند. پس از آن بود که ابتدای نام او منتشر شد: «ح. ک». در همین حین بود که خبرهایی هم مبنی بر بازداشت این نماینده دستبهدست میشد که البته تکذیب شد. ساعتی بعد، نام این نماینده از حالت مخفف «ح. ک» بیرون آمد و نامش منتشر شد: «حمدالله کریمی» نماینده بیجار.
نماینده یا پلیس راهور، مقصر کیست؟ نیروی انتظامی در توضیح شکسته شدن بینی یک پلیس از سوی حمدالله کریمی، یکی از نمایندگان مجلس، گفته است: ماموران پلیس یک خودرو که بدون مجوز سعی در عبور از گیت مخصوص فرودگاه را داشت، متوقف میکند، اما متاسفانه راننده خودرو در امور انتظامی فرودگاه مداخله و شخصا اقدام به بالا بردن راهبند گیت مربوطه در حضور مامور مستقر میکند. طبق این گزارش این نماینده و همراهانش سپس اقدام به فحاشی و ضرب و شتم پلیس کردند و بینی مامور پلیس در گیت فرودگاه توسط این نماینده مجلس شکسته شده است. حمدالله کریمی، نماینده بیجار نیز در توضیح حادثه گفته است که به رغم داشتن کارت تردد میخواسته از درب ویژه عبور کند که مامور راهور از ورود خودرو جلوگیری میکند، اما وی از اصرار بر ورود از درب ویژه خودداری کرده و از پارکینگ عمومی و به صورت پیاده، وارد فرودگاه میشود و برای او قضیه تمام میشود. وی مدعی است، در غیابش در پارکینگ مامور راهور به همسرش توهین میکند. کریمی مدعی شده فیلم درگیری توسط دوربینهای حفاظت و خودش ضبط شده است. اما در اقدامی شائبهانگیزگفت فعلا قصد انتشار این فیلم را ندارم! اما فرمانده پلیس فرودگاه مهر آباد گفت:پلیس با توجه به تهدیدات امنیتی و انجام وظایف خود در حوزه تدابیر امنیتی، خودروی مورد نظر را که بدون مجوز سعی در عبور از گیت مخصوص فرودگاه را داشت، متوقف میکند، اما متاسفانه راننده خودرو اقدام به مداخله در امور انتظامی فرودگاه کرده و شخصا اقدام به بالا بردن راهبند گیت مربوطه در حضور مامور مستقر میکند.
سرهنگ حسین زاده افزود:پس از این اقدام، مامور انتظامی مستقر در گیت از ورود خودرو جلوگیری کرده و خودروی نماینده نیز با تغییر مسیر از لاین کناری وارد ترمینال میشود، اما در حین این تغییر مسیر و حرکت به سمت پارکینگ، نماینده مذکور به مامور راهور مستقر در محل توهین میکند، این مامور نیز دستور توقف و ارائه مدارک داده، اما خودرو بدون توقف و توجه به دستور پلیس، به راه خود ادامه میدهد. فرمانده پلیس فرودگاه مهرآباد با اشاره به اینکه در استعلام شماره خودروی مورد نظر مشخص شد که این خودرو، دارای بیش از چهار میلیون تومان خلافی نیز هست، گفت:پس از این اتفاقات خودروی مذکور داخل پارکینگ رفته و پس از پارک خودرو و در حال عزیمت به سالن ترمینال مجدد به مامور راهور و اینجانب که مقابل ترمینال جهت انجام وظایف معمول خود مستقر بودیم، اقدام به توهین و تهدید کرد. حسین زاده افزود:علیرغم درخواستهای مکرر اینجانب به عنوان فرمانده پلیس فرودگاه مهرآباد و دعوت نماینده مذکور به حفظ آرامش، متاسفانه این نماینده مجلس به صورت مامور راهور سیلی میزند؛ پلیس در راستای ایجاد آرامش و از بین بردن جو ایجاد شده، وی را به همراه راننده و همسرش به سالن هدایت میکند، اما متاسفانه این نماینده مجددا ضربه دیگری به مامور راهور وارد ;vn. وی ادامه داد:با وجود درخواستهای مکرر پلیس از این افراد مبنی بر رعایت آرامش، متاسفانه تهدیدها و فحاشیها در دفتر افسر نگهبان نیز ادامه یافت تا جایی که نهایتا، وی با ضربه سر به صورت افسر راهور موجب آسیب وی از ناحیه بینی شد که مامور مذکور با دستور مقام قضایی به پزشکی قانونی معرفی شد. این مقام انتظامی بار دیگر با تأکید بر اینکه در تمام این مدت، مسئولان فرودگاهی نیز در دفتر پلیس حضور داشته و شاهد بی احترامی و ایراد ضرب و شتم از طرف این نماینده بودند، گفت:در این رابطه پرونده تشکیل و به مقام قضایی ارجاع شد و پرونده در حال رسیدگی است والبته فیلمهای دوربین مداربسته موجود است. نماینده لیست امید یا تندروی متحجر از جای خاص تغذیهشونده؟! با انتشار تصاویری از حمدالله کریمی درحال رای دادن به حسن روحانی در انتخابات ۹۶ و درج نام وی در لیست امید در انتخابات سال ۹۴، برخی رسانههای مکتوب و دیجیتال زنجیرهای سکوت کردند و برخی دیگر اقدام به فرافکنی کرده و وی را منتسب به تندروهای از جای خاص تغذیهشونده خواندند!
درگیری، فحاشی، لیست امید، اعتدال و دیگر هیچ! گفتنی است مساله برخورد فیزیکی و زبانی از حواشی جداییناپذیر برخی وزرا و حامیان دولت در مجلس بود. از کتککاری یک دانشآموز توسط بخشدار دولت، برخورد سخت آخوندی وزیر مسکن با خبرنگار زن، توهین و بیشعور خواندن مقام مسئول توسط وزیر بهداشت در ایلام، یقه دریدن و درگیری مقام عالی وزارت نفت در مجلس، کفگرگی زدن علی مطهری در مجلس، توهین وزیر بهداشت به خبرنگار روزنامه قدس، اهانت مشاور عالی رئیسجمهور اکبر ترکان به خبرنگاران به علاوه تندزبانیهای مکرری، چون به جهنم رفته، تندرو و افراطی و ... توسط شخص ریاستجمهور میتوان بخش کوچکی از حواشی جریان حامی دولت دانست. برخی تحلیلگران معتقدند تندی و خشونت نهفته در رفتار دولتی و حامیانش برخاسته از نگاه خاص آنان به غیر خود و مردم عادی است. این نگاه ریشه در دهه هفتاد و دولت کارگزاران و اصلاح داشته که معتقد بود برای رسیدن به توسعه غربی لزوما باید قشر مستضعف زیر چرخهایش له شود؛ و برای مقابله با شورشهای احتمالی با بودجه مصوب هیئت دولت ابزار ضد شورش، چون باتوم و اسپری فلفل و سپر از خارج وارد شد. اکنون هم هرازچندگاه در قالبهای متفاوت زبانی و فیزیکی همین مساله نمایان میشود. هرچند برخی میگویند نتیجه وصله کردن افراد مختلف و جایگزینی باندبازی به جای تفکر در جای دادن افراد لیست امید و کابینه دولت است. به عنوان مثال فاطمه جلودارزاده از نمایندگان شاخص لیست امید مدعی شد افرادی با رانت و دادن پول وارد لیست امید شدند. مسالهای که فاطمه دانشور از اعضای شاخص اصلاحطلب شورای شهر تهران هم بر آن صحه گذاشت. پس از افشای خبر پیشنهاد ۲ میلیارد تومانی کرباسچی و حقانی به فاطمه دانشورجهت گنجاندن نام وی در لیست اصلاح طلبان برای شوراهای ۹۶ کلا نام وی از لیست حذف شد! همچنین آبان ماه سال گذشته بود که الهه کولایی عضو ارشد شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان از نحوه بستن لیست امید برای مجلس دهم پرده برانداخت و در گفتوگویی اعلام کرد «همیشه پول و قدرت در حوزه سیاست تاثیرگذار هستند. برخی کاندیداها از طریق رانت وارد لیست امید شدند و من این مسئله را تکذیب نمیکنم.»
توئیتریها به میدان آمدند: گلادیاتوریسم کت و شلواری! پس از انتشار خبر، موج واکنشها در صفحات شخصی کاربران دانشگاهی به راه افتاد. در همین خصوص فرزاد هاشمی با انتشاری تصویری طنز از حمدالله کریمی نوشت: خطر؟! به نماینده لیست امید نزدیک میشوید!
یکی دیگر از کاربران دانشجویی توئیتر هم با مقایسه حمید رسایی و حمدالله کریمی نوشت: یه لحظه فکر کنید به جای #حمدالله_کریمی مثلا رسایی حمله کرده بود به یک مامور. تا الان علاوه بر #تحریم جدید ر. س. ملل هم ابراز نگرانی کرده بود. توحید عزیزی از دانشجویان پزشکی انفورماتیک دانشگاه براندایس امریکا با اشاره به ترکیب ناهمگون لیست امید گفت: تا حالا فکر میکردیم #لیست_امید فقط آقازادهها و لودهها رو برده مجلس. امروز فهمیدیم که بزن بهادرها رو هم بعله!
چراغعلی خانی هم را مرتبط دانستن حادثه مذکور با ژن خوب نوشت: به جز #ژن_خوب تو لیست امید چیزای دیگم رویت میشه مثله کف گرگی
محسن احمدی هم از فعالین نشریات دانشجویی با اشاره طنز به ورود عراقچی به مساله گفت: الان عراقچی میگه: اقای حمدالله کریمی که کاری نکرده! هنوز تا ضربه #فاحش فاصله داشته این یه آپارگاد ساده بوده!
اما مساله خیزش ژنها هم دور از چشم کاربران نبود. محمدامین رضایی با مرور منطق تفهیم مساله توسط نمایندگان لیست امید نوشت: کلا منطق برسه چیزه یاحق بامنه، یاتونمیفهمی که حق بامنه، یا اونقدر میزنمت که بفهمی حق بامنه #نمایده_مجلس درحال کله زدن به پلیس #خیزش_ژن_ها
برخی از کاربران نیز سعی کردند از وجهه قانونی با مساله مواجه شوند. رضا سلطانی با اشاره به زیر پا گذاشته شدن قانون توسط سمبل قانونگذاری گفت: نماینده مجلس، سمبل قانون میباشد خود قانون شکن باشد چه توقع از مجرمین قانون شکن ماموران نیروی محترم انتظامی هم از خودی و هم دشمن باید بخورند.
اما محمدجواد ایزدی ضمن تذکر درخصوص ریشه حوادث مشابه و دامنهدار در دوران اعتدال نوشت: اگه همون زمانیکه #فرماندارملایر و #بخشدار جوکار مامورناجا روسیلی زدن و زیر گرفتنش باهاشون برخوردمیشد #نماینده بیجارجرات همچین کاری رو نداشت!
همچنین یکی دیگر از کاربران در تلفیقی طنزآمیز از ژن خوب، صفدر، لیست امید و محمود صادقی نوشت: #مشت_امید تنها گوشهی کوچکی است از خدمات #لیست_امید. #دختر_صفدر و #سهم_خواهی و #ژن_خوب و #ژن_برتر و #محمود_صادقیها جای خود دارند.
دکتر حسن خجسته از اساتید دانشگاه هم ریشه فکری مساله را هدف قرار داد و نوشت: تفرعن نگاه ازبالا به پائین محصول تفکرطبقاتى لیبرالیسم فرهنگى وتقسیم بندى عالى ودانى آدم هااست، بادلایل #ژن_برتر و #حقوق_نجومى در یک امتدادند.