سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای با اشاره به اینکه امسال امسال ۱۴۰ واحد دانشگاه فنی و حرفهای افزایش شهریه ندارد، گفت: طرح سجا و اشتغال دانشجویان در قالب کار دانشجویی برای این دانشگاه چهار و نیم میلیارد تومان صرفه جویی داشته است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ناصر شمس، سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای در مراسم رونمایی از سامانه تبدیل وضعیت حق التدریسهای دانشگاه فنی و حرفهای در خصوص این سامانه توضیح داد: در برنامه ششم توسعه ساماندهی حق التدریسان جزو برنامههای دانشگاه فنی و حرفهای بود و زمانی که دانشگاه فنی و حرفهای به وزارت علوم منتقل شد باز هم افرادی به عنوان حق التدریس مشغول بودند. متاسفانه افرادی هستند که بالای ۲۰ سال سابقه حق التدریسی در این دانشگاه را دارند که بر همین اساس مجلس شورای اسلامی در بند ذال ماده ۶۴ قانون برنامه ششم توسعه آورده است که وزارت علوم مکلف است نسبت به ساماندهی مربیان حق التدریس آموزشکدههای فنی و حرفهای زیر مجموعه آموزش و پرورش که به وزارت مذکور انتقال یافتند تا پایان سال دوم برنامه ششم توسعه اقدام نماید.
وی افزود: این بند برنامه ششم توسعه الزام آور است تا پایان امسال این افراد ساماندهی شوند به همین خاطر با وزارت علوم مکاتبه داشتیم و این امر در حال پیگیری است که امیدواریم این مشکل حل شود. در قانون بودجه سال ۹۶ در بند «ه» آمده که در اجرای بند ذال ماده ۶۴ در خصوص ساماندهی نیروهای حق التدریس دانشگاه فنی و حرفهای قبل از سال ۹۰ که واجد شرایط استخدام هستند وزارت علوم مکلف است تا پایان سال ۹۶ اقدام نماید. منابع موجود در ردیف ۱۳۸ - ۵۵۰۰۰۰ قابل تامین است. ما با وزارت علوم هماهنگ کردیم و دردانشگاه هم کارگروهی تشکیل شده و از یکی دو ماه گذشته سامانهای را طراحی کردیم که دارای سه مرحله میباشد.
شمس به تشریح روند ثبت نام در این سامانه پرداخت و گفت: در مرحله اول خوداظهاری است یعنی کسانی که قبل از سال ۹۰ حق التدریس بوده و همچنان فعالند باید در این سامانه ثبت نام کنند، در مرحله دوم تمام واحدهای ما در کشور وضعیت افرادی را که در سامانه ثبت نام کردند را بررسی میکند و سوابق اجرایی آنها را استخراج کرده و لیست را باید به تایید مرکز برسانند مرحله آخر ارجاع اطلاعات به ستاد میباشد و ستاد در کمیته و کارگروه آن را بررسی میکند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر در مرحله خوداظهاری هستیم و سامانه نیروهای حق التدریس از امروز به مدت ۱۰ روز زمان برای ثبت نام متقاضیان را تعیین کرده که متقاضیان براساس زمان بندی انجام شده ثبت نام میکنند.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای ادامه داد: تمامی افراد باید واجد شرایط ضوابط و آئین نامه سال ۸۸ و اصلاحیه ۸۹ باشند تا بتوانند در سامانه jazb.tvu.ac.ir ثبت نام کنند که پیش بینی ما ثبت نام حدود ۷۰۰ نفر در این سامانه است و امیدواریم تا پایان سال ۹۶ این مشکل حل شود. این دستورالعمل در جلسه هیئت امنای دانشگاه مصوب و ابلاغ شده است.
وی در خصوص افزایش شهریه دانشگاه فنی و حرفهای توضیح داد: در دانشگاه فنی و حرفهای براساس قوانین و مقررات شهریه اضافه میشود، ولی امسال برنامهای که داریم به این صورت است که از ۷۲ مجموعه این دانشگاه تنها در ۳۲ واحد آن هم فقط در برخی رشتهها افزایش شهریه داشته باشیم و در ۱۴۰ واحد افزایش شهریه نداریم این افزایش به طور میانگین ۱۲ درصد خواهد بود.
شمس تصریح کرد: همچنین در رشته هایی که با توجه به بحث اقتصاد مقاومتی به آن مرتبط هستند نظیر کشاورزی، صنایع دستی، قلم زنی، چاپ، سرامیک، سفال، طراحی و ساخت طلا و جواهر به کل از افزایش شهریه معاف شدند. در مراکز دیگر حدود هشت درصد و در مراکزی که جاذبه بیشتری دارند تا سقف ۱۵ درصد افزایش شهریه خواهیم داشت.
وی با اشاره به جایگاه علوم انسانی گفت: علوم انسانی پیش از این در دانشگاه فنی و حرفهای جایگاه آنچنانی نداشته که خوشبختانه قرار شد بخشی از مدرسان این حوزه را به هیئت علمی تبدیل کنیم.
در ادامه مهاجرانی، معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفهای توضیح داد: سامانه خوداظهاری برای کسانی که به عنوان دبیر و مدرس فعال بودند وجود دارد که پس از جمع آوری نتایج در شورای چهار نفره بررسی میشود که این شورا هم مصوب هیئت امنای دانشگاه میباشد.
وی گفت: در کنار این دو سامانه سامانهای نیز براساس مصوب هیئت امنا فعال شده که نیروهایی که به عنوان مربی میخواهند در این دانشگاه فعال باشند باید آزمون مهندسی حرفهای یا پیای را بگذرانند و سه سال کار مرتبط با صنعت داشته باشند. بررسیهای علمی صورت گرفته و همچنین کسانی که در آزمون پیای ثبت نام کردند نیز به شورای چهار نفره ارجاع داده میشوند.
در پایان سرپرست دانشگاه فنی حرفهای توضیح داد: کارگروه سیاست گذاری آموزشهای مهارتی برای هماهنگی بیشتر بین ارگان هایی که در بحث آموزش مهارتی فعال هستند تشکیل میشود از طرفی در مجموعه فنی و حرفهای طرح سجا با کمک معاونت دانشجویی عملیاتی شده در این طرح از دانشجویان برای انجام کار و اشتغال دانشجویی در سراسر کشور استفاده میشود.
وی ادامه داد: هدف از این طرح کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی است و سایتی طراحی شده که دانشجویان میتوانند برای همکاری و مشارکت در طرح سجا ثبت نام کرده و به نزدیکترین واحد آموزش فنی و حرفهای مراجعه کنند این طرح از ۲۵ تیر شروع و تا ۲۵ شهریور ادامه دارد و نزدیک به ۴۰۰۰ نفر در این طرح مشغول به کار هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برآورد ما این است که چهار و نیم میلیارد تومان از محل تولیدات دانشجویی صرفه جویی داریم در حالی که اگر این فعالیتها در بازار آزاد انجام میشد ۹ میلیارد تومان هزینه داشت.