ناصر بهروز، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه های استان کرمان در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، در رابطه با اردوهای جهادی گفت: به لطف خداوند اردوهای جهادی در این سالها از رشد کیفی و کمی خوبی برخوردار بوده اند؛ اما هنوز تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله بسیار داریم تا این اردوها پخته تر و تخصصی تر شوند.
وی افزود: گروه های جهادی باید خروجی اثر گذاری داشته باشند و اثرات و برکات کارشان به خوبی احساس شود و این اثرات برای مردم ملموس باشد؛ کما اینکه هدف ما همین است اما هنوز نیاز به ترقی بیشتری داریم.
وی با اشاره به سابقه برگزاری اردوهای جهادی توضیح داد: ۱۶ سال است که اردوهای جهادی برگزار می شوند و در این مسیر گروه های جهادی به ثبات قابل قبولی رسیده اند و خرسندیم که فرهنگ جهادی در دانشگاهها ایجاد شده و به جرات می توان گفت امروز در همه دانشگاههای استان کرمان گروه جهادی داریم که به سمت تخحصصی شدن می روند.
بهروز با تاکید بر رویکرد فرهنگی-اجتماعی گروه های جهادی در سال جاری گفت: امسال خدمات اجتماعی و فرهنگی و رفع آسیب های اجتماعی در اولویت کاری ما قرار دارد؛ همچنین خدمات شهری و رسیدگی به مناطق حاشیه نشین در دستورکار قرار دارد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه های استان کرمان خاطرنشان کرد: در حال حاضر قریب به چهل گروه جهادی در مناطق محروم استان حضور دارند و در تلاشیم که این تعداد را تا پایان تابستان به ۸۰ گروه برسانیم که حدود 4000 دانشجو در این دوره ها به مناطق محروم استان اعزام می شوند.
وی در خصوص خدمات ارائه شده در مناطق محروم تشریح کرد: گروه های پزشکی، دندان پزشکی، مامایی و پرستاری از دانشگاههای علوم پزشکی استان در بحث درمان، پیشگیری و غربالگری در حال انجام ماموریت خود در مناطق محروم هستند.
ناصر بهروز افزود: در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و آموزشی برنامه های خاصی داریم به عنوان مثال در بحث آموزشی کشف استعدادهای دانش آموزان مناطق محروم در دستور کار جدی ماست تا کنون حدود ۸۰ استعداد برتر کشف شده و این رویه ادامه خواهد داشت تا این استعدادها پرورش یابند و در مناطق محروم به فراموشی سپرده نشوند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاههای استان کرمان با اشاره به دیگر فعالیتهای گروههای جهادی خاطرنشان کرد: بحث توانمند سازی در حوزه زنان و خانواده در حال انجام می باشد و برنامه ریزی شده در این حیطه بتوانیم در حوزه اقتصاد مقاومتی و مشاغل خانگی گامهای موثری برداریم.
وی در ادامه گفت: پروژه های عمرانی همواره از فعالیتهای ثابت گروههای جهادی بوده که شامل طرح های آبرسانی، ساخت و ترمیم مساجد، حسینیه ها، مدارس و سرویس بهداشتی است که با همکاری بنیاد برکت صورت می پذیرد.
بهروز تصریح کرد: با توجه به اینکه در دهه کرامت قرار داریم بنا شده با همکاری آستان قدس رضوی در مناطق محروم رودبار جنوب اردوهای جهادی برپا شود تا طعم شیرین دهه کرامت به مردم مناطق محروم چشانده شود.
بهروز در خصوص همکاری مسئولان با گروه های جهادی گفت: جایی گله مندی از برخی مسئولان در حوزه رسیدگی به محرومان و مستضعفان وجود دارد و به نظر می رسد آن نگاه انقلابی و جهادی که مسئولان باید داشته باشند را ندارند.
وی افزود: در این میان شاهد همکاری خوی هم از سوی برخی دانشگاه ها از جمله علوم پزشکی کرمان، علوم پزشکی رفسنجان و دانشگاه آزاد بودیم که فهم خوبی از اردوهای جهادی دارند؛ اما بعضی جاها مسئولان محلی همکاری خوبی با گروه های جهادی ندارند.
مسئول ناحیه بسیج دانشجویی کرمان با اشاره به مشکلات عدیده مردم در حورزه اشتغال و معیشت تصریح کرد: روستاهایی در جنوب و شرق کرمان وجود دارند که به دلیل نبود برق شب ها مجبورند در بیرون از خانه، شب را سپری کنند؛ به طور مثال چند روز پیش شاهد بودیم که دختر 10 ساله ای به خاطر یک عقرب زدگی در منطقه رودبار جنوب بخش جازموریان که برق خانه ها رفته بود، فوت کرد.
بهروز گفت: مردم این منطقه به دلیل مشکلات زیاد این توانایی را ندارند که امتیاز بدهند و برق بخرند، به همین خاطر مجبورند شب را بیرون سپری کنند.
وی اداکه داد: گاهی اوقات قانون و مقررات و بخشنامه نمی تواند مشکل مردم را حل کند؛ بلکه این مسئله یک تفکر انقلابی می خواهد که بعضی ها نمی فهمند.!
این مسئول گفت: ما گروه های تخصصی خوبی به نقاط محروم اعزام می کنیم باید این مشکلات را با چشم دید و حل کرد؛ بالای 90 درصد مردم این روستاها دچار سوء تغذیه هستند، بیکاری به وفور ولی استعداد و ظرفیت هم وجود دارد؛ باید این ظرفیت ها را ایجاد کرد تا مردم توانمند نشوند، فقر هم همیشه وجود دارد.