رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: در حال حاضر ۵۰۰ هزار فارغ التحصیل به صندوق رفاه بدهکارند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یزدان مهر، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در نشست خبری که امروز برگزار شد، گفت: صندوق رفاه از سال ۵۳ با ماموریت حمایت از دانشجویان کم بضاعت تاسیس شد و آسیب شناسی که ما در چهار سال اخیر از وضعیت صندوق داشتیم باعث شد سند راهبردی تدوین شود و در این سند ارائه تسهیلات هدفمند و مناسب برای ارتقای خدمات رسانی به دانشجویان مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: در بحث سرمایه گذاری و درآمدزایی در صندوق رفاه آموزش عالی را رکن اصلی قرار دادیم و تقویت اعتبارات، درآمدزایی و جذب حمایت نهادهای عمومی و خیرین در دستور کار قرار دارد.
یزدان مهر در خصوص درآمد اختصاصی صندوق رفاه گفت: درآمد اختصاصی صندوق رفاه با برنامه ریزیها و ظرفیت سازی هایی که صورت گرفت از ۱۸۰ میلیارد تومان به ۳۸۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسید و امسال بنا داریم به ۴۰۰ میلیارد تومان برسانیم. درآمد صندوق رفاه از سال ۸۸ تا ۹۱، ۲۹۱ میلیارد تومان بود که از سال ۹۲ تا ۹۶ به ۱۱۴۰ میلیارد تومان رسید که رشد خوبی داشت.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به رشد اعتبارات عمومی صندوق رفاه گفت: صندوق رفاه دانشجویان بیشترین رشد اعتبارات عمومی را داشت که هر سال ۲۰ درصد به اعتباراتش اضافه شد همچنین با هم افزایی سازمان برنامه و بودجه ۶۰ میلیارد تومان به صورت مشارکتی برای رفع منع خوابگاه سازی اختصاص داده شد که در برنامه ششم توسعه بتوانیم کمبود فضاهای خوابگاهی را جبران کنیم بر همین اساس ۲۰۰ خوابگاه به کمک دانشگاه، خیرین و بخش خصوصی در حال ساخت است که سود بانکی آن توسط صندوق رفاه پرداخت میشود و از محل اجاره بهایی که از دانشجویان اخذ میشود اقساط بانک پرداخت خواهد شد.
وی در خصوص وام ویژه دکتری گفت: وام ویژه دکتری در سال ۹۳ حدود ۵۰۰ هزار تومان و در مجموع سه میلیارد و ۸۰۰ تومان پرداخت کردیم، اما در سال ۹۴، ۲۰ میلیارد وام پرداخت شد و در سال ۹۵، ۶۰ میلیارد تومان وام دکتری دادیم و محدودیت آزمون جامع را برداشتیم و این وام به تمام دانشجویان دکتری روزانه غیربورسیه و جایابی نشده پرداخت شد.
وی ادامه داد: امسال نیز ۳۰ میلیارد تومان سازمان برنامه و بودجه متقبل شد که بانک توسعه و تعاون این مبلغ را به عنوان وام دکتری پرداخت کند ۱۵ هزار دانشجوی دکتری برای سه ماه اول سال جاری ثبت نام کردند که ۱۲ هزار نفر تاکنون وامها را دریافت کردند.
یزدان مهر همچنین از پرداخت وام دکتری در تابستان خبر داد و گفت: با موافقت رئیس هیئت امنای صندوق در ایام تابستان نیز به دانشجویان دکتری وام پرداخت میشود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در خصوص جذب حمایت نهادهای عمومی و خیرین توسط صندوق رفاه گفت: در سالهای ۹۴ و ۹۵ توانستیم ۲۳۲ میلیارد تومان از نهادهای مختلف مانند بنیاد ۱۵ خرداد، بنیاد مستضعفان، شهرداری تهران و سایر نهادها حمایتهای مادی جذب کنیم که ۲۸ خوابگاه دخترانه در مناطق محروم توسط بنیاد ۱۵ خرداد در حال ساخت است که ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی همچنین از پرداخت وام عتبات به ۳۰ هزار دانشجو در سال جاری خبر داد و گفت: دانشجویان متاهل یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و به دانشجویان مجرد نیز یک میلیون تومان پرداخت خواهیم کرد.
یزدان مهر یادآور شد: در برخی از وام هایی که پرداخت میکنیم تا ۳۰۰ درصد رشد داشتیم همچنین وام ضروری نیز از یک میلیون تومان به سه میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
وی در خصوص ودیعه مسکن دانشجویان گفت: وام مسکن دانشجویان نخبه در تهران ۲۵ میلیون تومان و در سایر شهرها ۲۰ میلیون تومان پرداخت میشود و به دانشجویان غیر نخبه با شرط معدل ۱۵ میلیون تومان برای دانشجویان تهران و در سایر شهرها ۱۲ میلیون تومان پرداخت میشود که در این وام نیز صد درصد افزایش را داشتیم.
یزدان مهر خاطرنشان کرد: ۵۰ هزار دانشجو با کمبود فضای خوابگاه مواجه هستند که با پرداخت ودیعه مسکن دانشگاهها به صورت موقت مشکلات را برطرف کردیم. به عنوان مثال با پرداخت دو میلیارد تومان به دانشگاه خوارزمی به عنوان ودیعه مسکن مشکل کمبود خوابگاه این دانشگاه فعلا برطرف شده است.
وی در خصوص رتبه بندی خوابگاههای دانشجویی نیز گفت: سال گذشته ۶۴ خوابگاه رتبه پنج را ارتقا دادیم که برای آنها بیست میلیارد تومان هزینه شد امسال نیز خوابگاههای رتبه سه و چهار در حال بازسازی هستند که ۲۳۰ خوابگاه رتبه چهار و ۲۳۰ خوابگاه رتبه سه تا آغاز سال تحصیلی بازسازی میشوند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم همچنین از رتبه بندی سلف سرویس دانشگاهها خبر داد و گفت: در ۱۲۵ دانشگاه دولتی در ۳۱ استان که ۱۸۷ آشپزخانه و ۳۵۰ سالن غذاخوری داشتند بازدید شده است که از نظر کیفیت رتبه بندی خواهند شد.
وی همچنین از ایجاد صندوقهای خیریه برای کمک به دانشجویان بی بضاعت در دانشگاه خبر داد و گفت: تاکنون در ۱۱۴ دانشگاه این صندوقها ایجاد شده است.
وی در خصوص میزان مطالبات صندوق رفاه گفت: در سال ۹۴، ۴۴۰ میلیارد تومان دانشجویان به صندوق بدهکار بودند که الان با وصول این مطالبات به ۱۶۰ میلیارد تومان کاهش یافته است، اما در حال حاضر ۵۰۰ هزار فارغ التحصیل بدهکار صندوق رفاه هستند به مناسبت ولادت امام رضا علیه السلام طرح بخشودگی جرایم را تا پایان مرداد داریم که دانشجویان میتوانند با مراجعه به صندوق رفاه از این بخشودگی جرایم استفاده کنند.
یزدان مهر یادآور شد: در بحث وام پژوهانه ما مشکلی نداریم بلکه باید معاونت علمی در این خصوص همکاری لازم را با صندوق رفاه داشته باشد.