عضو هیئت علمی روابط بینالملل دانشگاه تربیت مدرس گفت: زمانی میتوانیم به عقاید و خواستههای امام انقلاب نزدیک شویم که از مباحث جناحی خارج شده و در لباس خادم ملت انجام وظیفه کنیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، دکتر محمدحسین جمشیدی یکشنبه 29 مرداد در کارگاه آموزشی دهمین اردوی دانشجویی منطقهای «طریق جاوید» در همدان با موضوع نقش سیره امام خمینی(ره) در نظام تربیتی، با بیان اینکه انسان تنها موجود تربیتپذیر است، گفت: انسان با تربیتپذیری از پوسته خود بیرون آمده و استعداد و ویژگیهای ذاتیش را شناخته و زندگی خود را دگرگون میکند به طوریکه این عامل ویژگی متمایز انسان با حیوانات است. وی عنوان کرد: «اسوه و الگو» و «برنامه و راهکار» دو رکن اصلی تربیت در فرهنگ است که به صورت دقیق روی آن بحث و بررسی شده است.
وی ادامه داد: برنامه ما کتاب خدا است که امام خمینی(ره) به عنوان سفره آسمانی در زمین از آن یاد کردهاند به طوریکه هر کسی باید به اندازه توانش از این سفره بهره ببرد و برنامه مورد نیاز برای رشد و تربیت خویش را از قرآن دریافت کند.
جمشیدی با بیان اینکه انسان در عین تربیتپذیری موجودی مقلد به ویژه در سنین نوجوانی و جوانی است، اضافه کرد: هر یک از انسانها به طور فطری به دنبال یافتن الگو برای منش و ایجاد هویت و شخصیتسازی هستند و این موضوع فقط اختصاص به کشور ما نداشته و در هر جامعهای الگو و الگوپذیری وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه اگر به برنامه تربیتی خدا تحت عنوان قرآن کریم توجه کنیم الگوهای بزرگی به ما معرفی شده است، خاطرنشان کرد: در قرآن کریم خداوند ابراهیم را نیز الگو قرار داده که این موضوع توجه خداوند به پیروی از الگو را نشان میدهد.
این مدرس دانشگاه با تأکید بر اینکه پیامبران و امامان الگوهایی برای سعادت در زندگی ما هستند، یادآور شد: امام خمینی(ره) نیز در تربیت الگوی خوبی برای ما هستند.
وی با بیان اینکه بر اساس سیره امام راحل(ره) الگو و اسوه تربیتی باید دارای 5 ویژگی باشد، تبیین کرد: ایمان به خدا، حق و حقانیت در جهان هستی، عملگرایی، اخلاص عمل، گفتار و کردار نیک و تقوا و تهذیب نفس مواردی هستند که از دیدگاه امام انقلاب مورد تأکید قرار گرفته است.
این مدرس دانشگاه عنوان کرد: امام راحل(ره) از لحاظ شجاعت، سادهزیستی، پرهیز از دنیا، اعتقاد و ایستادگی در راه خود، ثابت قدم بودن و سخن گفتن با همه اقشار جامعه متناسب با خودشان میتوانند الگوی خوبی برای ما باشند.
وی خاطرنشان کرد: میل به دنیا، سلطهجویی، توجه به مقام و ثروت، قدرتطلبی و تمایل به برخورداری از یک زندگی بسیار آرام مواردی هستند که برخی از افرادی که مسئولیت کلیدی جامعه را در دست دارند، به آن توجه کرده و باعث شده راه و رسم و وظیفه اصلی را فراموش کنند.
جمشیدی با بیان اینکه علاقه به دنیا و ثروت به قدری در بعضی مسئولان رخنه کرده که باعث شده دیدگاه امام خمینی(ره) تا حدودی فراموش شود، یادآور شد: مردم ایران اسلامی پایبند به دیدگاههای امام راحل هستند اما عدهای به علت جهل و ناآگاهی که مشکلات اقتصادی نیز روی آن انباشته شده، موجب جدا شدن افراد از انقلاب شده است.
وی به جناحهای سیاسی اشاره کرد و گفت: همین جناحها نشان از این سخن است چرا که امام راحل با همه اقشار و گروهها همراه بوده و انقلاب مردمی بود اما امروزه کسب قدرت باعث رقابت شده و دنبال آن جناحهای مختلفی ظهور کرده است.
جمشیدی ادامه داد: زمانی میتوانیم به عقاید و خواستههای امام انقلاب نزدیک شویم که از مباحث جناحی خارج شده و در لباس خادم ملت انجام وظیفه کنیم.
وی اظهار کرد: امروزه میل به دنیا، مسائل اقتصادی و معیشتی، توقعات ایجاد شده در فضای مجازی و ... باعث شده جوانان ما مانند قبل احساس مسئولیت به سخنان امام راحل را نداشته باشند.
جمشیدی در پایان با اشاره به اینکه در زمان انقلاب مردم از دنیا روی برگردانده و به سمت خدا گرایش یافته بودند، یادآور شد: متأسفانه امروزه این مورد برعکس شده به همین علت است که عمل به سخنان قرآن و مقام معظم رهبری کمی کمرنگ شده است.