کد خبر:۶۲۸۳۷۵
همه با هم بسیج سازندگی - بخش اول
دخترانی که زیر آفتاب سوزان «مردانه» خدمت میکنند/ حلقه مفقودهای به نام «عدالت اجتماعی»
امسال همچون سالهای گذشته همه شاهد بودند که جهادگران و دانشجویان بسیجی دانشگاههای سراسر کشور در راستای خدماترسانی به مناطق محروم در عرصههای مختلف علمی، فرهنگی، عمرانی، آموزشی و ... به فعالیت پرداختند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، «اردوهای جهادی را توسعه بدهید، تداوم بدهید. من خوشحال شدم که این جوان آمد اینجا و از اردوی جهادی صحبت کرد و شرح داد. بله، همین حرفهایی که ایشان گفت، همه مورد تأیید من است؛ این اردوهای جهادی، هم تمرین است، هم خدمت است، هم خودسازی است، هم آشنایی با فضای جامعه است؛ خیلی چیز با ارزشی است. روزبهروز اینها را بتوانید توسعه بدهید؛ جهاد هم هست، واقعاً جهاد است؛ کار است، جهاد است، تلاش است، خدمت به محرومین است.».
این جملات بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب در ۲۶ رمضان سال ۹۵ در دیدار با دانشجویان بود.
تاکید رهبر معظم انقلاب نسبت به توسعه و تداوم اردوهای جهادی در حالی است که این این اردوها، مجموعهای از فعالیتهای خود جوش است که توسط دانشجویان، طلاب حوزههای علمیه، دانش آموزان، دانشجویان و سایر جوانان داوطلب در مناطق محروم کشور برگزار میشود که هر کدام بنابر ظرفیتها و تواناییهای موجود، انواع خدمات از جمله انجام پروژههای عمرانی مورد نیاز منطقه، خدمات کشاورزی، پزشکی-درمانی، آموزشی- تحصیلی و ... را در کنار فعالیتهای فرهنگی ارائه میدهند.
امسال هم همچون سالهای گذشته شاهد بودیم که جهادگران و دانشجویان بسیجی دانشگاههای سراسر کشور در راستای خدمات رسانی به مناطق محروم در عرصههای مختلف علمی، فرهنگی، عمرانی، آموزشی و ... به فعالیت پرداختند که بخشی از آن به صورت مختصر در گزارش زیر به آن پرداخته شده است:
اعزام ۳۸۰۰ نفر روز دانشجویان به مناطق محروم دامغان/ خدماترسانی برخی گروههای جهادی به مدت سه سال
مصطفی شیرپوری، مسئول دفتر بسیج دانشجویی شهرستان دامغان گفت: تاکید رهبر معظم انقلاب بر اردوهای جهادی در حالی است که این اردوها مجموعهای از فعالیتهای خودجوش و سازمان یافتهای است که توسط دانشجویان، طلاب و سایر جوانان داوطلب در مناطق محروم و کم برخوردار را با توجه به تخصص و تواناییهای آنان در قالب فعالیتهای عمرانی، خدمات پزشکی، درمانی، خدمات بهداشتی، کشاورزی و دامپروری، آموزشی و تحصیلی را در کنار فعالیتهای فرهنگی ارائه میدهند.
وی افزود: هدف کلی و یا بخش اعظم از برپایی اردوهای جهادی دانشجویی بر پایه سازندگی نهادینه شده است که این سازندگی از خودسازی درونی و فردی آغاز و به سازندگی همه جانبه در مناطق محروم منتج میشود.

مسئول دفتر بسیج دانشجویی شهرستان دامغان در ادامه گفت: بسیج دانشجویی دانشگاههای شهرستان دامغان از دانشجویان داوطلب برادر و خواهر از اغلب رشتهها و سطوح و مقاطع تحصیلی اقدام به پذیرش و سازماندهی آنان در قالب ۱۵ گروه جهادی برادر و خواهر به تعداد ۳۸۰۰ نفر روز کرده که طی شناسایی مناطق محروم و کم برخوردار شهرستان دامغان توسط مسئولین گروههای جهادی با توجه به ظرفیت و تخصص گروه به مناطق هدف اعزام شدند.
این گروهها از تاریخ ۲۰ تیرماه اقدام به آغاز فعالیت کرده که تا پایان شهریور ماه سال جاری ادامه مییابد.
گروههای جهادی خراسان شمالی جزو پیشتازان کشور در عرصه کار و تلاش محسوب میشوند چرا که تنها چند ساعت پس از وقوع زلزله در این استان، در روستاهای حادثه دیده حاضر شده و چند روز پس از زلزله اقدامات جهادی خود را آغاز کردند.
جهادگران دانشجو شب وقوع زلزله وارد روستای شعبان شدند و با وضعیتی روبرو شدند که حتی در کوچههای روستا به علت حجم آوار نمیشد راه رفت.
ریحانی ادامه داد: در مرحله بعد گروه جهادی ما ۱۰ روز در این روستا حضور پیدا کرد که در طول تنها ده روز ۱۲ چشمه سرویس بهداشتی و حمام ساخت و اکنون پس از سه ماه از وقوع زلزله مردم روستا میگویند که از بین همه کسانی که وعده دادند تنها شما کار کردید.
وی افزود: دولت در این روستا هیچ کاری نکرد در حالی که مردم روستا در حداقل امکانات هستند و حتی آب شرب آنها روزانه تنها نیم ساعت وصل میشود، این در حالی است که معاون استاندار بعد از گذشت ۶۰ روز، طی حضور کوتاه خود در مناطق زلزله زده تنها به یک روستا رفت و حتی زحمت سرکشی به دیگر روستاها را به خود نداد.
مهدی مرادی، مسئول اردوهای جهادی بسیج دانشجویی استان ایلام گفت: با توجه به منویات رهبری در راستای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی و توانمندسازی خانوارهای روستایی جهت امرار معاش و اشتغال زایی در این مناطق، ۲۸۰۰ دانشجوی جهادگر دانشگاههای استان ایلام در قالب ۲۱ گروه به مناطق محروم استان اعزام میشوند.
وی با اشاره به اینکه رویکرد اعزامهای اردوهای جهادی امسال بسیج دانشجویی استان ایلام بر مبنای فرهنگی آموزشی است، افزود: در راستای منویات رهبری بر عملی نمودن اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولیدات داخلی در نظر است کارگروهای جهادی دانشجویی فعالیتهای خود را بر فعالیتهای کارآفرینی و اشتغال، فرهنگی و آموزشی متمرکز کنند که در این راستا آموزشهای لازم در راستای کارآفرینی واشتغال زایی روستایی درحیطه باغداری، کشاورزی و روشهای بهبود کشت، مبارزه با آفات کشاورزی، صنایع دستی، مشاغل خانگی، به مردم مناطق محروم استان ارائه خواهد شد.

مردای در ادامه با تاکید بر اینکه ۶۰ درصد این اعزامها در تابستان سال جاری برگزار خواهد شد، اضافه کرد: در این راستا ۱۸۰۰ نفر در قالب اردوهای ۱۰ روزه، ۶۰۰ نفر در قالب اردوهای سه روزه، و ۵۰۰ نفر نیز در قالب اردوهای یک روزه اعزام به روستاهای محروم در دهستان چمزی شهرستان ملکشهای اعزام میشوند که مقرر گردیده گروههای جهادی دانشگاههای ایوان در روستاهای محروم ایوان و جهادگران آبدانان در روستاهای محروم این شهرستان خدمت رسانی کنند.
در مرداد ماه امسال دو گرئه جهادی از دانشگاههای امام صادق (ع) و امیرکبیر در برخی مناطق محروم خراسان شمالی حضور پیدا کردند.
روستاهای هدف این گروهها اگر چه همه از بین مناطق زلزله زده انتخاب نشده بود، اما حاکی از توجه ویژه این گروهها به مناطق مرزی و مردم روستاهای ساکن نوار مرزی بود.
مسئول گروه جهادی دانشگاه خواجه نصیر در این خصوص گفت: عمده فعالیت ما عمرانی و با تکیه بر محرومیت زدایی از مناطق زلزله زده خواهد بود و برنامههای فرهنگی را هم در نظر داریم.
در ایلام با توجه به محرومیتها متنوع مادی، محرومیت و فقر فرهنگی نیز در برخی روستاهای آن به چشم میخورد، محرومیت هایی از جنس عدم آگاهی از برخی خطرات تهاجم فرهنگی و نیز برخی محرومیتهای دیگر ناشی از عدم آموزش کافی به مردمان این مناطق.
فاطمه مهدوی خورانی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور ایوان گفت: به منظور عملیاتی نمودن اقتصاد مقاومتی و لبیک به فرامین رهبری ۸۰ نفر از دانشجویان خواهر جهادگر به مدت ده روز در قالب فعالیتهای آموزشی، فرهنگی و کارآفرینی به مردم محروم روستای ونیت ایوان خدمت رسانی میکنند.
حضور ۵۰ جهادگر در روستای محروم روستاهای زردلان و پیازآباد هلیلان
۵۰ بسیجی جهادگر از دانشگاه علوم پزشکی ایلام با حضور در مناطق روستایی و دو روستای محروم زردلان و پیازآباد هلیلان اقدام به درمان و معاینه رایگان مردم محروم منطقه کردند.
گروه جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، از ۱۳ مرداد مشغول خدمت رسانی در حیطههای پزشکی، دندان پزشکی، مامایی و بهداشت و ... به مردم بسیار محروم منطقه زردلان و روستای پیاز آباد بخش هلیلان هستند و با عشق و شور جوانی سعی در خدمت گذاری به مردم را دارند و علاوه بر خدمات ارزنده خود از مسئولین دعوت میکنند تا در میان مردم روستا حاضر شوند و از نزدیک کمبودهای این منطقه را رصد کرده و به دنبال رفع این مشکلات باشند.

عباسی رودی، مسئول گروه جهادی بسیج دانشجویی علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه دانشجویان جهادگر شهید رضایی نژاد با همکاری آستان قدس رضوی استان ده روزی به در منطقه پیاز آباد هلیلان مشغول خدمت رسانی به مردم هستند گفت:این منطقه از روستاهای بسیار محروم هلیلان است که از امکانات اولیه بهداشتی و درمانی برخوردار نیست و توجه ویژه مسئولین استانی را میطلبد.
از توزیع سبد کالا تا حضور مستمر ۱۵ ساله/ دانشآموزان، دانشجویان و فارغالتحصیلان در کنار هم برای محرومیتزدایی
در راستای طرح جواد الائمه (ع) گروه جهادی شهید گل آور دانشگاه پیام نور اسلام آبادغرب با همکاری بسیج سازندگی شهرستان اقدام به توزیع مقادیری سبد کالا در محله مستضعف نشین "شهرستانی" اسلام آباد غرب نمود.
بسیج سازندگی با حضور در مناطق محروم حاشیه شهر اسلام آباد غرب و شناسایی خانوادههای نیازمند و معرفی به گروههای جهادی جهت انجام فعالیتهای عمرانی و کمک مالی سعی در رفع محرومیت و فقر زدایی در این محلات را دارد.
برپایی اردوهای جهادی در مناطق محروم شهرستان پاوه
شاید هنوز بسیاری از مردم با کیفیت اردوهای جهادی که به سفارش مقام معظم رهبری تشکیل شده است آشنا نشده باشند و ندانند تلاش دستهجمعی عدهای داوطلب جوان، نوجوان و حتی مسن چه تاثیری بر شادابسازی و آبادانی کشور بهویژه در مناطق محروم میتواند داشته باشد.
اردوهای جهادی باهدف محرومیتزدایی، خدماترسانی، پزشکی، فرهنگی و عمرانی بههمت داوطلبان بسیجی از همه ردههای سنی که توانایی تلاش برای بهسازی و کمک به مردم در مناطق محروم داشته باشند آغاز بهکار کرده است.
اعزام ۴۰ روحانی برای تبلیغ در مناطق محروم استان
صادق نیا در ادامه افزود: جهت ارتقاء سطح فرهنگی مردم این بخش تعداد ۴۰ نفر از روحانیون حوزههای علمیه در ماههای محرم و رمضان جهت تبلیغ و ترویج مبانی دینی و اعتقادی به این منطقه اعزام میشوند.

به گفته مدیر قرارگاه جهادی استان تهران در بسیاری از مساجد این منطقه یک روحانی مستقر شده که به کارهای فرهنگی و اعتقادی میپردازد.
معمولا با شنیدن نام جهاد، گروهی از مردان به ذهن خطور میکند؛ اما نکته جالب توجه آن است که این دو گروه را جمعی از دختران جوان و دغدغهمند تشکیل میدهند تا نشان دهند خدمت به محرومان و نیازمندان، مرد و زن نمیشناسد.
اعضای این گروهها این روزها در مدرسهای در جنوب شهر سمنان مشغول فعالیت اند که در سایه بی توجهی برخی مسئولان حال و روز خوشی ندارد.

این جهادگران میتوانستند همانند بسیاری از هم سالان خود، اکنون سرگرم تفریح و خوش گذرانی باشند؛ اما گویا نگاه دردمندانه شان اجازه نمیدهد دست روی دست بگذارند؛ بنابراین استعداد و هنر دخترانه خود را در راه خدمت به نیازمندان و دانش آموزان جنوب شهر سمنان قرار دادند تا سهمشان از سفره انقلاب را اینگونه بردارند.
قهرمانی، مسئول گروه جهادی دانشگاه امام حسین (ع) گفت: اردوی جهادی دانشجویان دانشگاه امام حسین در روستاهای اسبو و ویشگون - منطقه بند پی شرقی - شهرستان بابل - استان مازندران در حال برگزاری است.
وی افزود: ۳۵ دانشجو در این اردو حضور دارند که تا ۲ شهریور ماه فعالیت این گروه ادامه دارد.
مسئول گروه جهادی دانشگاه امام حسین (ع) اضافه کرد:عرصه فعالیت اردوی جهادی امسال عمرانی (ساخت مدرسه)، فرهنگی و آموزشی (در دو بخش برادران و خواهران) پزشکی بهداشتی است.
20 خانه توسط جهادگران یاسوج ترمیم شد/ تشکیل گروه سرود و اجرای تئاتر در روستا
اردوی جهادی دانشگاه یاسوج با اعزام ۳۰ تن از خواهران وبرادران دانشجو به روستاهای استان، جهاد عمرانی و فرهنگی خود را از ۲۲ مرداد ماه کلید زده است. جهادگرانی که با اجرای کلاسهای اموزش احکام و قرآن و همچنین اجرای تئاتر و تشکیل گروههای سرود، شعر و کتابخوانی با جوانان روستا تعامل میکنند. خواهران خیاطی و گلیم بافی آموزش میدهند. هر هفته در یکی از روستاها هیئت برگزار میکنند و یک شب در میان پخش فیلمهای دفاع مقدس را انجام میدهند. درکنار این کارهای فرهنگی تکمیل بنای مسجد روستا نیز جهاد عمرانی این دانشجویان است.

دانشگاه فنی و حرفهای یاسوج نیز امسال در یک مدت ده روزه ۱۷ نفر از جهادگران خود را به بخش لوداب استان اعزام نمود. ترمیم ۲۰ خانهی اهالی روستا و آماده سازی ۶ سرویس بهداشتی برای مردم از جمله کارهای صورت گرفته توسط این عزیزان است. دانشجویان با انجام بازیهای بومی و آموزش قرآن جهاد فرهنگی نمودند. این گروه رهپویان خاکی نام دارد و بسیجیان خاکی در قالب آن به محرومین خدمت میکنند.
دهها کار عمرانی و فرهنگی در روستای اولادقباد/ تشکیل کارگروه ویژه کمک درسی برای نوجوانان روستایی
حمیدرضا حمیدی مسئول گروه جهادی منتظران ظهور گفت: گروه جهادی منتظران ظهور با حضور در منطقه محروم اولادقبا با تشکیل کارگروههای مختلف اقدام به کمک رسانی به مردم روستا نمود.
حمیدی ادامه داد: حضور این گروه در چهار روستای تکیه، نامجو، جعفر آباد و سرکوره به مدت ده روز بوده است و در طول این مدت گروه عمرانی توانست رنگ کاری مدرسه، ساخت حمام و سرویس بهداشتی، چند کار ساختمانی و کمک رسانی به کشاورزان این روستا را انجام بدهد، در مقابل نیز جهادگران خواهر این گروه با تشکیل کارگروه ویژه کمک درسی اقدام به برگزاری کلاسهای متعدد برای نوجوانان روستا نمود.
محمدرضا شفیعزاده، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اراک از برگزاری اردوی جهادی دانشگاه اراک از اول شهریورماه به مدت ۱۲ روز در منطقه خنداب استان مرکزی خبر داد.
شفیعزاده همچنین افزود ثبتنام از علاقهمندان به حضور در این دوره از اردوهای جهادی از تیرماه در حال انجام است که با توجه به استقبال دانشجویان خواهر و برادر تا پایان مردادماه ادامه خواهد داشت.

ساخت ۲۵ سرویس بهداشتی برای مددجویان بهریستی شهرستان رابر/ با مشکل کمبود بودجه مواجهیم
حضور جهادگران بسیجی و دانشجویان متدین در مناطق محروم و دورافتاده یکی از جلوههای زیبای ایثار و جهاد است؛ لمس کردن و از نزدیک با مشکلات مناطق محروم میتواند ضمن یک تحول روحی و تعالی کمال در فرد، یک روزنه امیدی باشد برای مردم آن مناطق که حضور افرادی که از امکانات رفاهی و آسایش خود گذشت کردند، باشد.
گروه جهادی ۴۰ نفره، بقیه الله اعظم و صاحب الزمان شهرستان رابر، ضمن ارائه خدمات عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، در حال حاضر با ساخت ۲۵ سرویس بهداشتی برای مددجویان بهریستی که از سرویس بهداشتی مناسب برخوردار نبودند، خدمت رسانی میکنند و بعد هم ساخت خانه عالم در روستای ده دیوان رابر خواهند داشت.
علیرضا پیرمراد، مسئول دفتر بسیج دانشجویی لارستان از اعزام ۶۰ دانشجوی جهادگر در قالب ۳ گروه اردوی جهادی به مناطق محروم روستای درز و سایبان این شهرستان خبر داد.
پیرمراد با اشاره به تأثیرات مادی و معنوی و همچنین برکات فردی و اجتماعی اردوهای جهادی بر روحیه افراد جامعه اظهار داشت: این اردوها میتواند راه مبارزه با نفس و تقویت روحیه نوعدوستی و کمک به محرومان را تقویت کند.
وی با اشاره به اعزام گروههای دانشجویی به اردوهای جهادی تابستانه، افزود: اردوی جهادی دانشجویی تابستان ۹۶ از ۹ تا ۱۷ شهریورماه با شعار «جهادی میسازیم تا ساخته شویم» در روستا درز و سایبان از توابع بخش مرکزی لارستان اجرا میشود.

برگزاری جشنواره غذاهای محلی به همت گروههای جهادی شهید علمدار و شهید تندگویان دانشگاه شاهرود
اولین جشنواره غذاهای محلی به همت گروههای جهادی شهید علمدار و شهید تندگویان بسیج دانشجویی دانشگاه شاهرود در شهرک شهید بهشتی برگزار شد.
در این جشنواره که با استقبال بسیار خوبی از سوی مردم شهرک مواجه شد، به برترین غذاها جوایزی اهدا شد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.