رشد بیش از ۵ برابری مقالات معتبر دانشگاه حکیم سبزواری
مدیر پژوهشی دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه تعداد کل مقالات دانشگاه از ۲۳۰ مقاله در سال ۲۰۱۲ به عدد ۵۰۵ مقاله در سال ۲۰۱۶ رسیده است، بیان کرد: همچنین بنا به آنچه که درباره رویکرد حوزه پژوهش در خصوص حرکت به سمت پژوهش های با کیفیت گفته شد، بر اساس آمار موسسه تامسون-رویترز (Thomson Reuters)که یکی از معتبرترین مراجع علمی جهان و تهیه کننده لیست (JCR) است، در سال ۲۰۱۲ مجموعا ۳۸ مقاله با آدرس دانشگاه حکیم سبزواری در پایگاه تامسونرویترز و جزء مقالات JCRبوده که این آمار در ۲۰۱۶ به ۲۲۰ مقاله رسیده است. بدین ترتیب به خوبی نشان داده می شود که این دانشگاه در طی یک بازه چهارساله افزایش بیش از پنج برابری را در کمیت مقالات معتبر داشته است.
وی افزود: از طرفی دیگر این آمار نشان می دهد در سال ۲۰۱۲ از مجموع مقالات ما تنها ۱۶ درصد در پایگاهتامسون رویترز نمایه شده بودند، در حالی که هم اکنون این عدد به حدود 44 درصد رسیده است که این خود نشان دهنده این است که ما در این پروسه زمانی هم در کیفیت و هم در کمیت مقالات رشد قابل توجهی داشته ایم.
امیری راد ادامه داد: آمار دیگری که به ما کمک می کند کیفیت فعالیت های پژوهشی خود را قضاوت کنیم، بحث تعداد مقالات چاپ شده در ژورنال های 10 درصد برتر جهان است که بر اساس آمارهای موجود در هشت ماهه نخست سال ۲۰۱۷، پژوهشگران دانشگاه ۱۱ مقاله در مجلات 10 درصد برتر دنیا منتشر کرده اند که این آمار رقم خوبی است و نشان می دهد همکاران ما به سمت کارهای پژوهشی با کیفیت بیشتر حرکت کرده اند.
وی افزود: از این ۱۱ مقاله ۹ عنوان به دانشکده فنی مهندسی (چهار مقاله گروه مکانیک و چهار مقاله گروه مواد و یک مقاله مشترک بین گروه های مکانیک و عمران)، یک مورد دانشکده علوم پایه(گروه شیمی) و یک مقاله به دانشکده جغرافیا ( گروه آب و هواشناسی) اختصاص دارد. البته همانطور که گفته شد این آمار به هشت ماهه نخست سال ۲۰۱۷تعلق دارد و تا پایان امسال، آمار رو به افزایش است.
ثبت، نام اعضای هیات علمی حکیم سبزواری در کنار 122 پژوهشگر از 61 کشور دنیا
مدیر پژوهشی دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه براساس اطلاعات موسسه تامسون – رویترز در سال ۲۰۱۲ اسامی محققین ما در مقالات مشترک در کنار ۲۱ تن از پژوهشگران سایر کشورها (۱۰ کشور ) در مقالات علمی-پژوهشی آمده است ادامه داد: در سال ۲۰۱۶ نام اعضای هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری در کنار ۱۲۲ پژوهشگر از ۶۱ کشور جهان در مقالات علمی ثبت گردیده است که بیانگر افزایش بیش از شش برابری در حوزه مذکور می باشد.
امیری راد افزود: گام بعدی که همزمان با گام اول پیگیری شد، ترغیب اساتید و اعضای هیات علمی جهت شرکت و حضور در فعالیت های علمی و پژوهشی بین المللی از جمله استفاده از فرصت های مطالعاتی و تحقیقاتی کوتاه مدت و بلند مدت بوده است که با حمایت های خوبی که از سوی رئیس دانشگاه و دیگر حوزه های همکار از جمله حوزه معاونت اداری و مالی و معاونت آموزشی صورت گرفت در این راستا توانستیم حرکت های چشمگیری داشته باشیم و به تبع آن توانستیم ارتباطات بین المللی را افزایش دهیم که این امر تاثیر بسیار زیادی بر افزایش کیفیت خروجی های پژوهشی ما داشته است.
مدیر پژوهشی دانشگاه حکیم سبزواری، در ادامه به اعزام ۲۹ عضو هیات علمی دانشگاه به فرصت های مطالعاتی و تحقیقاتی کوتاه مدت و کنفرانس های بین المللی از ابتدای سال ۹۶ تا به امروز اشاره کرد و افزود: همچنین پنج نفر از اساتید دانشگاه به فرصت مطالعاتی صنعتی و ۱۶ نفر به فرصت های مطالعاتی داخلی به سایر دانشگاه ها در طی این مدت اعزام شدند.
درگیر کردن اساتید و اعضای هیات علمی به فعالیتهای پژوهشی، سیاست حوزه پژوهشی حکیم سبزواری
وی سیاست حوزه پژوهشی را درگیر کردن عموم اساتید و اعضای هیات علمی در فعالیت های پژوهشی عنوان کرد و یادآور شد: با توجه به آمار ۵۰ نفر استادی که در شش ماهه نخست امسال از فرصت های مطالعاتی و تحقیقاتی خارج و داخل کشور استفاده کرده اند درصد قابل توجهی از همکاران ما درگیر بحث فرصت های مطالعاتی در داخل و خارج و شرکت در کنفرانس های بین المللی شده اند.
امیری رادبا تاکید بر اینکه در کنار این بخش ها، بحث نیازهای روز صنعت و جامعه مورد دیگری بود که در دستورکار حوزه پژوهش قرار گرفت، بیان کرد: در این زمینه نیز فرصت های مطالعاتی صنعتی داخل را در نظر گرفتیم.
مدیر پژوهشی دانشگاه حکیم سبزواری تسهیل فرآیندهای موثر در قراردادهای ارتباط با صنعت، روشنو شفاف سازی روال های اداری و به حداقل رساندن بالا سری ها و برگزای جلسات توجیهی با اعضای هیات علمی و بازدیدهای متعدد از مجموعه های صنعتی و نهادهای مختلف اجرایی را از جمله فعالیت های معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه درحوزه ارتباط با صنعت برشمرد.
امیری راد با یادآوری این موضوع که یکی از شاخص هایی که نشان می دهد یک مرکز علمی به چه میزان در گسترش سطح علم در جهان موثر بوده است شاخص اچ ایندکس( h-index ) است، تاکید کرد: به واقع می توان این شاخص را حاصل همه آمارهایی که گفته شد دانست و بر این اساس و بر مبنای اطلاعات موسسه تامسون-رویترز اچ ایندکس (شاخصی عددی است که تأثیرگذاری علمی دانشمندان و مراکز علمی را به صورت کمی نمایش دهد) دانشگاه حکیم سبزواری در سال ۲۰۱۲ عدد ۱۵ بوده است که در پایان سال ۲۰۱۶ این شاخص به عدد ۲۹ رسیده که این خود افزایش بیش از دو برابریرا در این شاخص نشان می دهد.
وی ادامه داد: رشد آمار اچ ایندکس دانشگاه مبین این استکه در طی این چهارسال کارها و فعالیت های پژوهشی ما تاثیرگذاری بیشتری در علم جهان داشته و محققان بیشتری در اقصی نقاط دنیا از نتایج و یافته های محققین دانشگاه حکیم سبزواری استفاده کرده اند.
شفاف سازی و دقیق کردن آمارهای پژوهشی
مدیر پژوهشی دانشگاه حکیم سبزواری شفاف سازی و دقیق کردن آمارهای پژوهشی را از دیگر فعالیت های معاونت پژوهشی در سال های اخیر نام برد و گفت: باید بگوییم در اختیار داشتن آمار و اطلاعات دقیق و آنلاین از وضعیت پژوهشی دانشگاه مبحثی بسیار مهم است، به واقع هنگامی که ما به صورت آنلاین بتوانیم وضعیت پژوهشی و چاپ مقالات چاپ شده اعضای هیات علمی در دانشکده ها و گروه های مختلف دانشگاه را در سال های مختلف رصد کنیم، بر اساس این آمارها خواهیم توانست روندهای آیندهرا برنامه ریزی کرده و جهت حرکت پژوهشی خود را مشخص کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به این مهم یکی از کارهایی که با هماهنگی حوزه فناوری دانشگاه انجام شد، ایجاد و نصب نرم افزارهایی در سایت معاونت پژوهشی برای رصد وضعیت پژوهشی اساتید گروه های مختلف بود و بدین ترتیب هر لحظه و به صورت آنلاین می توانیم در هر سال تعداد مقالات نمایه شده را از دریچه آمار مقایسه کنیم.
خرید تجهیزات آزمایشگاهی در سال 95 با اعتباری بالغ بر بیش از یک میلیارد تومان
امیری راد با اشاره به اینکه در بخش آزمایشگاه مرکزی، میزان خریدهای آزمایشگاهی ما در سال ۱۳۹۱ زیر ۲۰۰ میلیون تومان بوده خاطرنشان کرد: در سال ۹۲ این رقم به ۴۰۰ میلیون رسید و در پایان سال ۹۵ میزان خرید تجهیزات آزمایشگاهی به رقم یک میلیارد و صد میلیون تومان افزایش یافت.
اعزام۵۰ عضو هیات علمی حکیم سبزواری به خارج و داخل کشور
مدیر پژوهشی دانشگاه حکیم سبزواری از اعزام بیش از ۵۰ عضو هیات علمی این دانشگاه به فرصت های مطالعاتی و تحقیقاتی داخل و خارج از کشور خبر داد.
امیری راد با اشاره به اینکه سیاست حوزه پژوهشی دانشگاه حکیم سبزواری درگیر کردن عموم اساتید و اعضای هیات علمی در فعالیت های پژوهشی با کیفیت است، گفت: با توجه به آمار ۵۰ نفری اساتید دانشگاه که در شش ماهه نخست امسال از فرصت های مطالعاتی و تحقیقاتی خارج و داخل کشور استفاده کرده اند درصد قابل توجهی از همکاران ما درگیر بحث فرصت های مطالعاتی در داخل و خارج از کشور و شرکت در کنفرانسهای بین المللی شده اند.
وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه با حمایت هایی که از سوی مسئولین دانشگاه در این راستا صورت گرفت توانستیم حرکت های چشمگیری داشته باشیم و به تبع آن توانستیم ارتباطات بین المللی را افزایش دهیم که این امر تاثیر بسیار زیادی بر افزایش کیفیت خروجی های پژوهشی ما داشته است.