کد خبر:۶۳۰۳۲۸

دانشگاه شریف برای مقابله با زلزله آستین بالا زد/ فناوری میراگر انرژی، راه حل ایرانی برای زلزله احتمالی در تهران

استاد پردیس بین‌الملل دانشگاه صنعتی شریف از طراحی بلندترین سازه فولادی کشور با استفاده از فناوری میراگرهای انرژی خبر داد.
پیمان رحمت آبادی استاد پردیس بین‌الملل دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از طراحی بلند‌ترین سازه فولادی کشور با استفاده از فناوری مدرن مقاوم در برابر زلزله خبر داد و گفت: طراحی این سازه در اولین سمینار ملی سازه و مدیریت ساخت که شهریور ماه سال گذشته در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد جزو مقالات و طرح‌های برتر قرار گرفت. طرح مورد نظر مربوط به سازه برج ۴۲ طبقه مسکونی مرجان می‌باشد.

وی افزود: این طراحی در ایران منحصر به فرد است و هم اکنون در منطقه ۲۲ تهران در دست اجرا می‌باشد. تجهیزات میراگر انرژی بکار رفته در این سازه از نوع میراگر اصطکاکی با مکانیزم چرخشی و محصول شرکت دانمارکی Damptech است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: استفاده از فناوری میراگرهای انرژی نسبت به سایر مصالح، هزینه نسبتاً زیادی را به پروژه‌ها تحمیل می‌کند، اما در مقابل سطح عملکرد سازه در زلزله را ارتقاء میبخشد. به دلیل این افزایش هزینه در حال حاضر تمایل چندانی به استفاده از این فناوری وجود ندارد.

رحمت آبادی در ادامه بیان داشت: در طرح برج مسکونی مرجان، علیرغم استفاده از فناوری مدرن میراگر، اسکلت سازه در مقایسه با سیستم متعارف ساخت اسکلت فولادی نه تن‌ها افزایش هزینه‌ای در بر نداشته بلکه باعث کاهش هزینه‌ها تا حدود ۱۶ درصد شده است و از این حیث این طرح در کشور بی نظیر است.

این طراحی توسط دکتر محمد تقی کاظمی از اعضای هیئت علمی دانشکده عمران دانشگاه شریف مورد پایش قرار گرفته و مصوب شده است.

استاد پردیس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه تصریح کرد: در منطقه‌ای که ساختمان مورد نظر در آن واقع است بر اساس اساندارد ملی ۲۸۰۰ ایران، شتاب مبنای طراحی ۰. ۳۵ شتاب جاذبه الزام شده است در حالیکه طراحی این سازه بر اساس شتاب مبنای ۰. ۳۸ شتاب جاذبه صورت گرفته است و این یعنی حدود ۹ درصد شتاب بیشتر.

وی در پایان خاطر نشان کرد: تمام استان تهران و البرز مناطق لرزه خیز محسوب و جزو مناطق پرخطر هستند و استفاده از این روش طراحی کمک شایانی در جهت دستیابی به سازه‌های با مقاومت بالا در برابر زلزله توام با صرفه اقتصادی نسبت به روش‌های متداول ساخت و ساز خصوصاً در ساختمانهای بلند مرتبه محسوب می‌شود
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار