دبیر شورای نگهبان یان اینکه اسلام دین سیاسی است و برای ساختار حکومت طرح دارد افزود: حکومت اسلامی و نظام سیاسی دینی ابزاری برای رسیدن به جامعه دینی است با این وجود ما باید بتوانیم نظام سیاسی را شکل دهیم که جامعه را به سمت جامعه دینی هدایت کند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان امروز در سومین دوره طرح تربیتی معرفتی کاظم (کادرسازی انقلاب و ظهور موعود) که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در اردوگاه امام سجاد تهران در حال برگزاری است گفت: حج یک حرکت عبادی، سیاسی و اجتماعی است و امام حسین و یارانش نیز برای اثبات این موضوع به شهادت رسیدند. با این وجود گاهی مکاتب غربی و گاهی اوقات برخیها در داخل این گونه بیان میکنند که دین اسلام یک مکتب فردی است و ارتباطی با سیاست و اجتماع ندارد واقعیت این است که امام حسین (ع) با قیام خود خواستند این فهم غلط از دین اسلام را اصلاح کنند.
وی با بیان اینکه اسلام دین سیاسی است و برای ساختار حکومت طرح دارد افزود: حکومت اسلامی و نظام سیاسی دینی ابزاری برای رسیدن به جامعه دینی است با این وجود ما باید بتوانیم نظام سیاسی را شکل دهیم که جامعه را به سمت جامعه دینی هدایت کند.
کدخدایی با اشاره به اینکه انزار، تبشیر و راهنمایی از ابزار حکومت اسلامی برای هدایت جامعه است افزود: از نظراسلام این گونه نیست که هر کسی بتواند بر جامعه اسلامی حکومت کند در واقع از نظر اسلام حکومت ابزاری برای هدایت، انزار، تبشیر و راهنمایی مردم است بنابراین باید برای حفظ حکومت اسلامی کوشا بوده و تا سر حد جان برای حفظ آن بکوشیم. در هر حال حکومت اسلامی ابزاری برای تحقق آرمانهای انقلابی و دینی است.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان این که امام خمینی بعد از ۱۴۰۰ سال توانستند حکومت دینی را در کشورمان محقق کنند تصریح کرد: این حکومت با رهبری امام خمینی و ایثار مردم به پیروزی رسید البته حکومت هدف نیست بلکه وسیله و ابزار مهمی برای هدایت انسانها و پیاده کردن احکام اسلامی است. وی با اشاره به اینکه امام خمینی بارها گفته اند ما برای اجرای احکام اسلامی آمده ایم و اگر من این نیز این احکام را اجرا نکنم همین مردم با من برخورد میکنند افزود: در واقع امام با این ادبیات بر حفظ و شکل گیری حکومت اسلامی تاکید میکردند و میفرمودند: این حکومت و شجره طیبه حاصل خون شهدا بوده و حفظ آن از اوجب واجبات است.
کدخدایی گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی با هدایتهای امام خمینی تنظیم و تدوین شد و این کار بسیار مهمی بود البته باید گفت: درود خدا بر آنهایی که این قانون اساسی را تهیه و تصویب کردند که یکی از این افراد شهید بهشتی بوده است.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه براساس قانون اساسی همه پایه ها، شاخصها و اهداف نظام حاکم بر کشورمان دینی است و وظایف دولت و سایر نهادها در راستای تحقق آرمانهای دینی تدوین شده افزود: با این وجود این گونه نیست که ما مجالسی مانند انگلیس، فرانسه و امریکا داشته باشیم چرا که همه ساختارها در حکومت دینی ما یک وظیفه دارند و آن هم طی مسیر برای تحقق آرمانهای الهی است.
وی با بیان اینکه مسیر ما مسیر خدایی است و باید برای محقق کردن آرمانهای الهی کوشش کنیم اظهار کرد: در جمهوری اسلامی دولت و حکومت به تنهایی و بدون عمل کردن به احکام دین فایدهای ندارد و چنین حکومتی مانند حکومت هایی است که در دیگر کشورها وجود دارد و برای رفاه و آسایش مردم تلاش میکند در هر حال تفاوت جمهوری اسلامی با دیگر حکومتها این است که ما همواره معتقد به حضور خداوند در زندگی خود هستیم و معتقدیم که خدا ناظر بر اعمال و افعال ماست و از طرفی ما به دنیایی دیگر نیز اعتقاد داریم که با همین مبنا اصل چهارم قانون اساسی تاکید کرده که باید تمام قوانین مبتنی بر اصول اسلامی باشند.
کدخدایی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی از جهت شکل و ساختارها با دیگر کشورها شباهت دارد، اما وجه تمایز این حکومت در اهداف و غایات است اظهار کرد: به عنوان نمونه در جمهوری اسلامی ایران وظیفهای که برای شورای نگهبان تعریف شده این است که باید قوانین و مقررات را از حیث قوانین و احکام شرعی مورد بررسی قرار دهد.
سخنگوی شورای نگهبان با تاکید براینکه همه نهادها، ساختارها و قوایی که امروز بنا بر اقتضائات در جمهوری اسلامی شکل گرفته اند باید در مسیر الهی حرکت کنند اظهار داشت: وقتی میگویند بردن مردم به بهشت وظیفه ما نیست درست اشتباه همین جاست البته کسی هم نگفته که مردم را باید به زور به بهشت برد، اما واقعیت این است که وظیفه حکومت دینی هدایت، انزار، تبشیر و رهنمود دادن است وظیفه همه پیامبران هم این بوده است.
وی تصریح کرد: حکومت نمیتواند بگوید من جامعه را رها میکنم تا به هر جا خواست برود با این وجود حکومت اسلامی هم باید نقشه راه بدهد و هم نظارت و مراقبت کند تا کسی از مسیر الهی خارج نشود.
کدخدایی تصریح کرد: این که هر انسانی به هر شکلی که بخواهد زندگی کند، فکر کند و لذت ببرد درست انحراف همین جاست. نمیشود ما یک حکومت دینی تشکیل بدهیم و بعد مسیری مانند دیگر دولتها در کشورهای مختلف را برویم اگر این گونه باشد پس ما چه فرقی با دولتهای دیگر داریم.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه وقتی بحث اجرای احکام الهی را مطرح میکنیم عدهای در داخل و عدهای در خارج میگویند این احکام خلاف حقوق بشر است تصریح کرد: اگر قرار باشد که احکام اسلامی را اجرا نکنیم و ما نیز مانند دیگران باشیم خب این چه مسئولیتی است که بخواهیم به گردن خود بگیریم. وی با تاکید براینکه حکومت غنیمتی نیست که بخواهیم به هر شکلی وارد ن. شویم و بعد به نفع منافع شخصی و خانوادگی خود از آن استفاده کنیم تصریح کرد: یکی از نمایندگان ادوار که دو دور نماینده مجلس بوده و حالا از طرف شورای نگهبان رد صلاحیت شده برای پیگیری این موضوع نزد من آمده بود که از او پرسیدم که هدف شما از نماینده شدن چیست سوال این است آیا ما میخواهیم با ورود به مجلس غنیمت بیشتری ببریم و یا اینکه به نفع حکومت اسلامی که تامین کننده نفع همه مردم است موثر باشیم.
کدخدایی اظهار کرد: عدهای میگویند شورای نگهبان نشسته و براساس یک لیست حضور و غیاب و امر و نهی میکند در صورتی که اصل این گونه نیست در واقع وظیفه شورای نگهبان تصویب قوانین براساس احکام اسلامی و هم چنین فراهم کردن شرایط برای ورود شایستگان به نهادهایی مانند مجلس است تا کسانی به عرصه خدمت راه یابند که با آرمان ها، اهداف و قانون اساسی جمهوری اسلامی موافق باشند.
سخنگوی شورای نگهبان با تاکید براینکه شورای نگهبان باید نظارت کند تا نهادها و دستگاهها در چارچوب و خط مشی قانون اساسی و اجرای احکام اسلامی حرکت کنند اظهار کرد: برخیها میگویند که در کشورهای غربی نظام سیاسی براساس اراده و خواست مردم شکل میگیرد، اما وقتی که شورای نگهبان در مسئله انتخابات ورود پیدا میکند موضع گیری میکند در هر حال نباید وظیفه انزار، تبشیر، هدایت و نظارت شورای نگهبان را کنار بگذاریم. سوال این است که آیا همه مردم کاندیداها را میشناسند و میتوانند صلاحیت آنها را بررسی کنند در هر حال در کشورهایی مانند امریکا هم محال است کسی خارج از چارچوب احزاب دو گانه و برخی دیگر از احزاب بتواند در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند و البته سرمایه دارانی بوده اند که خارج از چارچوب احزاب تا مرحلهای از انتخابات این کشور پیش آمده اند، اما در نهایت کنار رفته اند.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران انتخابات را به عنوان یک روش برای انتخاب افراد شایسته قبول کرده است اظهار کرد: انتخابات پایه گزینش اجتماعی و سیاسی مسئولان است با این وجود این گونه نیست که ما با انتخابات بیاییم و حکومت اسلامی را از چارچوب اسلامی بودن آن خارج کنیم و به نام انتخابات احکام اسلامی را کنار بگذاریم.
کدخدایی اضافه کرد: برخیها میگویند که انتخابات در کشورمان نیز به مانند دیگر کشورها برگزار شود و این در حالی است که این کشورها براساس مبانی خود عمل میکنند. سوال این است که آیا در جوامع لیبرال دمکراسی آنها نیز خارج از چارچوبهای خود عمل میکنند؟ قاعدتا نه، اما برخی میخواهند نظام ما را به بهانه دینی بودن در زمان انتخابات به یک سه کنجی ببرند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: براینکه جمهوری اسلامی ایران با صدای رسا میگوید ما میخواهیم احکام اسلام را رعایت کنیم و کسی نمیتواند این را انکار کند چرا که نظر مردم بوده و در شعارهای قبل انقلاب و زمان تدوین قانون اساسی و هم چنین هدایتهای امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب این را میتوانیم مشاهده کنیم.
وی تصریح کرد: زمانی که مردم ما در روز قدس و راهپیمایی ۲۲ بهمن به صحنه میآیند مفهومش این است که میگویند ما نمیخواهیم نظامی مانند دیگر نظامها داشته باشیم. در هر حال برخی از کشورها نیزدارای حکومت جمهوری اسلامی هستند، اما تنها کشوری که ساز و کاری برای اسلامی کردن مقررات مطرح کرده جمهوری اسلامی ایران است.
کدخدایی با اشاره به اینکه امروز احکام اسلامی را به ابزاری برای متهم کردن جمهوری اسلامی ایران به نقص حقوق بشر تبدیل کرده اند افزود: در گزارش خانم جهانگیر گزارشگر ویژه حقوق بشر شاهدیم که در یک گزارش ۱۲۰ صفحهای جمهوری اسلامی ایران به خاطر اجرای قوانین اسلامی به نقض حقوق بشر متهم شده در حالی که اجرای این قوانین خلاف حقوق بشر نیست. واقعیت این است که اینها براساس باورها و یافتههای خود حقوق بشر را نوشته و آن را به دیگر کشورها تحمیل میکنند.
سخنگوی شورای نگهبان خاطر نشان کرد: در انتخابات اخیر کشور فرانسه میزان مشارکت مردم در مرحله اول ۴۲ درصد و در مرحله دوم ۳۴ درصد بوده و این مفهومش این است که یک اقلیت میخواهد بر اکثریت حکومت کند و با این حال هیچ کدام از سازمانهای بین المللی نسبت به این قضیه هم اعتراضی نکرده اند با این وجود سوال ما این است که چرا جمهوری اسلامی ایران که میزان مشارکت مردم در انتخاباتهای مختلف بین ۶۰ تا ۸۰ درصد بوده این گونه به نقض حقوق بشر متهم میشود.
وی با بیان اینکه ما منکر برخی مشکلات در کشورمان نیستیم اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب نیز فرموده اند که ما در مرحله دولت سازی هستیم و هنوز به مراحل دیگر نرسیده ایم، اما تا این مرحله که شجره طیبه انقلاب اسلامی تثبیت شده کار بزرگی صورت گرفته است.
کدخدایی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به دلیل اینکه یک نظام سیاسی ضد ظلم بوده به همین دلیل تمام ظالمان و مستکبران دنیا به خون این نظام تشنه هستند و هر روز ما را تهدید میکنند تصریح کرد: با این وجود ما نیز در حالی که هر روز با تهدیدهای مختلف دشمن روبه رو هستیم نباید سر خود را زیر برف کنیم در هر حال دشمن دست از دشمنی و تهدید نکشیده و دشمنیهای هر روز خود را دارد. از این رو باید فکر کنیم که چه طور این تهدیدها را خنثی کنیم.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه مردم در انتخابات نقش اصلی را در بخشهای مختلف دارند و به همین دلیل سطح مشارکت آنها بالاست اظهار کرد: به دلیل اینکه اقبال مردم نسبت به جمهوری اسلامی ایران زیاد است به همین دلیل دشمن هر روز یک حجمه علیه سپاه، شورای نگهبان و قوه قضاییه ایجاد میکند تا به نظام ضربه وارد کند. وی تصریح کرد: ممکن است اشکالاتی به عملکرد شورای نگهبان وارد باشد، اما ما هیچ گاه از این منفعت عمومی عقب نشینی نخواهیم کرد چرا که شورای نگهبان یک سنگر مهم برای جلوگیری از ورود افراد ناسالم به عرصه سیاست گذاری در کشورمان است و از طرفی این شورا تضمین کننده انتخابات سالم است بنابراین نباید به دشمنیها توجه کرد.