آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۰۷۸۳
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:

فعالیت پنج مرکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل خراسان جنوبی

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: پنج مرکز مشاوره و ارائه مراقبت های پرستاری در منزل در مرکز استان و شهرستان طبس فعالیت دارند.
نشست خبری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند صبح امروز با موضوع مراکز مشاوره و ارائه مراقبت های پرستاری در منزل صبح امروز در محل دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزارشد.
محمد دهقانی فیروزآبادی،معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، در این نشست خبری از فعالیت پنج مرکز مشاوره و ارائه مراقبت های پرستاری در منزل در مرکز استان و شهرستان طبس خبر داد.
وی افزود: این مراکز با هدف ارائه خدمات به بیماران بعد از مرخص شدن از بیمارستان وگذراندن دوره نقاهت در منزل راه اندازی شده و به همشهریان در مرکز استان و سایر شهرستانها خدمات دهی می‌کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: در چرخه نظام سلامت مراکز زیادی هستند که خدمات درمانی و مشاوره به سالمندان و بیماران می‌دهند و این برنامه از تیرماه سال 95 توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شد و بعد از آن مراکز مشاوره و ارائه مراقبت های پرستاری آغاز به کار کرده اند.
دهقانی عنوان کرد: این مراکز در چهار چوب مشخصی و با داشتن نیروهای متخصص در زمینه ارائه خدمات با گرفتن مجوز از وزارت بهداشت کار خود را آغاز کرده و به بیماران و افرادی که به خدمات مشاوره ای و درمانی نیاز دارند خدمات داده و فعالیت می‌کنند.
وی خاطر نشان کرد: تعرفه های خدماتی که این مراکز به بیماران می‌دهند بر اساس نظر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مشخص شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اذعان کرد: افرادی که می‌خواهند این مراکز را راه اندازی و مجوز بگیرند باید حتما پرستار باشند و اگر مدرکشان کارشناسی است باید حد اقل پنج سال کار بالینی کرده باشند و اگر مدرک دانشگاهی آنها کارشناسی ارشد و یا دکتری است باید حداقل دوسال کار بالینی کرده باشند که بتوانند مجوز راه اندازی این مراکز را دریافت کنند.
دهقانی ادامه داد: افراد متقاضی برای گرفتن مجوز جهت راه اندازی مراکز مشاوره علاوه بر مدرک دانشگاهی باید گواهی صلاحیت حرفه ای  و پروانه سلامت روانی را داشته باشند و فقط صرف داشتن مدرک دانشگاهی قابل قبول نیست.
وی عنوان کرد: این مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری اهدافی دارند که شامل بهبود و ارتقاء بیمار و مددجو جهت سلامتی فرد، کاهش مدت زمان بستری شدن در بیمارستان، کاهش هزینه های اضافی، آرامش روانی برای خانواده ها و کاهش بار عفونت های بیمارستانی خواهد بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: این مراکز باید حتما با یک پزشک عمومی قرارداد داشته باشند و در صورت نیاز باید با پزشک متخصص برای همکاری هماهنگ شوند.
دهقانی اظهار کرد: تا کنون پنج مرکز مشاوره در قالب شرکت های خصوصی در استان فعالیت دارند که چهار مرکز در بیرجند و یک مرکز در شهرستان طبس فعال است.
وی عنوان کرد: به ازای هر 50 هزار نفر جمعیت، یک مرکز مشاوره و خدمات پرستاری راه اندازی می‌شود که در صورت نیاز برای مراکز زیر 50 هزار نفر جمعیت هم می‌توان مجوز راه اندازی دو مرکز را صادر کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: در سایر شهرستانهای خراسان جنوبی نیاز به راه اندازی این مراکز را داریم که از افراد حقیقی و حقوقی که می‌توانند این مراکز را راه اندازی کنند می‌خواهیم جهت ثبت نام به دانشگاه علوم پزشکی مراجعه و سیر مراحل قانونی و اداری را طی کنند.
دهقانی یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی هیچ تسهیلاتی به این مراکز نمی‌دهد و این افرار می‌توانند از طریق صنوق کار آفرینی تسهیلات دریافت کنند.
 
*اولین مرکز آمبولانس خصوصی در استان مجوز گرفت

غلامرضا ارجمندی، مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این مراسم اظهار کرد:مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری که از دانشگاه علوم پزشکی مجوز گرفته اند با تبلیغاتی که در سطح بیمارستانها و خیابانهای شهر کرده اند تا حدودی برای مردم شناخته شده اند و ما می‌خواهیم از طریق رسانه ها این مراکز بیشتر معرفی شده و مردم و بیماران از این مراکز استفاده کنند.

وی افزود: بیمارستانها موظف هستند که با این مراکز قرارداد ببندند و اسامی این مراکز که خصوصی هم هستند در سایت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند وجود داشته و مردم جهت تماس و خدمات گرفتن  از این مراکز می‌توانند به سایت دانشگاه مراجعه کنند.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: قرارداد بستن بیمه ها با این مراکز هم در دستور کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که جهت کمتر شدن هزینه های خدمات دهی این مراکز بخشی از خدمات را بیمه تقبل کند.

ارجمندی خاطر نشان کرد: در شهرستانهای فردوس و قاین که جمعیت زیادی دارد هنوز شرکتی و یا شخصی برای راه اندازی این مراکز اعلام آمادگی نکرده است که این دو شهرستان با توجه به جمعیت بالا به این مراکز نیاز دارند.

وی عنوان کرد: چنانچه افرادی بدون مجوز فعالیت داشته باشند تخلف بوده و با آنها برخورد می‌شود که تا کنون دو مورد تخلف مشاهده و تذکرات لازم داده شده است.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اذعان کرد: اگر شهروندان تخلفی مشاهده کردند می‌توانند به اداره پرستاری دانشگاه مراجعه کرده و شکایت خود را منتقل کنند.

ارجمندی با اشاره به اینکه پایگاه های 115 فعال در استان و مرکز استان برای بیماریهای مشخص و اورژانسی خدمات می‌دهند، گفت: اولین مرکز آمبولانس خصوصی در استان با دو دستگاه آمبولانس مجوزش را گرفته که برای جابجایی بیماران داخل شهر، استان و حتی خارج استان آماده است که 40 میلیون تومان برای تجهیز این آمبولانسها  هزینه شده است.

زهرا فرج الله زاده، مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، نیز در این جلسه ضمن معرفی بیشتر این مراکز اظهار کرد: بیماران به سه روش می‌توانند از خدمات این مراکز استفاده کنند.

وی افزود: یکی از این روشها معرفی از طریق بیمارستان بعد از ترخیص بیمار توسط سر پرستار بخش با توجه به خدمات مورد نیاز به یکی از مراکز است روش دوم از طریق مراجعه بیمار به مطب پزشک و در صورت تشخیص پزشک  جهت خدمات گرفتن بیمار از این مراکزکه معرفی می‌شوند  و روش سوم هم خود شخص بیمار و یا اطرافیانش احساس کنند که بیمارشان به خدمات پرستاری نیاز دارد که اعضای خانواده نتوانند انجام دهند و باید از خدمات این مراکز استفاده کنند که به هر مرکزی که تمایل داشته باشند تماس گرفته و تقاضای همکاری می‌کنند.

مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: سطح خدمات این مراکز از پیشگیری است تا آموزشهایی که باید از بیماریها پیشگیری شود و درمان، آموزش و مشاوره از مهمترین خدمات این مراکز است.

فرج الله زاده عنوان کرد: نظارت بر این مراکز بر عهده معاونت درمان و معاونت پرستاری بیمارستان است و عملکرد و ارزیابی این مراکز را هم دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بر عهده دارد.

وی خاطر نشان کرد: اگر شرکتی بخواهد مجوز راه اندازی این مراکز را بگیرد باید دو سوم اعضایش پرستار باشند و پرستار، بهیار، کمک پرستار و پزشک همکار عمومی به عنوان نیروهای این مراکز فعالیت می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار