رقیه جلالی بیان کرد: آخرین اختراع بنده راکتور خورشیدی است که گرمای خورشید را در ۸ ماه گرم سال ذخیره کرده و در ۴ ماه به محیط سرد متصل به دستگاه ارائه میدهد؛ با این کار در فصول سرد سال ۷۰ درصد در مصرف سوخت فسیلی صرفه جویی میشود.
رقیه جلالی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفتگو: بنده تحصیلات خود را در رشته حقوق در دانشگاه هامبورگ آلمان تا مقطع دکترا گذراندم. پس از اخذ مدرک دکترا امکان داشتم در کلاس های مختلفی برای اخذ مدرک در رشته های دیگر شرکت کنم. بنده نیز در کلاسهای مکانیک سیالات شرکت کردم و اموزش های لازم را دیدم. اکنون 15 سال است که در زمینه تاسیسات و مکانیک سیالات فعالیت جدی دارم و پروژه های مختلفی را در گشورهای آلمان ، ژاپن و دیگر کشورهای آسیایی و اروپایی انجام داده ام.
جلالی ادامه داد: اکنون پس از سالها به ایران بازگشتم و در کیش یک شرکت تاسیساتی راه اندازی نموده ایم. در ابتدا با دانشگاه های کشور همکاری هایی داشتم اما کار با انها مرا خسته میکرد و انرژی ام را میگرفت درنتیجه دیگر همکاری با دانشگاه را ادامه ندادم.
مخترع ایرانی راکتور خورشیدی بیان کرد: اکنون خوشبختانه 6 اختراع در ایران ثبت کرده ام. اختراع سیستم پکیج آبگرم یکپارچه خورشیدی , سیستم پکیج خورشیدی فولکمن برای گرمایش کف استخر و ساختمان ها , سیستم تامین آبگرم , راکتور خورشیدی , سیستم تولید بخار و برق خورشیدی , بخاری خورشیدی و سیستم تصفیه آب دریا را برای رفع نیاز های مختلف کشور انجام دادم. به طور مثال سیستم حمام خورشیدی را برای مناطق مزربانی میتوان استفاده کرد.
وی افزود : آخرین اختراع بنده راکتور خورشیدی است که با یک تشک سهمی سهموی اقدام به جذب نیروی خروشید میکند و گرمای خورشید را در 8 ماه گرم سال ذخیره کرده و در 4 ماه به محیط سرد متصل به دستگاه ارائه میدهد. این دستگاه که با مصرف 48 وات برق در شبانه روز کار میکند برای 40 سال دوام دارد و در مدل ساخته شده کنونی میتواند ابعاد 1000 متر مکعب را در زمستان به دمای آسایش برساند.
جلالی عنوان کرد: سیستم کاری این راکتور خورشیدی بدین صورت است که گرمای اشعه های خورشید توسط یک سیستم پارابولیک جذب شده و به یک سیال داده میشود. این سیال به بخار 300 درجه با فشاری بین 32 تا 50 بار تبدیل میشود. این بخار به راکتور انتقال مییابد که در آنجا گرما توسط راکتور برای ماههای سرد ذخیره میشود. سیستم داخلی جذب و نگهداری گرما در راکتور خود دربردارنده سه اختراع جدید است.
متخصص سیستم های سیالاتی اعلام کرد: میتوان این سیستم را برای فضاهای مختلفی استفاده کرد. به عنوان مثال میشود اینراکتور به یک گلخانه و یا یک آموزشگاه متصل شود. با این کار در فصول سرد سال 70 درصد در مصرف سوخت فسیلی صرفه جویی میشود. حتی در مصارف خانگی هم میتوانند این راکتور را اجاره کنند . این راکتور هفتاد تنی را میتوان با کمر شکن یازده محور به اقصی نقاط کشوذ ارسال کرد. این راکتور آسیبی به محیط زیست نمیرساند. همچنین بدلیل تنظیم کردن دما، اکسیژن و گرما در گلخانه ها در مصرف آب هم صرفه جویی خواهد شد.
وی در پایان گفت : متاسفانه مسئولین هیچ اقدامی در جهت کمک به ما انجام نمیدهندو اکنون برای این پروژه حدودا یک میلیارد توسط خودم هزینه کردم. اصلا میتوان گفت اختراع برای مسئولین اهمیتی ندارد. مکانهایی که در اختیار ما میگذارند هم اجاره و هم قبوض آب و برق و گاز آنها را خودمان پرداخت میکنیم. میتوان گفت که برای مسئولین اختراع هیچ اهمیتی ندارد.