رئیس کارگروه تجهیزات زیست فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی گفت: در تولید داخلی داروهای زیستی رشد خوبی داریم و همین باعث شده که در حدود ۶۰۰ میلون دلار صرفه جویی ارزی داشته باشیم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،وثوقی رئیس کارگروه تجهیزات زیست فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: در گزارشی که انکتاد از وضعیت زیست فناوری ایران تهیه کرده آمده است که ایران رتبه اول در تولید واکسن در غرب اسیا را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه همچنین ایران در میان ۵ کشور نخست در زمینه تولید محصولات زیست فناوری است، خاطر نشان کرد: اکنون ارزش محصولات زیست فناوری نیم میلیارد دلار تخمین زده شده است.
وثوقی با بیان اینکه همچنین ایران در زمینه تولید داروهای زیست فناوری رشد چشمگیری داشته است، عنوان کرد:در بخش داروهای زیست فناوری رشد خوبی داشتیم به طوریکه سالانه حدود ۶۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی داریم.
به گفته وی، در این مسیر با سرعت زیادی محققان کشور توانسته اند ۱۲ دارو را به تولید برسانند که این داروها اکنون در بازار هستند.
وی با تاکید بر اینکه اکنون ستاد زیست فناوری و وزارت بهداشت تمام داروهای وارداتی زیستی را تعیین تکلیف کرده اند افزود: تقریبا تولید همه داروهای زیستی وارداتی پروژه شده اند و با سرعت بالا در مسیر تولید و ورود به بازار هستند.
رئیس کارگروه تجهیزات زیست فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی افزود: تا کنون سالی یک یا دو داروی زیستی وارد بازار میشده، ولی اکنون به مرحلهای از پیشرفت رسیده ایم که شرکتهای دانش بنیان در اینده نزدیک ۴ تا ۵ دارو در سال تولید و روانه بازار کنند.
گفتنی است چهارمین جشنواره زیست فناوری از ۲۷ تا ۲۹ شهریور ماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود.