کد خبر:۶۳۳۸۹۳
در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو مطرح شد

کارشکنی مسئولان دانشگاهی و شهرستانی کاشمر در برگزاری اردوهای جهادی/ فقط حرف محرومیت‌زدایی می‌زنند!

مسئول بسیج دانشجویی کاشمر گفت: نه تنها از هیچ‌گونه کمک و یاری از سوی دانشگاه‌ها و ادارات مرتبط شهرستان برخوردار نبودیم، بلکه در بعضی موارد حتی با کارشکنی‌هایی هم مواجه شدیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، با شروع تابستان و آغاز دور جدیدی از فعالیت‌های جهادی دانشجویان شهرستان کاشمر نیز به یاری محرومین در مناطق محروم شتافتند.
 
علارغم استقبال زیاد دانشجویان کاشمر از شرکت در اردوهای جهادی و خدمت رسانی به مناطق محروم این شهرستان در شهریور ماه امسال متاسفانه هیچ حمایت و همراهی از سوی مسئولان شهرستان کاشمر در جهت بهتر برگزار شدن این اردوها صورت نگرفت.

در این رابطه و همچنین چگونگی برگزاری این اردوها در کاشمر با مسئول دفتر بسیج دانشجویی این شهرستان، علی اصغر روزبه گفت‌وگوی انجام داده ایم که به شرح زیر است.

روزبه در خصوص اردوهای جهادی دانشجویی کاشمر و این که چه تعداد جهادگر به این اردوها اعزام شده‌اند، گفت: امسال اردوی جهادی بسیج دانشجویی کاشمر حال و هوای خاصی داشت چرا که بر اساس برنامه ریزی‌های استانی و استقبال دانشجویان از این طرح کلیه نیروهای اعزامی برادر به اردوهای جهادی بسیج دانشجویی استان خراسان رضوی جهت بازسازی مناطق زلزله زده به سفید سنگ فریمان اعزام شدند که کاشمر هم سهم هر چند ناچیز در این اقدام ارزشمند داشت.

تعداد30 برادر دانشجو و طلبه به مدت 12روز به روستای دوقلعه براشک از توابع سفید سنگ شهرستان فریمان که بر اثر زلزله های اخیر دچار آسیب جدی شده بود اعزام شدند، علاوه بر این با دعوت بسیج دانشجویی کاشمر حدود 230 نفر از دانشجویان بسیجی و دانش آموزان پسر اتحادیه انجمن‌های اسلامی از مناطق مختلف تهران نیز در اردوهای جهادی تابستانی این شهرستان حضور داشتند که منشا خیر و تحولات عمرانی بزرگی در منطقه کوه سرخ و بخش مرکزی کاشمر شدند.

در بخش خواهران نیز که برنامه ریزی غیر متمرکز و بومی بود، امسال حدود ۷۰ خواهر به مدت 17 روز از هشتم تا ۲۳شهریور ماه به دو روستای نای و قوچ پلنگ از توابع بخش مرکزی کاشمر اعزام شدند.

افراد اعزامی به اردوهای جهادی از کدام دانشگاه‌ها حضور داشتند و چه مناطقی را پوشش دادند؟

افراد اعزامی تقریبا از همه دانشگاه‌های سطح شهرستان بودند و تعدادی از طلاب علوم دینی نیز در جمع دانشجویان حضور موثر و ارزشمندی داشتند؛ اما سهم حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور کاشمر در بخش خواهران، طلاب علوم دینی این شهرستان و نیز دانشگاه‌ها و دانش آموزان تهران بیشتر بود.

باید بگویم که از تمام دانشگاه‌های کاشمر از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه علمی کاربردی و مرکز آموزش عالی و مجتمع آموزش عالی سلامت کاشمر دانشجویانی در این اردوها حضور داشتند.

زمینه فعالیت این دانشجویان در چه عرصه‌هایی بود؟

دانشجویان شرکت کننده در زمینه های عمرانی، فرهنگی، بهداشتی و آموزشی در بخش‌های مختلف از جمله کار با چرم، خیاطی، گلدوزی، تکواندو، شعر و سرود، تئاتر، احکام خانواده ویژه خواهران و نیز بطور جداگانه جهت برادران با استفاده از روحانی محل فعال بودند.

عمده خدمات رسانی این اردوها به مردم محروم در چه عرصه‌ای بود؟

در بخش برادران که عمده فعالیت اردوهای جهادی بسیج دانشجویی کاشمر در زمینه عمرانی و فرهنگی در دو بخش کوهسرخ به عنوان محور اصلی و بخش مرکزی به عنوان محور فرعی و تحت مدیریت قرارگاه دانشجویی امام رضا (ع) بود.

کارشکنی و عدم حمایت مسئولان دانشگاهی و مدیران کاشمری در برگزاری اردوهای جهادی/  مسئولان تنها حرف محرومیت زدایی می‌زند! 

یکی از خدمات مهم اردوهای جهادی کاشمر تامین مصالح به منظور ساخت پروژه راه روستای کلاته تیمور از بخش کوهسرخ بود که سال‌ها است باعث رنج اهالی این روستا در زمان عبور و مرور در مسیر دستیابی به مرکز بخش و شهرستان کاشمر شده است و این امر مورد درخواست مسئولین محلی و شهرستانی بود که اجرای این پروژه مهم در کمتر از یک هفته توسط ۴۰ جهادگر اتفاق افتاد.

برآورد اولیه این پروژه حدود 550 میلیون ریال در نظر گرفته شده که برای اجرای پروژه بسیار زیاد بود؛ اما اردوهای جهادی با هزینه ای کمتر از این مبلغ و در یک هفته این پروژه مهم را اجرایی کردند.

در روستای علی آباد نیز مشارکت در ساخت و بازسازی تعداد پنج باب منزل مسکونی برای محرومین توسط حدود 60 نفر از جهادگران صورت گرفت.

همچنین کمک به تکمیل و مرمت زینبیه روستا به مساحت بیش از 240متر در روستای پایین دره و ساخت یک واحد خانه به مساحت 32 متر مربع همراه با تامین مصالح در این روستا توسط 70 نفر جهادگر از دیگر اقدامات اردوهای جهادی بود.

یکی از دیگر خدمات جهادگران کاشمر ساخت سه باب حمام خانگی برای محرومین روستای بنده قرا و یکباب خانه مسکونی به مساحت 32 متر مربع بود.

15 نفر جهادگر نیز در روستای ایور در ساخت خانه عالم روستا مشارکت کردند و کمک مالی به دو نفر از محرومین در منطقه کوهسرخ و تامین مصالح جهت ساخت خانه هر یک به مساحت 32 متر توسط خود اهالی از دیگر اقدامات اردوهای جهادی بود.

از دیگر اقدامات انجام شده در بخش مرکزی کاشمر و در بخش روستای محروم تامین 14 حلقه پل با بتون مسلح از تهران با قطردهنده 120سانتی متر و به طول یک متر و سپس انتقال آنها به محل پروژه و اجرای این مهم جهت افزایش میزان خروجی سیلاب‌ها که دائما باعث تخریب این جاده روستایی می‌شدند بود.

تامین مصالح پروژه ساخت آشپزخانه تکیه این روستا که پس از تامین مصالح آن و اجرای عملیات پی کنی و آماده سازی به علت بعد مسافت و محرومیت این روستا وعدم همراهی مسئولین شهرستانی به اجرای کامل نرسید .

در روستای کسرینه ساخت یک باب خانه مسکونی مجهز به مساحت 24 متر مربع همراه با تامین مصالح و با مشارکت ستاد احیای زکات شهرستان نیز صورت گرفت.

فعالیت جهادگران خواهران در مناطق محروم

خواهران جهادگر بسیج دانشجویی کاشمر به مدت 17روز در دو روستای نای و روستای قوچ پلنگ حضور چشمگیر و موثری داشتند که مورد اقبال باشکوه اهالی این دو روستا در بخش مرکزی کاشمر شد.

کارشکنی و عدم حمایت مسئولان دانشگاهی و مدیران کاشمری در برگزاری اردوهای جهادی/  مسئولان تنها حرف محرومیت زدایی می‌زند! 

خواهران در این دو روستا به فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی مانند کار با چرم، خیاطی، گلدوزی، تکواندو، شعر و سرود، تئاتر، بیان احکام خانواده ویژه خواهران، بهداشت عمومی، مشاوره رایگان حقوقی و خانواده پرداختند.

مشارکت گروهای جهادی شهرهای دیگر در اردوی جهادی شما چه نتایجی بدنبال داشت؟

حضور سایر گروه‌های جهادی در این شهرستان باعث تحولات شگرف و بسیار زیادی گردید که البته چنانچه حمایت‌ها و همراهی مسئولین اجرایی شهرستان بدون در نظر گرفتن ذائقه های سیاسی همراه این گروه‌ها می‌بود، برکات حضور مجاهدانه و مظلومانه آنان چندین برابر می‌شد؛ اما از این مورد برخوردار نبودیم.

استقبال دانشجویان از برگزاری این اردوها چگونه بود؟

استقبال در سطح شهرستان به حدی بود که باعث شد به علت محدویت منابع با توجه به عدم واریز بودجه معمول تا این تاریخ از گزینه گزینش استفاده کنیم که تعدادی از افراد به این دلیل ناراحت شدند.

دانشگاه‌ها و مسئولان شهرستان کاشمر چه میزان در خصوص برگزاری اردوهای جهادی همکاری کردند؟

قاطعانه عرض می‌کنم قرارگاه جهادی امام رضا(ع) بدون نصب حتی یک بنر و گمنام‌تر از همیشه و موثر از سالیان قبل و در حداکثر توان امسال این اردوها را برگزار کردند.

در این مسیر نه تنها هیچ‌گونه کمک و یاری از سوی دانشگاه‌ها نداشتیم بلکه ادارات مرتبط شهرستان نیز حمایت نکردند و در بعضی موارد حتی با کارشکنی‌هایی هم مواجه بودیم؛ اما آتش به اختیار عمل کردیم و با توکل بر خدا و الهام گیری از پشتوانه الهی مقام عظمای ولایت امام خامنه ای تحت نام زیبا و روح بخش عاشقان ولایت کارهای بزرگی را به انجام رساندیم.

گرچه در حق نیروهای جهادی کم لطفی های فراوانی شد که این کم لطفی‌ها از خودداری از در اختیار گذاشتن امکانات گرفته تا خلف وعده های فراوان توسط مدیران مربوطه در سطح شهرستان و تا عدم سرکشی از مناطقی که نیروهای جهادی که مجموعا یک ماه در منطقه حضور داشتند را شامل می‌شد.

بیش از 300 نفر دانشجو و طلبه و دانش آموز از کاشمر و تهران در منطقه مشغول کار گسترده جهادی بودند و علیرغم اینکه پروژه های عمرانی کاملا مرتبط با بخش‌های اجرایی دولتی شهرستان و مورد درخواست مسئولین محلی بوده؛ اما در حین اجرا با بی‌محلی و کم محلی این بزرگواران که داعیه خدمت به مردم و محرومیت زدایی آنان گوش فلک را کر کرده است مواجه می شویم.

کارشکنی و عدم حمایت مسئولان دانشگاهی و مدیران کاشمری در برگزاری اردوهای جهادی/  مسئولان تنها حرف محرومیت زدایی می‌زند! 

سوال بزرگی که اعضا گروه از مسئولین شهرستان داشتند این بود که آیا این بزرگواران به محض بروز حوادث نظیر آنچه در گیلان رخ داد مسئول هستند تا اظهار نظر کنند یا فقط برای افزایش جذب توریست مسئولیت دارند؟ و در خصوص عزیزان و فرزندان این مملکت که بدون هیچگونه چشم داشتی در گرمای سوزان تابستان و در نبود امکانات و کارشکنی ها به سازندگی و عمران و ایجاد امید و نشاط در دل محرومینی که صاحب و ولی نعمت و یار و یاور امام و انقلاب هستند هیچگونه مسئولیتی ندارندiii؟؟؟

اردوهای جهادی در سراسر کشور در حالی برگزار می‌شود که دانشجویان و دانش آموزان شرکت کننده در این اردوها در اوقات تابستان با حضور در مناطق محروم و مشغول شدن به خدمت رسانی به مردم این مناطق نقش بسزایی در کاهش محرومیت و همچنین عمران و آبادانی این مناطق دارند که می‌طلبد مسئولان امر بیش از بیش به حمایت از برگزاری این اردوها اهتمام ورزند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار