حتی یک ریال هم به جیبشان واریز نشده آن هم نه برای یکی دوماه بلکه از سال ۹۳ تا کنون.حالا با گذشت یک سال حتی از پول و حق معوقه دانشجو معلمان هم خبری نیست چه برسد به اینکه بدانیم جذب میشوند یا خیر!
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-زینب امیدی، حتی یک ریال هم به جیبشان واریز نشده آن هم نه برای یکی دوماه بلکه از سال ۹۳ تا کنون. همان سال همزمان با شروع سال تحصیلی با مشکل صدور احکام استخدامی مواجه شدند، مسئولان آموزش و پرورش اعلام کردند دیگر قولی برای جذبشان نمیدهند و قانون متعهدیت خدمت را حذف خواهند کرد. همه دانشجو معلمان اعتراض کردند، اعتصاب کردند، کار را به انعکاس در رسانهها رساندند؛ مسئولین گفتند باشد قبول، حذف نمیکنیم، ولی حالا با گذشت یک سال حتی از پول و حق معوقه این دانشجو معلمان هم خبری نیست چه برسد به اینکه بدانیم جذب میشوند یا خیر!
مرگ تدریجی دانشجو معلمان/ پول ما کجاست؟
سیاستهای اتخاذ شده دو سه سال گذشته در جذب دانشجو و عدم استخدام آنها در سیستم آموزشی کشور کمر دانشگاه فرهنگیان را خم کرده است. از دوندگی برای شرکت در آزمون استخدامی تا، اما و اگرهای استخدام در آموزش و پرورش نفس امید دانشجویانی که روزی قرار است معلمان این مرز و بوم باشند سخت گرفته است. معوقات ورودیهای ۹۳ و ۹۴ بیش از دو سال اندی میشود روی هم تلمبار شده، اما در جیب دانشجو معلمهای ما یک هزار تومانی هم نرفته است!
با وجود تمام آنچه از روزهای نا به سامان این دانشگاه تا کنون گفته شد طی روزهای گذشته دوباره متن اعتراض ورودیهای ۹۳ در کانال «معلمان و دانشجو معلمان کشور» مبنی بر پرداخت نشدن معوقاتشان موضوع خاک گرفته چند سال پیش را دوباره زنده کرد. آنها مدعی هستند دانشجو معلمان ورودی ۹۳ دانشگاه فرهنگیان از همان ابتدا سال تحصیلی (بهمن ۹۳) با مشکل صدور احکام استخدامی مواجه شدند، دولت پیشنهاداتی در خصوص حذف قانون متعهدیت خدمت صادر کرد که در همان روزهای اولیه جنجالی اساسی بین نخبگان و رسانههای کشور به پا کرد و در نهایت قانون متعهدین خدمت برقرار ماند، اما در این میان ورودیهای ۹۳ دانشگاه فرهنگیان بودند که تحت تاثیر این بی برنامگیها با تاخیر ۱۰ ماهه صدور حکم استخدامی خود روبرو شدند.
حالا از زمان واریز اولین حقوق این دانشجویان تا کنون بعضی استانها کل و یا بخشی از معوقات را پرداخت کرده اند؛ در واقع هنوز که هنوز است استان هایی مانند تهران، البرز، فارس، گلستان، مازنداران و ... هستند که حتی ۱ ریال پرداختی به دانشجویان نداشته اند.
دولت همیشه به دانشگاه فرهنگیان کم لطفی کرده است
برای بررسی بیشتر با یکی از همین دانشجویان تماس می گیریم. او که از سال ۹۳ وارد دانشگاه فرهنگیان شده است از حال و روز این روزهای خود و هم دانشگاهیانش اینطور میگوید: متاسفانه ۴۵ درصد از حقوق ما از سوی دانشگاه برداشته میشود یعنی از حقوق ۶۶۰، ۶۷۰ هزار تومانی ما چیزی که به دست مان میرسد ۲۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان است جالب اینجاست که به ما میگویند هزینه برداشتی به خاطر خوابگاه، بیمه عمر و ... است در حالی که خود من از خوابگاه دانشگاه استفاده نمیکنم که حالا از روی حقوقم بابتش کسر میشود.
کار جالب دانشگاه این بود که در مدتی که ما معوقات خود را دریافت نمیکردیم هم این ۴۵ درصد از روی حقوق ما کم شده است و این را وقتی فهمیدیم که پس از ۱۰ ماه حقوق هایمان واریز شد.
این دانشجوی ورودی ۹۳ دانشگاه فرهنگیان خاطرنشان کرد: از اول قرار بود ۲۵ درصد بابت این هزینهها از حقوق ما کسر شود، اما حالا حرف به ۴۵ درصد رسیده است. کار جالب دانشگاه این بود که در مدتی که ما معوقات خود را دریافت نمیکردیم هم این ۴۵ درصد از روی حقوق ما کم شده است و این را وقتی فهمیدیم که پس از ۱۰ ماه حقوق هایمان واریز شد.
وی تصریح کرد: این مبلغ، مبلغ خیلی زیادی نیست که از دادن آن به دانشجو معلمان کشور خودداری میکنند و ما واقعا علت این عدم پرداخت را نمیدانیم. همیشه از سوی دولت به دانشگاه فرهنگیان کم لطفی شده است. استان گلستان شاید ۱۰۰ تا ۱۵۰ دانشجو معلم داشته باشد و پرداخت چنین مبلغی به این تعداد دانشجو برای دولت کار سختی نیست.
دانشگاه فرهنگیان در پروژه نامحسوس نابودسازی مشکوکی قرار گرفته است و این حقیقتی است که ما از زبان اعضای هیات علمی آن نیز شنیدهایم. طبق بررسیهای انجام شده، مدرسان دانشگاه فرهنگیان در هنگام تبدیل به عضو هیات علمی در اواخر سال ۱۳۹۳ با قوانین ساختگی و مضحک بیشتر پایههای خود را از دست دادند و علت این تنزل از طرف مدیر دانشگاه؛ کمبود بودجه و نداشتن بودجه کافی در دانشگاه عنوان شد. این تنزل پایه، تا همین امروز نیز ادامه داشته و باعث ایجاد نارضایتی در بین اعضای هیات علمی دانشگاه شده است.
این پایان تراژدی دانشگاه فرهنگیان نیست. جمعی از اعضای هیات علمی این دانشگاه سال گذشته در تماسهای مکرر با خبرگزاری دانشجو از کارشکنی مسئولین در جذب دانشجویان پرده برداشتند.
طبق گفته آنها الان آقای مهرمحمدی و روحانی مشق تمام نشده آقای هاشمی و نجفی را به انجام میرسانند چرا که برخلاف موازین امام و رهبری که میگفتند «هر کس در راه تربیت معلم قیام کند بداند که قیام الهی است» در صدد تضعیف این دانشگاه برآمدهاند. بهمن ۹۱ اولین ورودیها وارد این دانشگاه شدند که با جذب ۲۱ هزار و ۷۰۰ نفر کار دانشگاه آغاز شد. ۲۴ شهریور ۹۲ و ورود مهر محمدی به دانشگاه سالی بود با وجود روی کار آمدن دولت جدید هنوز خط و مشی دولت قبل در دانشگاه فرهنگیان حاکم بود و وی نتوانست مخالفت صریح خود را در جذب دانشجوعنوان کند به همین خاطر ۱۷ هزار نفر دیگر جذب شدند.
شروع سال ۹۳ اما، شروع ریزشی در ساختار این دانشگاه بود. خیلی از معاونین و پس ازآنها مدیر کلها از صافی مهر محمدی رد شدند و برای همیشه از این دانشگاه رفتند آن هم به این دلیل اینکه موضعشان در جذب دانشجو با سرپرست دانشگاه همسویی نداشت. حالا نوبت به پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش رسیده بود. طبق گفته کسانی که جز بیرون شدگان این دانشگاه هستند آقای فانی وزیر سابق آموزش و پرورش صراحتا در جلسهای خصوصی به مهر محمدی گفته بود دیگر نمیگذارم جذب دانشجو به این راحتیها باشد چرا که بودجه کافی برای معوقات دانشجوهای ۱۸ ساله و تحصیل چهارساله آنها را نداریم!
از بد ماجرا همان سال فانی در گفت وگویی تلویزیونی کمبود ۴۰ هزار نفری نیروی انسانی را لو میدهد و موجب میشود با وجود مخالفتهای از پیش ساخته شده برای کسر کردن میزان جذب دانشجو، ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر دیگر جذب دانشگاه شوند. در همان روزها بود که خبر مخافت شورای عالی انقلاب فرهنگی با به ریاست رسیدن مهر محمدی عنوان شد. حجت الاسلام محمدیان و رحیم پور ازغدی از جمله مخالفان سرسخت او بودند و یکی ازدلایل طولانی شدن مدت سرپرستی مهرمحمدی شاید همین مخالفتهای سفت و سخت باشد چرا که طبق قانون بازه زمانی سرپرستی دانشگاه بین سه تا شش ماه است و مهر محمدی تا امروز بیش از سه سال است که سرپرست مانده!
ماده ۲۸ چه بر سر دانشگاه آورد؟
سال ۹۴ و در کمال ناباوری طبق دستور سرپرست این دانشگاه و ماده ۲۸ دانشجویان فارغ التحصیل مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشتههای دیگر با یک آزمون ورودی جذب این دانشگاه میشوند. ماده ۲۸ در واقع دور زدن اساسنامه دانشگاه فرهنگیان است. ماجرای این ماده از این قرار است، در مواردی که دانشگاه فرهنگیان بعضی رشتههای خاص را ندارد و آن رشته مورد نیاز مملکت و آموزش و پرورش است مثل رشتههای فنی، به دانشگاه اجازه داده میشود تعداد محدودی از فارغ التحصیلان دانشگاههای دیگر را برای آموزش مهارت معلمی جذب کند. در این بین سرپرست دانشگاه سعی دارد جذب دانشجو از طریق کنکور و ورود جوانانی در رنج سنی ۱۸ سال را کاهش و در مقابل فارغ التحصیلان حدودا ۳۰ ساله را آماده و بدون صرف هزینه بیشتر برای تربیتشان وارد بدنه آموزش و پرورش کند.
عمق ماجرا، اما فراتر از این حرفهاست. دستهای پشت پرده لابی باز این دانشگاه با تکیه بر این ماده که حالا اعضای هیات علمی از آن به نام ماده نابودگر یاد میکنند به فکر تعطیلی ۱۵ رشته از میان رشتههایی میافتند که هر ساله این دانشگاه به واسطه آنها دانشجو جذب و برای معلمی تربیت میکند. رشتههایی همچون: آموزش زبان انگلیسی، آموزش زبان عربی، آموزش ادبیات فارسی، آموزش جغرافیا، آموزش فیزیک، آموزش ریاضی و ... از جمله رشتههایی هستند که دانشگاه فرهنگیان دیگر قصد دارد از بیرون دانشجوی فارغ اتحصیل شسته رفته و حاضر آماده برایشان ردیف کند. با این سیاست در پیش گرفته شده جذب دانشجوی این دانشگاه که چیزی حدود ۲۵ هزار نفر بود برای سال ۹۴ به رقمی حدود ۳۸۰۰ نفر رسید!
یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان در خصوص اجرایی شدن ماده ۲۸ به خبرنگار ما میگوید: طبق گفتههای رسمی مسئولین دانشگاه جذب این دانشجویان حاضر آماده، سال ۹۴، ۵ حدود هزار نفر و سال ۹۵ به ۱۰ هزار نفر افزایش یافته است. برایشان یک آزمون ورودی اختصاصی برگزار میکنند یک دوره کوتاه مدت یکی دو ماهه میگذارند و اینجاست که همه فکر میکنند خب میروند سر کلاس درس بچه مدرسهایها برای تحصیل، اما ذهی خیال باطل. بسیاری از آنها با مدرک کارشناسی ارشد و دکتری حاضر نیستند سر کلاسی بنشینند که یک بچه ابتدایی برای رفتن به سرویس بهداشتی هم باید از او اجازه بگیرد. به زبان گویاتر این عزیزان که عمدتا از فارغ التحصیلان بی کار جامعه هستند زیر بار دیبری نمیروند بلکه فقط برای گرفتن ردیف استخدامی به آموزش پرورش راه مییابند تا بعد از آن به وزارت خانههای مورد نظرشان عزیمت کنند.
بسیاری از آنها با مدرک کارشناسی ارشد و دکتری حاضر نیستند سر کلاسی بنشینند که یک بچه ابتدایی برای رفتن به سرویس بهداشتی هم باید از او اجازه بگیرد.
آخرین خیانت... تبلیغات دانشگاه فرهنگیان در این چهار سال سال سیر نزولی را طی کرده یعنی دیگر نتها آن تیرز تبلیغاتی که استخدام تضمینی دارد و چهار سال تحصیل دانشجو جز سی سال خدمت محسوب میشود را نمیبینیم بلکه سال گذشته در زمان انتشار دفترچه انتخاب رشته اسمی از این دانشگاه برده نمیشود اصلا انگار وجود خارجی ندارد چه برسد به جذب دانشجو و تشکیل کلاس. سال ۹۵ دو روز مانده به اتمام زمان انتخاب رشته دو روز را تمدید کردند و دانشگاه فرهنگیان اطلاعیهای منتشر و طی آن کد رشته محلها را برای انتخاب اعلام کرد، اما فرصت کم بود به طوری که مصاحبه گر ورودیهای دانشگاه فرهنگیان در کد رشته محل مرکز شهر ری میگوید: قرار بود افرادی که برای مصاحبه میآیند ۱۳۰۰ نفر باشد، اما روز مصاحبه ۳۰۰ نفر بودند. وقتی علت این ریزش را جویا شدیم به ما گفتند خب دانشگاه فرهنگیان را انتخاب نکردند چرا که نتوانست به اهداف خود برسد و مردم از آن استقبال نمیکنند. این آخرین خیانتی بود که در حق معلمان آینده این کشور کردند چرا که فرصت کم بود و همه خبر دار نشدند.
خبرگزاری دانشجو برای پیگیری بیشتر ماجرای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان، قصد مصاحبه با مهرمحمدی سرپرست این دانشگاه را داشت، اما به در بسته خورد. همچنین برای پاسخگویی وزارت آموزش و پرورشیها بارها با دفتر آقای الله یار معاون مالی و پشتیبانی آموزش و پرورش تماس گرفته شد و تنها برخوردی که دیده شد انجام هماهنگیهای بی مورد با روابط عمومی وزارتخانه و انداخت خبرنگار در بوروکراسی اداری بود تا به عبارتی پیگیر هر ماجرایی هست از خیرش بگذرد!
گرههای کور دانشگاه؛ بیچاره معلمها «این مسئلهی دانشگاه فرهنگیان هم خیلی مهم است؛ این هم از جملهی چیزهایی است که باید به طور جدی به آرایش درونی آن توجه شود. معلم اگر شخصیت خودش ساخته نباشد، نمیتواند به متعلم خود، به مخاطب خود چیزی بدهد. اینجا شخصیت معلمین ساخته میشود. اگرچه این دانشگاه در ذیل آموزش و پرورش تعریف شده است و مربوط به آموزش و پرورش است، لیکن آموزش عالی باید همهی پشتیبانیهای ممکن را از این دانشگاهها بکند. اینها کارهایی است که در زمینهی آموزش و پرورش باید انجام بگیرد» این جملات بیانات رهبر در دیدار جمعی از فرهنگیان در تاریخ ۱۸ / ۲ / ۹۲ است و در حضور بسیاری از مسئولان دانشگاه فرهنگیان که امروز به صندلیهای ریاستش تکیه زدهاند گفته شده است.
سیاست گذاران و کسانی که به این دانشگاه خط و جهت دهی میدهند به وضوح بیانات رهبری را زیر پا گذاشته و بیش و از پیش کمر به نابودی آن بستهاند. اینکه سرانجام این دانشگاه به کجا ختم میشود مثل سرپرستی چهار ساله مهر محمدی میان زمین و آسمان معلق مانده است. معلمانی که قرار بود در این دانشگاه برای تعلیم و تربیت فرزندان کشور، رشد و نمو پیدا کنند حالا روزهای خوشی را سپری نمیکنند. سرنوشت آنها در این دانشگاه تبدیل به تراژدی بدی شده. گرههای کورش زیاد است و دستان پشت پرده برای اینکه نگذارند این گرهها باز شود بیشتر. حال آموزش و پرورش از تامین بودجه برای پرداخت معوقات فرهنگیان در همین روزها سخن میگوید، اما باید دید که این پرداختیها شامل حال دانشجو معلمان هم خواهد شد یا خیر.
سلام.
متاسفانه دانشگاه فرهنگیان رو مثل پادگان کردند و با قوانینی عجیب و خنده دار در حال اداره آن هستندو دلیل این کارها هم فقط یک چیز است و آن اینکه به دانشجو معلمان نهایت فشار را بیاوردن که دیگر کسی هوس دانشگاه فرهنگیان را نکند
و چه خیانتی بالاتر از تضعیف آموزش و پرورش فرزندان این سرزمین
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
متاسفانه دانشگاه فرهنگیان رو مثل پادگان کردند و با قوانینی عجیب و خنده دار در حال اداره آن هستندو دلیل این کارها هم فقط یک چیز است و آن اینکه به دانشجو معلمان نهایت فشار را بیاوردن که دیگر کسی هوس دانشگاه فرهنگیان را نکند
و چه خیانتی بالاتر از تضعیف آموزش و پرورش فرزندان این سرزمین