دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به باید جغرافیا و کمیت صادرات نانو را ارتقا دهیم گفت: ظرفیت و توان در مجموعه کشور بیشتر از این ظرفیتی است که در بازار دیده می شود و امروز ما باید تلاش کنیم که کالای ایرانی یک برند معتبر بین المللی شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو سعید سرکار دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در دوازدهمین دوره از جشنواره تقدیر از برترین های نانو که در سالن خلیج فارس نمایشگاه بین المللی تهران در حال برگزاری است با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی گفت: آنچه ما در دوران تحریم ظالمانه تجربه کردیم تحریم در محصولات کلیدی هایتک و دانش بنیان بوده است آیا ما در دوران تحریم برای پوشاک، خودرو و یا خوراک دچار تحریم شده بودیم؟ تحریم ها در محصولات کلیدی انجام شد و با این کار می خواستند گلوی ما را فشار دهند و حتی در بحث پزشکی نیز گفته شد که تحریمی انجام نمی شود ولی برخی از داروهای مهم و حیاتی را تحریم کردند و برخی اوقات داروهای حساس را به ما ارائه نمی کردند. وی افزود: آنها دنبال فشار روی مردم بودند تا با این فشار مردم علیه انقلاب شورش کنند و تمام تلاششان را کردند تا در حوزه حاکمیت و کالاهای حساس ما را تحریم کنند. سرکار با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی گفت: اگر اقتصاد مقاومتی را دنبال کنیم متوجه می شویم که رکن اساسی اقتصاد مقاومتی اقتصاد دانش بنیان است خوشبختانه امروز از اقتصاد مبتنی بر مواد خام به سمت اقتصاد دانش بنیان پیش رفته ایم. اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر فعالیت های دانش بنیان است و کالاهای دانش بنیان از دل صنایع دانش بنیان بر می آید. دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه بیان داشت: فناوری نانو به دلیل شرایط خاصی که دارد می تواند در تمام عرصه ها و محصولات به کار گرفته شود ما هیچ کالایی را نمی توانیم تصور کنیم که نانو نتواند در آن تاثیرگذار باشد بنابراین فناوری نانو به عنوان یک فناوری کلیدی می تواند تاثیر شگرفی بر اقتصاد کشور داشته باشد.
وی اظهار داشت: پیام ما به صاحبان صنایع این است که اگر از نانو در صنایع استفاده نکنند در نهایت بازار خودشان را از دست می دهند خوشبختانه فناوری نانو در بیش از ده حوزه صنعتی شامل سلامت، دارو، لوازم بهداشتی، صنعت ساختمان، خودرو، نساجی، نفت و پتروشیمی آب و محیط زیست و کشاورزی به کار گرفته شده است و هر ساله مشارکت واحدهای صنعتی که از فناوری نانو استفاده کردند حضور پررنگ تری دارند. سرکار ادامه داد: زمانی صنعت ما دانش بنیان می شود که بتواند با شرکت های دانش بنیان ارتباط ایجاد کند البته در حوزه صادرات بازار 80 میلیونی کشور بازار نامناسبی برای عرضه محصولات هایتک به شمار می رود. دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر توانمندسازی شرکت های دانش بنیان گفت: ما باید شرکت ها را توانمند کنیم و شرکت هایی را برای تولید و صادرات محصولات هایتک تقویت کنیم بازرگانان و تجار صنعتی ما نمی توانند در عرصه محصولات هایتک موفق باشند این در حالی است که محصولات ما در بیش از 25 کشور دنیا صادر می شود. وی گفت: کشورهای مطرح دنیا در حوزه صنعتی نظیر چین، آلمان، اتریش، مالزی و ترکی خواستار محصولات ما هستند و با ظرفیتی که در کشور هست به این شرایط قانع نیستیم و باید جغرافیا و کمیت صادرات را ارتقا دهیم. سرکار در پایان خاطر نشان کرد: ظرفیت و توان در مجموعه کشور بیشتر از این ظرفیتی است که در بازار دیده می شود و امروز ما باید تلاش کنیم که کالای ایرانی یک برند معتبر بین المللی شود.