کد خبر:۶۴۰۳۳۲
رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

واردات برخی از داروهای گیاهی و زالو که توان تولید آنها در داخل را داریم فاجعه است

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متاسفانه برخی از داروهای گیاهی و زالو نیز از خارج وارد می‌شوند در صورتی که کشور قابلیت تولید زالوی طب ایرانی را دارد.
به گزارش خبر نگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مهدی یوسفی دیروز در نشست خبری دانشکده طب سنتی که در شهرک دانش سلامت مشهد برگزار شد با بیان این که دانشکده طب سنتی با ابلاغیه وزارت بهداشت به دانشکده طب ایرانی تغییر نام یافته است، گفت: در دانشکده طب ایرانی مشهد تاکنون هشت دانشجو فارغ التحصیل شده اند و ۶۰ دانشجوی دیگر در حال تحصیل می‌باشند.

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: دانشجویان ورودی به این دانشکده دارای مدرک پزشک عمومی هستند که با آزمون پذیرفته می شوند وبعد از فارغ التحصیلی به آنان مدرک دکترای تخصصی طب ایرانی داده می‌شود.

وی بیان کرد: در کل کشور ۶۰۰ دانشجو در این زمینه در حال تحصیل و ۱۳۰ دانشجو فارغ‌التحصیل شده‌اند.

یوسفی متذکر شد: اکنون کلینک‌های طب ایرانی در سطح شهر مشغول به ارائه خدمات هستند؛ اما متاسفانه تعداد این کلینک‌ها کم است و چنانچه بخواهیم خدمات طب ایرانی آسانتر در دسترس مردم باشد باید تعداد آنها را افزایش دهیم.

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: متاسفانه خدمات طب ایرانی تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیست و این از جمله مشکلات این حوزه است در دولت قبل فقط چند قلم داروی گیاهی تحت پوشش بیمه قرار گرفت که این مقدار با توجه به تعداد زیاد داروهای گیاهی ناچیز است.

وی بیان کرد: چناچه داروهای طب سنتی بیمه شوند، فرآورده‌های گیاهان دارویی کشور شکل علمی پیدا می‌کنند.

یوسفی در ادامه ورود افراد آموزش ندیده وسودجو به حوزه طب ایرانی را از جمله تهدیدات این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: برخی بدون داشتن مجوز تابلو می‌زنند و کار طب سنتی را انجام می دهند در صورتی که بدون پروانه وزارت بهداشت حق چنین کاری را ندارند.

یوسفی تاکید کرد: برای کاهش هزینه درمانی مردم بهتر است به سمت درمان با روش‌های تک دارویی و یا رژیم غذایی بروند که در نظام سلامت کشور موثر است.

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این‌که درمان بیماری یه صورت تک دارویی و یا بدون استفاده از دارو، کاهش صادرات دارو از خارج را بدنبال دارد بیان کرد: استفاده از داروی شیمیایی برای درمان بیماری باعث می‌شود که گونه های گیاهان دارویی روبه نابودی برود.

وی گفت: چنانچه تحریم دارویی شویم صنعت داروی کشور می خوابد و باید با روش های مختلف این وابستگی به دارو را کاهش دهیم.

یوسفی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از داروهای گیاهی و زالو نیز از خارج وارد می‌شوند در صورتی که کشور قابلیت تولید زالوی طب ایرانی را دارد.

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص فعالیت عطاری‌ها گفت: عطاری‌ها در برهه‌ای از تاریخ کشور طب ایرانی را حفظ کردند، بنابراین از تجربیات افراد زبده در این کار استفاده می کنیم.

وی بیان کرد: با این وجود عطاری‌ها حق تجویز دارو و معاینه بیمار را ندارند و تنها باید در عرضه و نگهداری مواد گیاهی و دارویی فعالیت داشته باشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار