آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۴۹۵۴
نیلی مطرح کرد

۹ هزار رساله دکترا داریم که فقط از ۲۰۰ رساله توانستیم پشتیبانی کنیم/ تشکیل کارگروهی برای سرمایه‌گذاری در حوزه دانش بنیان

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه طرح شکوفایی را در دانشگاه تهران و پارک علم و فناوری آغاز کردیم گفت: تاکنون بیشتر از دویست پایان نامه را نتوانستیم پشتیبانی کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در مراسم روز فناوری که در سالن همایش‌های دانشکده تربیت بدنی این دانشگاه در حال برگزاری است گفت: بانک‌های جهانی در روزهای اخیر ارایه وام به شرکت هایی را که در حوزه نفت فعال هستند به دلیل آلودگی‌های نفتی متوقف کرده همین امر نشان دهنده آن است که بیشتر سرمایه گذاری‌ها به سمت حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر گرایش دارد.

وی افزود: کشور ما نیز در حوزه انرژی‌های خورشیدی می‌تواند سرآمد باشد، زیرا ما منابع خورشیدی زیادی داریم، ولی در این زمینه کند عمل می‌کنیم در حالی که کشورهایی که از این انرژی بهره زیادی ندارند بیشتر از ما فعال هستند.

نیلی احمدآبادی با اشاره به اینکه فعالیت‌های دانش بنیان در حوزه صنعت، تجارت و خدمات در ایران به بلوغ نرسیده گفت: چرا ما هنوز باید مواظب باشیم و از این گونه فعالیت‌ها پشتیبانی کنیم دلیل آن این است که بازیگران و فعالانی که در کشور باید در این حوزه فعال باشند کم هستند طرح شکوفایی را در دانشگاه تهران و پارک علم و فناوری آغاز کردیم، اما تاکنون بیشتر از دویست پایان نامه را نتوانستیم پشتیبانی کنیم در حالی که بیش از ۹ هزار رساله دکترا داریم.

رئیس دانشگاه تهران با طرح این پرسش که چند درصد تولیدات کشورمان در بازار رقابتی جهان می‌تواند حضور پیدا کند گفت: اگر فشار بازار و تکنولوژی نباشد اتفاق خاصی نمی‌افتد و اگر بازار خواهان دستاوردهای به روز علمی نباشد طبیعتا سرمایه‌های جدید به سمت شرکت‌های دانش بنیان میل نمی‌کنند تا رشد کنند و به جرم بحرانی برسند.

وی تاکید کرد: از طرف دانشگاه تهران تمام سیاست‌های این دانشگاه در جهت تعامل دانشگاه با جامعه حرکت می‌کند که این امر با حفظ و ارتقای کیفی دانشگاه نظیر تولید مقالات و کار در دانش‌های بنیادی به دنبال تبدیل دستاوردهای علمی صورت می‌گیرد و می‌خواهیم به سمت تولیدات صنعتی و خلق ثروت و ارزش افزوده برسیم.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: ما باید نگاه کنیم حجم قراردادهای پژوهشی کاربردی دانشگاه زیاد شده یا نه و محصولات تولید شده در کشور دانش بنیان‌تر و هایتک‌تر شده است یا خیر که متاسفانه این دو مقوله مهم را در کشور نمی‌بینیم لذا باید بندهایی در بودجه کشور ایجاد شود تا سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان در بودجه ۹۷ قرار داشته باشد. تحولات در حوزه فناوری جدی است و در دیداری که با آقای لاریجانی رئیس مجلس داشتیم این بحث مطرح شد و وی به طور جدی از دانشگاه خواست تا پیشنهادات خود را ارایه دهد به همین دلیل در دانشگاه تهران یک کارگروه برای این امر تشکیل شد و می‌خواهیم چند بند قانونی که شرکت‌ها را موظف می‌کند در حوزه تکنولوژی‌های پیشرفته و دانش بنیان سرمایه گذاری کنند را پیشنهاد بدهیم.

رئیس دانشگاه تهران تاکید کرد: به جز این هیچ راه دیگری برای برون رفت از مشکلات اقتصادی وجود ندارد و ما همه این راه‌ها را طی این ۳۸ سال امتحان کردیم، ولی اقتصاد ما دچار مشکلات جدی نظیر بیکاری و فقر است.

وی با اشاره به اینکه بزرگترین سرمایه ما نیروی انسانی تحصیل کرده ماست گفت: اگر این نیروی انسانی به اقتصاد متصل نشود هیچ اتفاقی نمی‌افتد یکی از پیشنهادات آقای لاریجانی این بود که از ظرفیت مالیات برای تحقق این امر استفاده کنیم البته استفاده از مالیات برای انجام تحقیق و پروژه و تکنولوژی شرکت‌های دانش بنیان هنوز در شرکت‌های موسوم به خصولتی انجام نمی‌شود.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: ما می‌خواهیم ارزش‌های دانشگاه و علم حفظ شود، ولی از طرفی این علم در تولید ثروت هم مشارکت داشته باشد طبیعتا کار سختی است، ولی دنیا آن را تجربه کرده و ما هم قطعا می‌توانیم.

رئیس دانشگاه تهران در پایان خاطر نشان کرد: به زودی در شهر دانش پردیس مرکزی دانشگاه تهران یک ظرفیت عظیم و استثنایی به خاطر موقعیت جغرافیایی و علمی دانشگاه تهران به وجود می‌آید و این جا بهترین مکان برای کسانی است که می‌خواهند حلقه اتصال علم و کارافرینی را ایجاد کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار