گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو –محمد توانگر؛ بیانیهی وزارتخارجه رکورد «ناسزا بر کلمه» را شکست! دار و دستهی ظریف تقریباً هرچه را میتوانستند نثار یک روزنامهنگار کردند. روزنامهنگاری که حاضر شده بود روی آنتن زنده با مدافعان سینهچاک برجام مناظره کند. «ناسزانامه» روز گذشته ماهیت دیپلماتهای اتوکشیدهی دولت روحانی را آشکار کرد؛ جماعتی که در کنار تروریستهای بینالمللی لبخند بهلب ایستاده و درقبال نقد سادهی یک خبرنگار، داغ و درفش رو میکنند. مرقومهی وزارتخارجه اگرچه مدعی است قصد تعقیب حقوقی ماجرا را ندارد اما خبرنگار بینوا را تلویحاً تهدید میکند.
سیدیاسر جبرائیلی در واکنش به این تهدیدات نوشت: «وزارت امور خارجه در پایان بیانیه، این حقیر را به پیگیری حقوقی تهدید کرده است. من حتماً از شکایت این دستگاه استقبال میکنم تا در یک دادگاه علنی، ناگفتههای دیگری را نیز بازگویم.» اما ثریا کدام اسرار برجام را افشا کرده بود که حضرات بدیهیات معاشرت ایرانی را هم فراموش کردند؟ گناه منتقدین برجام چیست؟
بازخوانی یک مناظره؛ ماجرای درخواست ظریف از شورای روابط خارجی آمریکا چه بود؟
چهارشنبه 10/27؛ محسن مقصودی مجری ثریا همان ابتدای کار اعلام کرد از تمام دولتیها برای حضور در مناظره آن شب دعوت کرده؛ پاسخشان روشن بود: نه! برای همین هم احتمالاً برای روشن نگه داشتن چراغ برنامهشان دست به دامن رسانهایها شدند. مناظره همان اول داغ شد وقتی ماجرای درخواستهای ظریف از شورای روابط خارجی آمریکا مطرح گردید؛ جبرائیلی گفت: «سیاسیکاری سم است، فقط آقای روحانی سیاسی کاری نکرد بلکه آقای ظریف هم رفتند و در شورای روابط خارجی آمریکا گفتند ما برای اینکه در داخل رأی بیاوریم باید این توافق را انجام بدهیم!»
مدیرمسؤل روزنامه شرق اما اساساً صحت چنین مطلبی را تردید کرد؛ رحمانیان گفت آقای ظریف این موضوع را تکذیب کردند و بعید میدانم صحت داشته باشد! چه کسی راست میگفت؟ ببینیم:
یاسر جبرائیلی در ادامه اما مناظره با نمایش تیترهای اغراقآمیز روزنامه شرق، رسانههای حامی دولت را به مبالغه و افراط در حمایت از برجام متهم کرد. وی گفت: «این حرف امروز شماست که مدعی هستید برجام نمیخواست مشکلات جهان اسلام را حل کند. اما قبلاً در روزنامه اینطور تیتر میزدید: «اینک بدون تحریم»، «خلاص شدیم»، «تحریم خاک شد»، «امضای کری تضمین است»، «۲۵۰۰ میلیون دلار از تأخیر برجام ضرر کردیم» و عبارت آقای برژینسکی را تیتر کردید که «پیروزی بدون جنگ»! چرا روزنامه شما امروز در سالگرد برجام هیچ مطلبی از برجام تابان نمیزند؟»
رحمانیان ولی در پاسخ همان حرفهای همیشگی را تکرار کرد؛ مدیر مسؤل روزنامهی شرق برجام قابل دفاعترین دستاورد همهی تاریخ دیپلماسی مملکت دانست و مطالبی را دربارهی قطعنامههای شورای امنیت طرح کرد.
مذاکره یا دیکته؛ مفاد برجام برگرفته از کدام سند آمریکایی بود؟
پُر سر و صداترین بخش مناظره اما ماجرای توصیهنامهی یک اندیشکده آمریکایی بود؛ سندی که جبرائیلی ادعا میکرد یک اندیشکدهی آمریکایی 14 ماه پیش از اتمام مذاکرات هستهای منتشر کرده و مفاد آن با توافقِ بهدست آمده مو نمیزند. وی براساس همین اسناد مدعی شد دیپلماتهای دولت روحانی بهجای مذاکره، «دیکته» نوشتند! جبرائیلی البته قول داد متن کامل این سند را در کانال شخصی تلگرامش منتشر کند؛ که کرد.
وزارتخارجه البته این تکه از سخنان جبرائیلی را تکذیب نکرد؛ بلکه شباهت متن حاصله از مذاکرات هستهای با توصیهنامهی اندیشکدهی آمریکایی را «نقطه قوت» مذاکرهکنندگان ایرانی نامید!
«آزادی بیان» به سبک حسن روحانی و دوستان/ پیامبر خدا (ص) را میشود نقد کرد، برجام را نه!
«وقتی آقای روحانی به عنوان رئیس دولت معتقد است که پیامبر خدا (ص) و امامان معصوم (ع) را می توان نقد کرد، تعجب آور است که چرا نقد برجام را برنمی تابند؟ آیا دولت معتقد است جایگاه و منزلت برجام -نستجیر بالله- از پیامبر و ائمه علیهمالسلام بالاتر است؟» اینها واکنش حسین شریعتمداری است؛ روزنامهنگار باسابقه و مدیرمسؤل روزنامهی کیهان.
وی معتقد است برجام کلاه گشادی است که بر سر تیم مذاکرهکننده رفته و اضافه میکند: «آقای رئیسجمهور و تیم هستهای تاکنون نزدیک به صدها بار بطور یکجانبه و بدون مواجهه با منتقدان صداوسیما را در اختیار داشته و به دفاع از برجام پرداختهاند. اگر خودشان هم آنچه در وصف برجام گفته و میگویند را قبول دارند، چرا حاضر به دفاع از آن در مواجهه با منتقدان نیستند تا مردم هم از واقعیت آنچه که آن را «آفتاب تابان» و «فتح الفتوح» و «معجزه قرن» و «بزرگترین دستآورد تاریخ ایران» مینامند با خبر شوند؟»
چه کسی به جرم تشویش اذهان عمومی مستحق محاکمه است؛ جبرائیلی یا ...؟
نقدناپذیری دیپلماتهای مدعی وزارتخارجه اما واکنشهای فراوانی داشت. کاربران فراوانی در فضای مجازی با یادآوری سخنان آقای رئیسجمهور دربارهی لزوم گسترش فضای نقد و آزادی بیان در جامعه، از بیانیهی وزارتخارجه انتقاد کردند. «تشویش اذهان عمومی» اساس تقریباً همهی اتهامات ناسزانامه علیه یاسر جبرائیلی است. کاربران فضای مجازی بویژه به این موضوع انتقادات مبسوطی را روانه کردند. در ادامه ببینید:
ناسزانامهی وزارت امور خارجه مرزهای «آزادی بیان» را در دولت روحانی جابجا کرد! دولتی که مدعی حقوق شهروندی و نقدپذیری است، برای خفه کردن یک خبرنگار دست به کار شد. خطونشان کشیدن وزارتخارجه آیا میتواند نواقص و ضعفهای پُرشمار متن برجام را رفو کند؟ مردم چنین فکر نمیکنند!
باتشکر
بعد هم باید بگم اینکه هرجا دولت کلید نقد شد بیاد ناسزا بگه و تهدید کنه و به دادگاه بکشونه به بهانه تشویش اذهان عمومی و سیاه نمایی و ایجاد نا امیدی که نشد نقد پذیری
البته این شده یه ترفند و عادت و روش برا دولت یعنی بلند داد میزنه منو نقد کنید حتی پیامبر رو هم نقد کنید .........اما هرکی اومد دولت رو نقد کرد فوری یا بهش برچیب زدند و فحش یا ازش شکایت کردند
مثل اینکه دوستان متوجه منظور من نشده اند درست کامل مطلب اینجانب را نخوانده اند اولاً اینجانب نیز به برجام و عواقب و آثار آن انتقاد دارم . بحث این است که انتقاد بشود با تمام توان و جزئیات انتقاد و تحلیل بشود ولی سیاه نمایی نشود . اگر میخواهید انتقاد کنید آثاز برجام (مثبت و منفی) بررسی شده و سپس انتقاد شود آنوقت می توان گفت انتفاد در مسیر خود قرار گرفته است. شما می گویید برجام هیچ آثار مثبتی نداشته است و این نشان می دهد که شما هیچ اطلاعی از وضعیت کشور قبل برجام و بعد از برجام نداشته اید چرا که حتی فروش دارو ، صنعت کشتیرانی و هواپیمایی ، صنایع تولید داخل و... به شدت قبل برجام زیر فشار شدید بودند و الان کمی بهتر شده اما انتقاد نیز وارد می باشد بویژه در مبحث عدم همکاری بانک های جهان با بانک های ایران که در صورتی که این موضوع حل نشود و تحریم ها مجدد اجرا شود حتی یک تحریم کوچک و به هر بهانه ای ، دولت باید برجام را لغو کرده و به شرایط قبل و چه بسی جلو تر از قبل حرکت کند تا صداقت خود را در برجام نشان دهد.
اما در آخر در مورد تائید مقام معظم رهبری عرض می کنم که ایشان آن 9 ماده را خطوط قرمز برجام اعلام نمودند کاملاً صحیح می باشد . صحبت بنده این است که اگر جبهه اصول گرا هم این توافق را می کرد اینگونه انتقاد می کردند یا در آن موقع موضوع را به مصحلت کشور تعبیر می کردند.
اقائی که میگید منظره رو ندیدید ولی برجام مورد تائید مقام معظم رهبری است.... بفرمائید چه کسی برجام را پس از اجرا و عدم رعایت شروط نه9 گانه مقام معظم رهبری آن را " خسارت محض نامید" ؟؟؟
آیا بازهم با بیان این عبارت خسارت محض ، برجام مورد تائید رهبری است؟؟؟؟!!!!!.