مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران گفت: حدود ۱۴۰۰ فضای آموزشی فرسوده هستند و قصد داریم با یک برنامهریزی ۱۰ ساله این مدارس را بازسازی کنیم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، داریوش ورناصری مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران در برنامه پرسشگر در خصوص وضعیت مدارس استان تهران، اظهار داشت: سازمان نوسازی مدارس، نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس را بر عهده دارد که شامل احداث فضاهای جدید آموزشی، مقاومسازی فضاها، تعمیرات اساسی و تجهیز مدارس نوساز است.
وی در خصوص «گلایه مدیران برخی مدارس در روزهای برفی از وضعیت گرمایش مدارس»، گفت: هیچ مدرسهای در استان تهران وجود ندارد که مشکل گرمایشی داشته باشد و اگر در روزهایی که با بارش زیاد برف روبهرو بودیم مدیران مدارس از وضعیت مدارس گلایه داشتند مربوط به سیستم گرمایشی نبوده بلکه به دلیل حجم زیاد برف در فضای مدرسه بوده است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با بیان اینکه هیچ کدام از مدارس استان تهران مشکل سیستم گرمایشی ندارند، افزود: مردم مدارس و فضاهای آموزشی و پرورشی که مشکل گرمایش و سرمایش دارند را به آموزش و پرورش اطلاع دهند و از این طریق اگر مشکلی داشته باشند، مرتفع میکنیم.
ورناصری با بیان اینکه ۴۵۰۰ کلاس درس استان تهران سیستم گرمایش استاندارد نداشتند، متذکر شد: از سال ٩١ استاندارد سازی سیستم گرمایشی مدارس را شروع کردیم؛ ضمن اینکه تمام مدارس دولتی شهر تهران دارای موتور خانه مرکزی و سیستم گرمایشی استاندارد است.
وی ادامه داد: تا قبل از شروع سال تحصیلی آینده کمتر از ١٠٠٠ کلاس درس در استان تهران باقیمانده است که آنها را نیز به سیستم استاندارد گرمایشی مجهز میکنیم.
مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با اشاره به آخرین وضعیت مدارس در شهر تهران و شهرستانهای استان تهران یادآور شد: تعدادی مدارس هستند که در بافتهای فرسوده قرار دارند و قدمتی بیش از ۴۰ سال دارند؛ در حالی که حدود ۶ هزار فضای آموزشی، پرورشی در استان تهران وجود دارد که حدود ۱۴۰۰ فضای آموزشی فرسوده هستند.
ناصری عنوان کرد: ۲۴۰۰ مدرسه نوساز وجود دارد که در دهههای ۸۰ و ۹۰ ساخته شده و ایمن هستند؛ ضمن اینکه ۲۲۰۰ مدرسه ایمن بودند که ما آنها را مقاوم سازی کردهایم.
مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران تصریح کرد: نگرانی ما مربوط به ۱۴۰۰ مدرسهای فرسوده است که در شرایط وقوع زلزله و حوادث غیرمترقبه دچار مشکل میشوند؛ البته قصد داریم با یک برنامهریزی ۱۰ ساله تا سال ۱۴۰۵ مدارس فرسوده را از چرخه آموزشی حذف کنیم؛ یعنی آنها را مقاوم سازی، تخریب و یا بازسازی کنیم.
ورناصری با بیان اینکه برای مدارسی که در دهههای ۸۰ و ۹۰ ساخته شده است قدمتی ۱۰۰ ساله را در نظر گرفتهایم و از نظر استحکام در وضعیت خوبی قرار دارند، گفت: در دهه فجر امسال ۱۵ فضای آموزشی و مدرسه افتتاح میشود و کلنگزنی ۲۵ واحد آموزشی دیگر نیز انجام میشود.
وی در خصوص «وضعیت مدارس در منطقه ۲۲»، خاطرنشان کرد: طبق ماده ۱۸ قانون شوراهای آموزش و پرورش انبوه سازان مسکن مؤظف به ساخت فضای آموزشی هستند و به ازای هر ۲۰۰ واحد در مسکونی باید یک فضای آموزشی بسازنند و از انبوهسازان انتظار داریم در ساخت مجتمعهای مسکونی ایجاد فضای آموزشی را نیز در نظر گیرند؛ البته آموزش و پرورش از راههای قانونی پیگیر این موضوع است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با اشاره به طرح مسکن مهر در استان تهران، بیان داشت: ۳۳۰ هزار واحد مسکونی مسکن مهر در شهرهای فیروزکوه، دماوند، رباط کریم، پردیس، پرند و پاکدشت وجود دارد که نیاز به ۳۰۰ فضای آموزشی دارند و باید وزارت راه و شهرسازی با کمک سازمان نوسازی مدارس و خیرین این واحدهای آموزشی را ایجاد کنند.
ورناصری اضافه کرد: حدود ۱۰۰ واحد آموزشی از مجموعه ۳۰۰ واحد آموزشی ساخته شده و ساخت ۵۰ واحد آموزشی نیز در حال اجراست و باید باقیمانده از این تعداد فضای آموزشی را با کمک وزارت راه و شهرسازی، سازمان نوسازی و خیرین ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه در استان تهران حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار دانشآموز وجود دارد، خاطرنشان کرد: به دلیل مهاجرت به تعداد دانشآموزان اضافه میشود؛ برای نمونه در شهرهای بهارستان و رباط کریم با رشد ۱۰ درصد دانشآموزان روبهرو هستیم.