جامعه شناس و استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت: در جامعه دانشگاهی فرانسه چنین پدیدهای ندیدم که دانشجویی در یک کانال مجازی به دانشجوی دیگر بگوید فلانی که لباس سبز داری و دانشجوی ترم شش فلان رشته هستی من به تو علاقه دارم آن هم بدون این که طرف مقابل اصلا متوجه ابزار علاقه این فرد شود.
حسن حسینی جامعه شناس و استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص در خصوص علل بروز پدیده نوظهور کانال های تلگرامی به نام کراش در دانشگاههای کشور گفت: محیط دانشگاه یک محیط جوانانه است یعنی جوان با همه طرز تفکرها، عقاید و نظرها در محیطی به اسم دانشگاه حضور پیدا می کند. قطعا کسانی که از شهرهای کوچک تر و از مناطق روستایی به دانشگاه هایی در شهرهای بزرگ عزیمت می کنند بیشتر در معرض این گونه پدیده های نوظهور قرار میگیرند؛ به دلیل اینکه کمتر با جنس مخالف ارتباط برقرار کرده اند و اگر ارتباطی هم در محله و شهر خود داشته اند به وسعت محیط دانشگاه و گستردگی روابط بین دانشجویان نبوده است.
وی ادامه داد: وقتی جوانی وارد مرحله دانشجویی و دانشگاه در سن ازدواج هم قرار دارد، لذا همه این شرایط دست به دست هم می دهد که نسبت به جنس مخالف توجه بیشتری داشته باشد و با توجه به تنوعی که وجود دارد میزان انتخاب بالا می رود. با توجه به اینکه محیط دانشگاههای خارج از کشور من جمله کشور فرانسه را دیده ام می دانم که آنها معتقدند آدم ها خجالتی هستند، یعنی نمی توانند حرفشان را صریح بزنند و دنبال بهانه ای می گردند که آن را وسیله گفت و گوی خود با طرف مقابل کنند. اما این پدیده ملاحظه کار و خجالتی بودن به مراتب در جامعه ایران بیشتر است. علاوه بر این جامعه ما به لحاظ کنترل های اجتماعی این ارتباطات را دائما کنترل کرده و منعیت بخشیده است.
حسینی خاطر نشان کرد: در زمان دانشجویی ما برای ابراز علاقه اگر هم منعیت و یا حجب و حیایی وجود داشت به هر حال از طریق واسطه و یا جرات شخص برای مطرح کردن احساسش، این مسائل میان دو طرف مطرح و در مواردی منجر به ازدواج می شد. دنیای دیجیتال و نت نه تنها فضای اجتماعی ایران بلکه جهان را تغییر داده است. ما وارد یک دنیای جدید شده ایم و گام به گام اثرات آن را می بینیم که یکی از اثرات آن می تواند همین کانال های کراش یابی در دانشگاه های ما باشد.
جامعه شناس و استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه در خصوص ریشه یابی رفتار دانشجویان ما در بروز علاقه و احساسات خود در کانال های تلگرامی تحت عنوان کراش گفت: جامعه ما ارتباط میان دختر و پسر نامحرم را رد می کند و به تبع آن دسته بندی های گروهی و دوستی در این خصوص تحت عنوان آنچه در غرب عرضه می شود در کشور ما وجود ندارد و به همین خاطر در ایران به صورت مخفی کارانه این احساسات بروز داده می شوند که یکی از وجوه آن ابداع پدیده کراش و زدن کانال های چند هزار نفری برای بروز احساسات عاشقانه دانشجویان است.
وی در پایان یادآور شد: من در طی 28 سال سابقه تدریس خود در دانشگاه ها شاهد بسیاری از جریانات عاطفی میان دانشجویان بوده ام که تعدادی از آنها به ازدواج منجر شده و تعداد دیگری به علت مخالفت خانواده ها، عوامل فرهنگی و... منتفی شده اند و همین عوامل که منجر به هم خوردن ازدواج میان جوانان شده است، گفتمان مستقیم را زایل کرده است. من در جامعه دانشگاهی فرانسه چنین پدیده ای ندیدم که دانشجویی در یک کانال مجازی به دانشجوی دیگر بگوید فلانی که لباس سبز داری و دانشجوی ترم شش فلان رشته هستی من به تو علاقه دارم آن هم بدون این که طرف مقابل اصلا متوجه ابزار علاقه این فرد شود چون عاقلانه و منطقی ترین رفتار این است که طرف مقابل رودرو علاقه خود را ابراز کند که یا طرف مقابل می پذیرد یا قبول نمی کند.