قائممقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تولید ۹ تا ۱۰ هزار تن مواد مخدر افغانستان در سال آینده از مسئولین خواست در زمینه یکپارچهسازی اقدامات آفندی و پیشگیرانه برای مهار مواد مخدر در سال آینده تمهیدات ویژه را در نظر بگیرند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار علی مؤیدی قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در دوره آموزشی، تخصصی و توجیهی ویژه مدرسان طرح توانمندسازی ادارات کل آموزش و پرورش و روحانیون کشور در جمع خبرنگاران، گفت: نگاه نظام جمهوری اسلامی ایران که از مسیر ستاد مبارزه با مواد مخدر با موضوع اعتیاد به دستگاهها ابلاغ میشود اجتماعمحور و پیشگیری از اعتیاد است که در چند سال گذشته برنامههای هدفمند و قابل توجهی در سطوح مختلف با تمرکز بر آموزش و پرورش شاهد بودهایم که این امر با تأسی از سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و نظرات رئیس جمهور با موضوع پیشگیری از اعتیاد به عنوان اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر در دستور کار بوده و هست.
وی افزود: تلاش داریم با تولید فکر علمی و دانشگاهی و استفاده از نظرات اساتید مبرز و حوزههای علمی و بهکارگیری آن در برنامههای آموزشی مدارس، خانوادهها و محلات موضوع پیشگیری از اعتیاد را محقق کنیم و میکوشیم با این کار به دنبال کاهش میل به اعتیاد در جامعه باشیم.
قائممقام ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: کشورهایی که در موضوع پیشگیری از اعتیاد با استفاده از ظرفیت اجتماع بوده و بر روی آن سرمایهگذاری کردهاند توانستهاند اعتیاد را در جامعه خود مهار کنند لذا میتوان گفت که تنها راه مدیریت اعتیاد پیشگیری از آن است، ولی باید توأم با آن کارهای مقابلهای، صیانت و درمان هم در دستور کار باشد.
مؤیدی تصریح کرد: باید ۵۰ درصد از ظرفیت برنامهها، پتانسیلها و منابع دستگاهها به امر پیشگیری اختصاص یابد ضمن اینکه در برنامه ششم توسعه هم اجرای این موضوع و پیگیری آن در دستور کار خواهد بود.
وی تأکید کرد: تمرکز بر پیشگیری یگانه راه کنترل و مهار و مدیریت اعتیاد است.
قائممقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تولید ۹ تا ۱۰ هزار تن مواد مخدر در سال جدید در افغانستان افزود: باید اقدامات پیشگیرانه و آفندی خود را جهت کاهش آسیبهای اجتماعی مواد مخدر به کار گیریم لذا باید تمهیدات خوبی برای مهار آن به کار بست و اقدامات در این راستا را یکپارچه کرد ضمن اینکه باید در داخل کشور هم اقداماتی را در دستور کار خود قرار داد.
مؤیدی گفت: تولید ۱۰ هزار تنی مواد مخدر در افغانستان باید ما را به توسعه اقدامات پیشگیری سوق دهد.
وی با اشاره به افزایش ۴۰۰ درصدی تولید مواد مخدر در استانهای فراه، نیمروز و هلمند در کشور افغانستان و همجواری آن با استانهای شرقی کشور، گفت: متأسفانه شاهد توسعه استکبار جهانی برای افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان و روانه کردن آن به کشورمان هستیم این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با عرضه مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد قابلیتهای زیادی دارد.
مؤیدی درباره آخرین وضعیت توزیع مواد مخدر دولتی تصریح کرد: طرح توزیع مواد مخدر دولتی اصطلاحی غیرکارشناسی و غیردینی است که با سیاستهای جمهوری اسلامی ایران و ستاد مبارزه با مواد مخدر همخوانی ندارد لذا این اتفاق به سبکی که برخی افراد میگویند اجرایی نشده و حرفی تکراری و باطل است.
قائممقام ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره آمار اعتیاد در بین دانشآموزان افزود: باید با کلام و بیانی آرامشبخش به امر اعتیاد در مدارس پرداخت و وقتی ۹۶ درصد جامعه ما سالم هستند لذا نباید آمار دانشآموزان معتاد را بزرگ کرد.
وی درباره درخواست برخی دستگاهها و نهادها برای دریافت آزمایش میزان متادون در بدن کارمندان خود، افزود: طبق دستور ریاست جمهور و رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر نباید معتاد از شغل، کسب و کارش منفک و جدا کرد لذا این امر یعنی فراهم کردن فضای خاص برای اعتیاد بیشتر معتاد. ضمن اینکه هیچ دستگاهی هم در کشور اجازه ندارد این کار را انجام دهد لذا معتاد و خانوادهاش را نباید از شغل، حقوق و درآمد وی محروم کرد.
مؤیدی درباره افزایش میزان آمار اعتیاد زنان، گفت: اینکه گفته میشود اعتیاد زنان افزایش یافته را رد میکنم چرا که کمتر از ۱۰ درصد ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد کشور را جامعه زنان تشکیل میدهند، اما این عدد نسبت به سال گذشته شاهد یک درصد افزایش است لذا نباید این نگرانی در این بخش از جامعه ایجاد شود.
قائممقام ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره آخرین وضعیت اعتیاد و درمان معتاد و قرارگیری آن در سبد سلامت کشور گفت: متأسفانه اعتیاد و درمان معتادین به خوبی در سبد سلامت نظام ایران اسلامی دیده نشده است و با آنکه از نظر پزشکان اعتیاد بیماری محسوب میشود لذا باید این بیماری در سبد دولت و جامعه تعریف شود.