کد خبر:۶۷۴۵۷۷
گزارش/ واکنش ‌توییترنشین‌ها به شعار سال

آقای روحانی از انگلیس و آمریکا لااقل بیاموزید!/ وقتی ترامپ هم به دنبال اقتصاد مقاومتی در آمریکاست

در پارادایم فکری محمود سریع‌القلم به عنوان یکی از تئوری‌پردازان اقتصادی دولت، معنای جهانی شدن اینگونه است که ایران با فروش نفت خام و واردات گسترده محصولات آن تنها نقش پمپاژگر انرژی و مصرف‌کننده صرف را ایفا کند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-سیدمهدی حاجی‌آبادی؛ در طول تاریخ سرچشمه‌های اصلی نابرابری تغییر کرده‌اند، ولی پیامد کلی آن یکسان مانده: بسط شکاف میان غنی و فقیر. این بدین معنی نیست که تاریخ همواره در یک جهت پیش رفته است. گویا تاریخ هرازگاهی دکمۀ ریست را فشرده تا نابرابری را به‌طرزی چشمگیر، ولو موقت، کاهش دهد.
حال فرض کنید یک چهارم نیروی کشوری بزرگ و قدرتمند به صورت کامل بیکار شده است. بزرگی و وسعت رکود به اندازه‌ای بود که نه تنها اقتصاد آمریکا بلکه اقتصاد دیگر کشور‌های جهان را نیز تحت تاثیر قرار داد و به جنگی ختم شد که در زمره ویران‌کننده‌ترین جنگ‌های دنیا است؛ جنگ جهانی دوم.

این رکود اقتصادی در آغاز در کشور آمریکا ایجاد شد، ولی به تدریج به دیگر کشور‌های جهان نیز گسترش یافت. رکود بزرگ اقتصاد آمریکا با کاهش ناگهانی تولید و فروش کالا‌های مختلف در بازار آمریکا آغاز شد و به دنبال خود صعود چشمگیر و بی‌سابقه بیکاری را به همراه آورد.در این دوران بانک‌ها و شرکت‌های کوچک و بزرگ تجاری مجبور به تعطیل کردن کار‌های خود شدند و اغلب مردم به دلیل از دست دادن شغل و نا توانی در باز‌پرداخت اقساط خانه‌هایی که خریداری کرده بودند برای امرار معاش به خیریه‌ها وابسته شدند. در این سال‌ها وضعیت زندگی مردم این کشور بسیار بد بود و بسیاری تصور می‌کردند که این شرایط هیچ‌گاه پایان نمی‌پذیرد.
اما این شرایط دهشتناک در نهایت پایان یافت. آن هم با نسخه‌ای به نام اقتصاد مقاومتی.
ولی ربط رکود سنگین امریکا با ایران چیست؟ پس بخوانید. اکنون در ایران پس از سال‌ها رکود سنگین و تعطیلی روزافزون کارخانجات، رهبر انقلاب نیز نسخه اقتصاد مقاومتی متناسب با بوم ایران را تجویز کرده‌اند. مساله‌ای که عده‌ای از تفاله‌های غربی در دانشگاه‌‎ها و مراکز علمی سعی کردند با تشابه آن به ریاضت اقتصادی، جمهوری اسلامی را مورد هجمه قرار دهند. رهبر انقلاب، سال ۹۷، اما در چرخشی جالب، مخاطب اصلی خود را مردم قرار دادند و تقاضای توجه و تعصب مردم ایران به تولیدات ملی و کالای ایرانی به عنوان ستون فقران اشتغال‌زایی کردند.
محمدرضا پاداش درمورد بنربازی مسئولان پس از نامگذاری سال‌ها نوشت: الان همه مسئولین افتادن به تکاپو که زودتر بنرِ نام سال رو چاپ کنن، اما غافل از این که همون بنر ساخت چین هست اگر خواستید بنر چاپ کنید جنس بنربافت_پلاست_ماشین باشه که ایرانیه!
آقای روحانی از انگلیس و آمریکا لااقل بیاموزید!

امین اسدی هم در این مورد نوشت: سعی بر این باشد کالا‌های داخلی را تبلیغ کنیم؛ نه اینکه به کالای خارجی نیاز نداشته باشیم، ولی وقتی کالای داخلی داریم و کالای مشابه هم از خارج بیاید قطعا باید کالای داخلی خودمان را رونق دهیم و تبلیغ کنیم!
آقای روحانی از انگلیس و آمریکا لااقل بیاموزید!

محمد موحد با تاکید بر با کیفیت‌تر کردن محصولات وطنی نوشت: خیلی از کالا‌های ایرانی در حد مشابه خارجی هستند، ولی حتی اگه کیفیتش پایین‌تر هم باشه با توجه به شرایط اقتصادی کشور ما واجبه که کالای ایرانی بخریم.
آقای روحانی از انگلیس و آمریکا لااقل بیاموزید!

امریکا چگونه امریکا شد؟
با مقایسه وضعیت رکودی که بر اثر عملکرد دولتمردان بر اقتصاد ایران سایه انداخته، با رکود وحشتناک دهه ۳۰ میلادی امریکا، به خوبی در می‌یابیم شرایط به مراتب در ایران فعلی بهتر است. اما امریکا چگونه امریکا شد و توانست با اقتصاد مبتنی بر دلار جهان را قبضه کند؟ بسیاری از آمریکایی‌هایی که از پول استفاده می‌کنند بطور مداوم چهره آلکساندر هامیلتون را روی اسکناس‌های ده دلاری دیده‌اند، اما شاید تعداد کمی از آن‌ها می‌دانند سطح زندگی بالای خود، نفوذ بین المللی و پیشرفت اقتصادی کشورشان را مدیون این روشنفکر اقتصادی هستند که حمایت گرایی از صنایع داخلی را پایه گذاری کرده است نه اقتصاددانان بازار آزاد.

هامیلتونِ ۳۵ ساله، نخستین وزیر خزانه داری ایالات متحده آمریکا در سال ۱۷۹۱ میلادی گزارشی را به کنگره آمریکا ارائه می‌کند و با ارائه یک بسته سیاستی، مجموعه‌ای از اقدامات حمایتی از صنایع نوزاد آمریکا را پیشنهاد می‌کند. او استدلال می‌کرد که انتظار نمی‌رود صنایع آمریکا بتوانند درمقابل صنایع شکوفا و بالغ کشور‌های پیشرفته‌تر مثل انگلیس، بدون یک دوره حمایت کامل، رقابت کنند. هامیلتون یازده گروه از اصول و روش‌های رشد را پیشنهاد می‌کند که به کمک آن‌ها صنایع و کارخانجات آمریکا می‌توانند رشد کنند و در نتیجه باعث شکوفایی اقتصاد آمریکا شوند. این گروه‌ها شامل موارد زیر بودند:
انگلستان بعد از چند قرن حمایت کامل از صنایع داخلی از طریق تعرفه‌های گمرکی بالا و طولانی مدت و سایر روش‌های حمایتی، بحث تجارت آزاد را از حدود ۱۸۵۰ میلادی مطرح کرد. در این دوران صنایع نوزاد آمریکایی به شدت نیاز به حمایت داشتند لذا آقای اولیس گرانت هجدهمین رئیس جمهور آمریکا در دوره ۱۸۶۸ تا ۱۸۷۶ با درک این شرایط و با شناخت نسبت به ترفند انگلیس‌ها برای بهره برداری از بازار آمریکا این گونه می‌گوید:
«برای قرن‌ها انگلیس بر حمایت اتکا داشت، آنرا به نهایت رساند و از آن نتایج رضایت بخشی گرفت. شکی وجود ندارد که این کشور قدرت فعلی خود را مدیون این سیستم است. پس از دو قرن انگلیس دریافته است تجارت آزاد را برگزیند، زیرا فکر می‌کند دیگر حمایت گرایی چیزی نصیب او نخواهد کرد. بنابراین، آقایان محترم دانش من از کشور خودمان مرا به این باور رسانده است که ظرف ۲۰۰ سال، وقتی آمریکا از حمایت گرایی تمام آنچه را که می‌خواهد، بگیرد، این کشور نیز تجارت آزاد را انتخاب خواهد کرد».
هرچند سیاست حمایت از تولید داخل که رکن اصلی پیشرفت اقتصاد است در آمریکا دارای افت و خیز‌هایی بوده است، اما مبانی حمایت از تولید ملی هرگز خدشه دار نشده است. به عنوان نمونه باراک اوباما در یکی از سخنرانی‌های خود، رسالت اصلی خود را در سفر به کشور‌های مختلف اینگونه بیان می‌کند:
«من به شما بگویم، من هر زمان به هر کجا که بروم، یک حامی و تقویت کننده برای تجارت آمریکا، کارگران و محصولات آمریکایی هستم».
این سیاست در برنامه ها، شعار‌ها و سخنرانی‌های دونالد ترامپ به شکل بسیار شدیدتری در حال مطرح شدن است به نحوی که یکی از دلایل اصلی پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا، برجسته سازی شعار حمایت از تولید داخل بوده است.ترامپ اعلام کرده است که و راهبرد اصلی دولت خود را اینگونه اعلام می‌کند:"خرید کالای آمریکایی و اشتغال کارگر آمریکایی".
اما متاسفانه برخی مسئولین دولتی و نمایندگان مجلس ایران، به جای درس گرفتن از کشوری که خود ادعای تبدیل کشور به عنوان دنباله‌رو آن را دارند، سعی دارند کشور را در هاضمه خطرناک اقتصاد جهانی فرو ببرند. به عنوان مثال در پارادایم فکری محمود سریع‌القلم به عنوان یکی از تئوری‌پردازان اقتصادی دولت، معنای جهانی شدن اینگونه است که ایران با فروش نفت خام و واردات گسترده محصولات آن هم به طور اخص از غرب نه کشور‌های همسایه و شرقی، تنها نقش پمپاژگر انرژی و مصرف‌کننده صرف را ایفا کند.
داوودی در همین زمینه در صفحه توییترش نوشت: جناب روحانی پنج سال تکیه به بیگانگان گرهی از کار فرو بسته مملکت باز نکرد. این سه سال باقیمانده تغییر رویکرد بده. همه از دولت حمایت خواهیم کرد.
مرتضی جلیلی هم با نقد این دیدگاه در نزد برخی مسئولین گفت: ۹۳:اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی ۹۴:دولت و ملت، همدلی و همزبانی ۹۵:اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل ۹۶:اقتصاد مقاومتی، تولید-اشتغال ۹۷:#حمایت_از_کالای_ایرانی از سال‌های گذشته، مطالبه‌ی فرمانده قوا، رونق بخشی به اقتصادداخلی است، ولی خائنین در حد #کود_انسانی دنبال وابسته سازی‌اند.
آقای روحانی از انگلیس و آمریکا لااقل بیاموزید!

پریچهر جنتی نیز با مطالبه از رئیس‌جمهور گفت: عید۹۶ رهبر این کشور گفت: واردات کالای خارجی که مشابه ایرانی دارند بایدبرای مسئولین درحکم "حرام" باشد جاداشت رئیس‌جمهور درسخنرانی #عید_نوروز ۹۷ توضیح می‌داد بعداز ۱سال آمار واردات چقدرکاهش داشته و قوانین تولید چقدر اصلاح شده؟ و برای فرهنگ‌سازی جهت #حمایت_از_کالای_ایرانی چه کردند؟
آقای روحانی از انگلیس و آمریکا لااقل بیاموزید!

محمدعلی کول نیز با انتشار تصویر رهبر انقلاب نوشت: تاریخ گواهی خواهد داد که مردی از نسل زهرای اطهر مردانه پای کار ایران ایستاد، این غیرت و پایمردی برای اعتلای اقتصاد این آب و خاک بر تارک حیات ایران و ایرانی ثبت خواهد شد. پ. ن: آقا جان ما پا به پای شما پای کار ایران هستیم...
آقای روحانی از انگلیس و آمریکا لااقل بیاموزید!
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار