دبیرکل شورای علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در جلسههای گذشته شورای عتف، تعدادی از پروژههای کلان کنار گذاشته شده و تعدادی که باقی مانده بودجهای در سال ۹۷ به آن اختصاص داده نشده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مسعود برومند، دبیر کل شورای علوم، تحقیقات و فناوری در نشست صد و شصت و پنجمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری که در ساختمان وزارت علوم برگزار شد در خصوص چالش و پروژههای کلان ملی گفت: پروژههای کلان ملی از جمله پروژههاییاند که عدم توجه به آن نتایج زیان باری در کشور دارد، حل چالشهای ایجاد شده نیازمند تعامل و حضور دستگاهها است و این چالشهای ملی نیازمند فناوری از حوزههای مختلف است و اگر تعامل و حضور دستگاهها محقق شود به معنای این است که دبیرخانه شورای عالی عتف در خصوص روش اجرا و گردهم آوری کمیسیونهای علمی باید بازنگریهای علمی داشته باشد.
وی با اشاره به نیازهای تحقیقاتی کشور در دانشگاهها گفت: کمیسیونها اگر به درستی مراکز را نمایندگی کنند نیازها برطرف میشود و نیازهای منطقی هم به دانشگاهها ارائه میشود، وظیفه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاهها این است که در مراکز خود سازماندهی ایجاد کنند.
برومند در خصوص پروژههای کلانی که از گذشته باقی مانده است، گفت: دلیل اینکه برخی از پروژهها از گذشته مانده این است که مدیران گمان میکردند این پروژهها بسیار پیچیده است. در جلسههای گذشته تعدادی از پروژههای کلان کنار گذاشته شده و تعدادی که باقی مانده بودجهای در سال ۹۷ به آن اختصاص داده نشده است.
وی در ادامه گفت: پروژههای کلان ملی عبارتند از: پروژههایی مانند آب، انرژی، سلامت و آلودگی که نیازمند تعامل و هماهنگی با مراکز گوناگون است.
برومند با اشاره به پروژههایی که اکنون لغو شده اظهار کرد: گاهی ممکن است پروژهای بنا بر دلایلی متوقف شود در چنین شرایطی باید یافتهها را به صورت مستند جمع آوری کرد تا زمانی که مشکل حل شود.
وی همچنین افزود: ویژگی یک پروژه بزرگ این است که با ظرافت توسط مراکز مختلف اجرا شود تا طی فرآیندی استانداردها پیش برده شود.
وی در پایان تاکید کرد: اینکه گمان کنیم که یک پروژه با یک عنوان اجرا شود نادرست است و باید همه مراحل اجرا شود تا زمانی که به نتیجه برسد.