یک نماینده مجلس گفت: نمایندگان لیست امید و اصلاحطلب برنامهریزی کردهاند که خود را از دولت جدا کنند و بگویند اگر دولت کارآمدی ندارد، دولت ما نیست.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسینعلی حاجیدلیگانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در همایش «اقتصاد مقاومتی، از حرف تا عمل!» که به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: پیرامون اجرای اقتصاد مقاومتی در جامعه توسط دولت به دنبال گزارشهایی بودیم و تنها گزارشی که توانستیم پیدا کنیم مربوط به وزارت اقتصاد است که به صورت کلی و دریاره شاخصهای کلان اقتصادی بیان کرده و گزارشی دیگر، سازمان برنامه وبودجه بود که پیرامون تخصیص بودجهها ارائه شده است.
وی ادامه داد: در مجموع، آثاری که باید در جامعه مشهود و قابل توجه باشد و مجموعه قوای سهگانه انجام داده باشند، وجود ندارد.
این نماینده مجلس افزود: علت اینکه آثار اجرایی اقتصاد مقاومتی در جامعه وجود ندارد، یکی آن است که دستاندرکاران در حالت ستادی هستند؛ یعنی هنوز وارد امور اجرایی به معنای این که در جامعه آثار آن را ببنیم، نشدهاند.
وی تصریح کرد: ما از نظر دستورالعمل و ابلاغ مشکل زیادی نداریم؛ اما آن جایی که باید کار انجام بشود، ضعف داریم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه به جای آن که برنامه جامعی برای اقتصاد کشور داشته باشد به تقسیمکننده پول تبدیل شده است.
حاجیدلیگانی تصریح کرد: حدود هفتاد درصد اعتبارات کشور در پایان سال بسته میشود! متاسفانه سازمان برنامه و بودجه به اقتصاد مقاومتی به عنوان یک تعدادی پروژه نگاه میکند.
وی در ادامه با اشاره به نرخ سود بانکی در کشور، تاکید کرد: اگر نرخ سود بانکی کاهش نیابد، نمیتوانیم انتظار رونق اقتصادی داشته باشیم.
این نماینده مجلس در خصوص میزان قاچاق در کشور یادآور شد: برخی از بدنه دولتی میگوید نرخ ارز را تکنرخی کنیم و برخی از جمله رئیسجمهور میگوید باید یک جایی آن را نگه داشت؛ در صورتی که اگر تک نرخی میشد، قاچاق کالا صرفه اقتصادی نداشت و میزان آن کاهش مییافت.
حاجیدلیگانی افزود: افزایش نرخ رشد اقتصادی، حاصل فروش نفت خام است و بهبود آمار به این دلیل است. اگر نرخ سودآور را برای مردم بازگو کنند، کمتر از این مقدار است.
وی گفت: آقای رئیس جمهور بر چه اساسی ادعا کرده که در مورد رشد اقتصادی سالهای ۹۵ و ۹۶ از این بابت که تراز واردات و صادرات ما مثبت شده، در دنیا اول شدیم؟ این آمار از کجاست؟! چرا آمارهایی را که بررسی نشدهاند، بیان میکنیم؟
این نماینده مجلس تصریح کرد: مردم در جامعه وضعیت خود را میبینند و با دیدن چنین ادعاهایی تصور میکنند مسئولین در کشور دیگری زندگی میکنند!
وی در مورد نرخ تورم اذعان داشت: در گزارش آمده که نرخ تورم در سال ۹۵ به ۹ درصد رسیده است. اگر این نرخ را در خصوص کالاهای ضروری مردم بسنجیم، اینطور نیست.
حاجیدلیگانی اظهار داشت: بنده به آقای روحانی گفتم که شما وقتی رئیس جمهور شدید، یک کیلو برنج وارداتی ۴ هزار تومان بود؛ الان ۸ هزار تومان شده و سایر کالاهای ضروری مردم نیز این چنین افزایش قیمت داشته است.
وی گفت: شاخض فلاکت اقتصادی در سال ۹۱، ۶/۴۲ بوده و در سال ۹۵ به ۴/۲۴ رسیده که امیدواریم این آمار را نیز مردم احساس کنند!
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نرخ نقدینگی سال ۹۲ حدود ۶۳۰ هزار میلیارد تومان بود و در سال ۹۶، یک میلیون هزار میلیارد تومان رسیده است! یکی از مباحث اقتصاد مقاومتی این است که از هزینههای جاری کاسته و آن را در هزینههای عمرانی صرف کنیم.
حاجیدلیگانی خاطرنشان کرد: ۳۰ سال پیش نسبت هزینه جاری با عمرانی این بوده که ۱۷ درصد آن جاری و بقیه آن عمرانی بوده است و در حال حاضر ۷۸ درصد بودجه ما جاری شده است.
وی ادامه داد: در کمیسیون بودجه مطلبی مطرح شد که دلار را بر ۳۵۰۰ تومان ببندیم، ولی در حساب و کتاب ۴۰۰۰ تومان در نظر بگیریم! ما در کمیسیون برنامهوبودجه تحلیلی داریم که دولت از تلاطم و افزایش نرخ دلار سود بسزایی دارد و خود به دنبال این تلاطم و افزایش قیمت است.
حاجیدلیگانی در ادامه گفت: وظیفه اصلی مجلس نظارت است که چه مقدار از عملکردها کاملاً در راستای اقتصاد مقاومتی بوده و چه بخشی نیست. امیدواریم بتوانیم دولت را در ریل حرکت اقتصاد مقاومتی قرار دهیم که تاکنون از عهدهی آن برنیامدیم!
وی در مورد نحوه استیضاح سه وزیر راهوشهرسازی، تعاونورفاه و کشاورزی اذعان داشت: این استیضاح واقعی نبوده و با دخالت جریانهای سیاسی به نتیجه نرسید. در مجلس طیفی از نمایندگان حضور دارند که مردم آنها را وارد مجلس نمودهاند و این انتخاب خود آنهاست که تاکنون عملکرد مناسبی از آنها ندیدهاند!
این نماینده مجلس تصریح کرد: فراکسیون امید کاملاً در راستای حمایت از دولت وارد مجلس شدهاست. طیف انقلابی، ارزشی یا اصولگرا که هر کدام از این عناوین میتواند درست یا غلط باشد نیز در مجلس حضور دارند. سایر نمایندگان نیز فراکسیون مستقلین بوده که در هر زمانی با توجه به موضوع و شرایط به یک سمتی هدایت میشوند.
حاجی دلیگانی تصریح کرد: حدود سه ماهی است که لیست امید و جریان اصلاحطلب در سیاستهای خود برنامهریزی کردهاند که خود را از دولت جدا کنند و بگویند اگر دولت کارآمدی ندارد، دولت ما نیست؛ بنابراین انتقاداتی که نمایندگان اصلاحطلب در مجلس میکنند بسیار تند است و به دنبال این هستند که بگویند ما تازه به دنبال ایجاد دولت اصلاحطلب هستیم!
وی ادامه داد: استیضاح اخیر نیز پیرامون همین جریان بوده است. افراد شاخص لیست امید به دنبال استیضاح این سه وزیر بودهاند. بنده نیز به دلیل بیاعتمادی به نمایندگان اصلاحطلب مجلس و این که میدانستم تا آخر کار حضور نمییابند و به دلایل سیاسی این کار را انجام دادند، برگه درخواست را امضا نکردم. البته به هنگام رایگیری رای خود را دادم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: اخیرا منزل رئیس دولت اصلاحات جلسهای برگزار شده که تعدادی از نمایندگان لیست امید و مستقلین در آن حضور داشتند. آنجا بررسی میشود که ۵ وزیر باید استیضاح شوند که آقای ربیعی و آخوندی نیز در آن جلسه حضور داشتند و آنجا از لیست امید برای پیگیری استیضاح هر وزیر یک نماینده را انتخاب میکنند!
وی ادامه داد: در ابتدا مشخص بود که آقای ربیعی رای به ادامه کار خود، نمیآورد. آقای پورابراهیمی بنا بود قبل از آقای تاجگردون صحبت کند. آقای پورابراهیمی در هنگام صحبت خود به دلیل پخش کلیپی که آماده نبود، وضعیت جلسه از حالت جدی خود خارج شد.
حاجیدلیگانی گفت:پس از آن قرار شد آقای تاجگردون صحبت کند که اگر بلافاصله پس از صحبت آقای تاجگردون رایگیری انجام میشد، آقای ربیعی رای نیاورده بود؛ اما با صحبتهای آقای پورابراهیمی، باعث شد این حالت متزلزل شده و با اختلاف نیم رای ایشان رای استیضاح نیاورد.
وی در پایان گفت: بلافاصله مجدداً جلسه فراکسیون امید برگزار شد که به آنها پیامی ارسال شد که آقای آخوندی استیضاح نشود و به همه همطیفان خود اعلام کردند که رای نمیدهیم! این استیضاح کاملاً با چنین دخالت و سیاسیکاریهای صورت گرفت.