دبیر دفتر تحکیم وحدت گفت: انتخابات اخیر شورای ناظر بر نشریات دانشگاهی پرتنش و توام با تهمت زنی برگزار شد.
کوهی مقدم دبیر دفتر تحکیم وحدت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه ساز و کار و شیوه نامه انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی و نوع مواجه نمایندگان فعلی این شورا با مدیران مسئول نشریات دانشجویی در انتخابات اخیر مورد نقد است، گفت: به دلیل ایراداتی که به شیوه نامه انتخابات وارد است این انتخابات به جای اینکه به به بستری برای تضارب آراء تبدیل شود هر ساله به بستر تهمت زنی و درگیری تبدیل میشود به گونهای که شاهد جلسات پرتنشی هستیم.
کوهی مقدم افزود: جلسه انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی به حدی پرتنش است که من در هیچ دانشگاهی شاهد چنین جلسهای که نتوان سالن را کنترل کرد، نبودهام.
وی بیان کرد: در روز پنج شنبه که جلسه سخنرانی کاندیداها برگزار شد سالن به حدی پرتنش بود به گونه ای که ما فقط فضا را کنترل میکردیم تا کار به درگیری فیزیکی کشیده نشود.
دبیر دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه یک سری رویکرد زمینه ساز موجب ایجاد تنش در انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی میشوند، گفت: یکی از این روندهای زمینه ساز این است که شیوه نامه انتخابات دست مدیران مسئول نشریات و کسانی که حق رای دارند را باز گذاشته به گونهای که این افراد میتوانند هر کسی را به عنوان نماینده خود جهت شرکت در انتخابات معرفی کنند. مثلا اگر یک نفر در کازرون حق شرکت در انتخابات را داشته باشد میتواند یکی از دانشجویان دانشگاه تهران را به عنوان نماینده خود معرفی کند.
کوهی مقدم افزود: حضور نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشجویی در انتخابات بستری را فراهم میکند تا برخی از افرادی که اهل جار و جنجال هستند و سوابقشان مشخص است در یک جا جمع شوند. مثلا یکی از این افراد دانشجوی دانشجوی خوارزمی است، ولی به عنوان نماینده نماینده شهر دیگری در انتخابات شرکت کرده بود.
وی بیان کرد: تاکید ما این است که اگر امکان حضور مدیر مسئول در انتخابات شورای ناظر بر نشریات وجود نداشته باشد باید نمایندهای از همان دانشگاه در انتخابات شرکت کند.
دبیر دفتر تحکیم وحدت گفت: یکی دیگر از رفتارهایی که موجب ایجاد تنش در انتخابات شورای ناظر بر نشریات دانشجویی شد بمباران برچسب زنی و به کاربردن الفاضی است که اصلا به دانشجو نمیچسبد. متاسفانه در این جلسه با استفاده از الفاظی مانند ضابط قوه قضائیه و مخبر اطلاعاتی علیه دانشجویان انقلابی فضاسازی میکردند. در واقع در این جلسه برخیها چشمانشان را بستند و دهانشان را باز کردند و هر آنچه را که میخواستند به دانشجویان انقلابی نسبت میدادند.
کوهی مقدم بیان کرد: یک مسئله دیگر اینکه سن نمایندگان تشکلهای دانشجویی انقلابی در این انتخابات از ۲۵ سال تجاوز نمیکرد و اکثر دانشجویان ما از دانشجویان کارشناسی بودند منتهی از طرف جریان مقابل افرادی با سنین بالا شرکت کرده بودند با این وجود آنها هویت دانشجویی بچههای ما را زیر سوال میبردند.
وی با انتقاد از ضعف عملکرد محمد مهدی پرنیان چی و ابراهیم اسکافی نوغانی اعضای شورای ناظر بر نشریات دانشجویی در انتخابات اخیر، افزود: این افراد با وجود اینکه باید نماینده تمام نشریات دانشجویی باشند، اما در جلسه روز چهارشنبه بی طرفانه عمل نکردند.
دبیر تحکیم وحدت گفت: اتفاق فاجعه باری که همزمان با برگزاری نشست معاون فرهنگی وزارت علوم در این انتخابات افتاد این بود که عبدالکریم حسین زاده رئیس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس و نماینده مردم اشنویه و نقده با طرح مسائل جناحی و نام بردن از یکی از سران فتنه فضای نشست را سیاسی کرد در حالی که این نشست باید محلی برای طرح مسائل صنفی توسط مدیران مسئول نشریات دانشجویی باشد؛ البته بنده در این رابطه اعترام را به معاون فرهنگی و مدیر کل فرهنگی وزارت علوم اعلام کردم.
کوهی مقدم معاونت فرهنگی وزارت علوم و نمایندگان شورای ناظر بر نشریات دانشجویی را مقصرین اصلی در بروز تنش در انتخابات اخیر دانست و افزود: انتخابات امسال از سال قبل پرتنشتر بود، چون دید عوامل برگزاری انتخابات سیاسی بود. ظاهرا در این نشست تنها به امکانات رفاهی توجه شده بود، اما از این مسئله که نشست نیاز به مدیریت فضا دارد غافل شده بودند.
وی بیان کرد: متاسفانه در این نشست به جای اینکه فضایی فراهم شود تا دانشجویان بتوانند وارد گفتگو شوند برنامهها را به گونهای اجرا میکنند که نشست به پرتنشترین وجه ممکن برگزار شود.
دبیر دفتر تحکیم وحدت گفت: انتظار ما از وزارت علوم این است که برای سال آینده برنامه ریزی اساسی برای جلوگیری از بروز تنش و دو قطبی شدن فضا در انتخابات انجام شود تا بستری برای گفتگو و بیان مسائل صنفی به وجود بیاید.